Empun viimeisimmät uutiset....

Share |

Tiistai 25.5.2010 klo 19.03 - Marja J


Emppu on pitänyt kuulemma huolta Esko-isäntänsä kunnosta ja juoksuttanut muutaman kerran kunnolla. Emppu perheineen on viettänyt paljon aikaa Oulujärven mökillä, missä on varmasti paljon haisteltavaa ja tutkittavaa. Ensimmäiset punkitkin olivat jo löytäneet Empun nahkan. Oma mökkiranta on kivikkoinen, mutta punkki on tullut matkaan ilmeisesti lenkillä kosteiden ojien varsilta.

Esko-isäntä kirjoitti Empun jänisjahdista: ”Tänään aamuvarhaisella lenkillä eteemme parinkymmenen metrin päähän meistä metsästä loikkasi kaksi jänistä, jotka jäivät hetkeksi paikalleen istumaan. Emppu säntäsi kohti jäniksiä, jotka tietenkin lähtivät tietä pitkin pakoon. Olipahan minullakin kiire hihnan toisessa päässä, kun Emppu veti - voi sanoa, että meillä oli kovavauhtinen aamulenkki.”

Emppu tutkisi mökkimaastoa mieluusti kauempaakin ja pihassa pysymiseen ei voi luottaa. Isäntä oli kokeillut, miten hyvin Emppu pysyy pihassa ja tehnyt Empulle testin. ”Tällä viikolla testailin Empun käyttäytymistä: laitoin Empun pantaan pitkän narun, mutta en sitonut sitä mihinkään kiinni. Ovela koira näyttää olevan, sillä se seuraili minua, kun tein venemoottoriin huoltoa. Kun silmäni vältti, niin puuvajan nurkalta poika otti kaamean spurtin naapurin puolelle niin - minä perässä. Eikä tuo ollut ainoa kerta, kaksi vastaavanlaista karkaamista myös sattui. Toisessa tapauksessa Emppu mitä ilmeisimmin näki jäniksen, joita siellä kulmilla tuntuu nyt olevan runsaasti. Kuono maassa mentiin ja lujaa.”

Eli vauhtia tuntuu piisaavan niin Empulla – kuin isännälläkin!

Mukavaa ja hommantäyteistä kesää Empulle sekä huoltojoukoille Helenalle ja Eskolle!

 

Avainsanat: Emppu, Joenpenkan Empivä-Emppu