Viikonlopun koirahommia - koiravieraita ja jälkijuttuja

Share |

Torstai 29.8.2013 - Marja J


Huoltohommia

Viime viikonloppu meni koiraharrastusten parissa. Ala-Temmeksen kylätalolla oli PSMKK:n järjestämä MÄAJ-palkintotuomarikurssi, jossa olimme huoltotehtävissä Hannun kanssa - minä emäntänä ja Hannu maastohommissa. Kuinkahan monta kertaa on jo tullut kuunneltua kahvinkeiton lomassa kyseisen koemuodon koetoimitsija- ja palkintotuomarikurssit?

emman_hepulit_25.8.13.jpg

Emma kylässä

Perjantaista maanantaihin Joenpenkalla oli myös mukavia koiravieraita, kun Emma oli meitä ilostuttamassa Pauliinan, Karin ja Elmerin pohjoisen reissun ajan. Emma on meillä kuin kotonaan, eikä ihme kun vietti viime vuonna meillä niin pitkän ajan I-ipanoittensa kanssa.

Lisää kuvia

Hertta_26.8.13.jpg

Hertan viimeistelyharjoitukset

Hannu teki Hertalle sunnuntai-iltana harjoitusjäljen, sillä Hertta sai paikan MEJÄ-kokeeseen Pyhännälle tulevalle viikonlopulle. Hertta oli vielä mahdollisuuden pikkuisen treenailla ennen ensimmäistä koetta.

Jälki oli Haurukylän hirviporukan maastoissa missä on myös tulistelupaikka Rytikota. Jäljen pituus oli noin 940 metriä ja sillä oli ikää 24 tuntia, kun sen AVO-luokassa on oltava vähintään 12 tuntia vanha. Maasto oli melko hyvin kuljettavaa - alussa oli metsäistä kangasmaastoa, toisella ja kolmannella osuudella suopursurämettä.

Hertta oli innokkaana menossa jäljelle, sillä tyttö tietää mitä mukavaa on tulossa kun Heidi laittaa metsäkamppeet ja Hertalle valjaat ja jälkiliinan. Hertta on nuori koira ja jälkihommissa vielä vasta-alkaja, mutta jälkityöskentely oli määrätietoista ja taitavaa. Hertta lähti heti innokkaana jäljelle, eteni rauhalliseen tahtiin ja merkkasi hyvin makaukset. Hertta eteni hyvin ja jälkitarkasti, välillä hieman polveillen jäljen molemmin puolin. Pieniltä hakulenkeiltä Hertta palasi kuitenkin itsenäisesti takasin jäljelle. Kaadolla Hertta käyttäytyi niin kuin pitääkin eli nuuskii sorkkaa innokkaasti, mutta ei mitenkään ärhäkkänä ominut sitä.

Hertta26.8.132.jpg

Minäpäs löysin sen sorkan - taitaa Hertta miettiä ylpeänä. Pidetäänpä peukkuja Hertalle, että jälki menee hyvin myös ensimmäisessä oikeassa kokeessa!

Lisää kuvia

Avainsanat: Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi, MEJÄ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma