Pyryn kanssa supijahdissa

Share |

Maanantai 5.4.2010 klo 19:15 - Hannu P


Aamulla sain puhelinsoiton, että supit ovat yöllä olleet liikkeellä. Vaikka lunta on vielä paljon, on hangen pinta niin tiivis, että se kantaa talviunien jälkeen kevenneitä supeja. Jäljitys oli kerrankin helpoimmasta päästä, sillä kolmensadan metrin päässä tieltä supit olivat menneet latoon sisälle ja lattian alle.

Ensin töihin meni lk mäykky Nella ja sillä aikaa kävin hakemassa Pyryn autosta. Supit rallasivat paikasta toiseen lattian alla eikä koira saanut niitä pysäytettyä. Vaihdettiin jonkin ajan kuluttua Pyry töihin ja otettiin Nella huilaamaan. Olkipaaluja oli lattialla ja niitä siirreltiin ja nostettiin pari lattialankkuakin, kun Pyrykin joutui liikkumaan koko ajan paikasta toiseen supien perässä. Yritettiin saada niiden aluetta pienemmäksi, kun yks kaks molemmat supit sinkosivat lattian alta ja saman tien seinän raosta ulos. Pyry vispasi toisen perässä, joka kiersi ulkokautta kulman takaa takaisin samaan paikkaan latoon. Toinen supi juoksi pellon poikki seuraavalle ladolle ja katosi sinne vaikka kaveri yritti saada sen kiinni matkalla. Paksussa lumessa pitkäjalkainenkin mies on lujilla.

Siinä sähäkässä laskettiin Nellakin irti ja se otti haukun lattian alla, jolloin laitoin Pyryn kiinni. Yhdessä emme koiria työmaalle laskeneet. Samassa paikalle tuli lisävoimia ja porukalla supi otettiin talteen Nellan avustuksella.

Toisella ladolla oli vaikeuksia löytää supi, sillä olkipaaluja ja heinäseipäitä oli paljon eivätkä koiratkaan paikantaneet turrikkaa. Nosteltiin paaluja ja seipäitä ja tutkittiin paikkoja. Sen verran saatiin aukkoa, että Nella pääsi lattian alle, mutta alkuun ei supia löytynyt. Kun Nella oli toisella puolella latoa, laskin Pyryn samaan paikkaan ja aikansa siellä oltuaan kuului vähän haukkua ja intovikinää. Oli ilmeisesti niin ahdas paikka, ettei koira päässyt eteenpäin. Aukaistiin vähän lattiaa ja Pyry jatkoi heti muutaman metrin lattian alla ja aloitti kiivaan haukun. Keskellä latoa oltiin juuri pääsemässä koiran ja supin tuntumaan, kun supi livahti siihen suuntaan mistä Pyry oli tullut. Onneksi oli kaveri vastassa ja hän sai napattua supin kiinni. Pyrykin tuli ulos samalla, kun roikkui supissa kiinni.

Siistittiin paikat ladoissa entiselleen ja lähdettiin autoille. Aikaa meni kaikkiaan kolmisen tuntia ja koirat saivat hyvät rupeamat supityöskentelyä. Nella on kokenut konkari, mutta hienoa oli nähdä miten Pyry touhusi kuin vanha tekijä, vaikka kokemuksia oikeasta supityöskentelystä tähän malliin ei aiemmin olekaan. Tästä on hyvä jatkaa!

 pyry_ja_supi_5.4.2010.jpg

Pyry ei meinannut päästää ollenkaan irti supista - "Tämä on mun!"

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, luolametsästys


Kommentit

10.4.2010 9:48  Jimi, Jone ja Ellu

Siellähän on ollut tiivis tunnelma! Huih, ihan oma syke kiihtyi lukiessa. Mitä se sitten lie ollut Pyryllä ja Nellalla?! Hieno harjoitus ja onneksi päättyi iloisesti, varsinkin Pyryn kannalta.

Voisitko vinkata mistä noita lut-kokeiden aikatauluja voisi katsella... Onko jokin yhteinen sivusto jonne kerätään kaikki vai tartteeko niitä vaan kytätä Koiramme -lehdestä? Pitäisi ensin kylläkin käydä treenaamassa, mutta sen jälkeenhän tuota voisi tuumailla laitetaanko koirat kokeeseen vai ei. Jimillä se menee haahuiluksi, mutta Jonella ei välttämättä kunhan se nyt menis itsestään luolaan. Tosin takana on yksi harjoitus.

12.4.2010 9:56  Marja J

Hei, nuo koejutut löytyvät ehkä parhaiten kennelpiirien sivuilta. Meillä kokeita järjestää paikallinen terrieriyhdistys ja sieltä saa tietoa kokeista kuten myös meidän oman kerhon lehdestä ja sivuilta.

Pyry sai myös eilen ketun ja Emma ekan supinsa lauantaina, joten vauhtia on piisannut! Tapausselostukset ilmestynevät sivuille myöhemmin....

12.4.2010 21:08  Jimi, Jone ja Ellu

Kiitos. Täytyy seurailla noita ilmotteluita tarkkaan, mutta toivottavasti ensin saataisiin treenit aikaiseksi.

Eilen vedin naapurin koiralle pienen pätkän jälkeä ja Jonekin kävi sitten haistamassa sitä. Tuli ihan kipinä ja miten tyytyväiseltä koira näyttikään kantaessaan verisen sienen kotiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini