Emman ajosyksy 2011

Share |

Tiistai 25.10.2011 klo 12:43 - Marja J


 emma_lohtaja_23.10.2011.jpg

Emma kävi Lohtajalla kaurisjahdissa Karin ja Pauliinan kanssa viime sunnuntaina. Emma ja Hautamäen Pekan Billy (Grantinges Billy) pääsivät molemmat töihin ja ajettavaa löytyi. Kuvassa: Pekka, Emma ja Kari.

Emman emäntä, PM-kokeessa MÄAJ-palkintotuomarin paperit saanut, Pauliina kertoo Emman ajosyksystä 2011:

"Syksyn 2011 ajoharjoittelu alkoi jo heinäkuussa pyörälenkeillä ja taisipa Emma päästä ”vahingossa” irtikin peltorusakoita pöllyyttään loppukesän aikana. Pitkään kokeeseen lähdettiin Lohtajalle etsimään kaurista, samoin kuin edellisenä vuonna Luohualta, mutta eipä taaskaan tärpännyt, muutama minuutti jänisajoa vaan saatiin talteen.

Emmalle on yritetty saada kaurista eteen, niin kokeissa kuin metsälläkin. Sorkka-ajot tuntuvat olevan tytön mieleen ja poltetta sorkalle ihan eri tavalla kuin jänikselle. Niinpä kohta oltiinkin menossa Vesilahden ajokokeeseen. Pieni jännitys oli, että ajaako Emma peuraa ollenkaan, sitä kun Vesilahden alueella on ja todennäköisin ajoeläin kokeessa. Nohhh, komiasti Emma otti ekassa erässä 20 minuutin haun jälkeen peura-ajon jota kesti 22 minuuttia. Toinen erä menikin sitten taas kerran hakuaikakorttia täytellessä, eikä riistaa ei saatu toiseen erään ollenkaan.

Ominaisuuspisteet oli Emmalla huippuluokkaa, mutta kun ajominuutteja ei tule tarpeeksi käy ”ajoaikaleikkuri” ja pisteet lasketaan niin alas että tulosta ei tule, kolmostuloskin vaatii kuitenkin enemmän ajominuutteja.  Kyllä harmitti! Onneksi kotiin tuomisena oli kuitenkin mukava maastopäivä tuomarina, Karille palkintotuomarioikeudet ja Emman ensimmäinen peura-ajo.

Nyt ollaan sitten saatu 6 nollaa tauluun, mutta periksi ei kuitenkaan anneta, Emma hommat osaa, joten uusia kokeita kohti, jospa tämä tuuri jossain vaiheessa kääntyisi."

Emmalla on ollut huonoa tuuria ajokokeissa, mutta kehitystä on tapahtunut kovasti viime vuodesta. Tyttö on kypsynyt selvästi, ei kuumu liikaa, eikä hötkyile turhia! 

Emmalla on vielä täysi tohina päällä jahti- ja MÄAJ-hommissa, mutta keväällä on ehkä rauhallisempaa, sillä Emmalle ollaan suunnittelemassa pentuja.  

Avainsanat: ajometsästys, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini