Ja Pyry putkitöissä

Share |

Maanantai 6.10.2008 - Hannu Pietiläinen


Sunnuntaina 5.10.2008 jätettiin hirvestys väliin ja lähdettiin Pyryn kanssa Haukkukeitaalle Lut-harjoituksiin. Keväällä kävimme pari kertaa häkkiketulla ja silloin Pyry ei oikein tiennyt mitä sanoa kettu-nimisestä eläimestä. Ihmetteli ja vähän haukahteli toisella kerralla, mutta homma ei sanottavammin kiinnostanut. Nyt oli toinen ääni kellossa. Kettu oli häkissä lyhyen putkiosuuden päässä ja kun panta löysättiin, paineli Pyry suoraan häkille ja aloitti hyvän, kuuluvan haukun. Sitten laitettiin ahdinkoputki jatkoksi ja kokeiltiin uudemman kerran, mutta siihenpä tyssäsi Pyryn meno. Ahdinko näytti olevan liikaa, eikä siitä tällä kertaa päästy eteenpäin lainkaan.

Otettiin vielä ahdinko pois ja kokeiltiin suoralla putkella häkille ja taas Pyry suorastaan ryntäsi häkille haukkuen kettua tosi hanakasti. Mutta kun ahdinko tuli eteen uudemman kerran, niin sama juttu eli ei oikeastaan yritystäkään mennä läpi.

Harjoitus lopetettiin tosi hyvään ja "miehekkääseen" haukkuun ja jatkossa koiraa ei enää päästetä ketun lähelle kuin ahdingon läpi. Muutoin se uskoo pääsevänsä sinne aina helpomman kautta. Harjoituksia jatketaan omalla ahdinkoputkella kotona ja sitten taas Haukkukeitaalla. Tärkeää oli kuitenkin huomata koiran kehittyneen keväästä melkoisesti eikä kettu pelottanut, vaan niin lähelle mentiin kuin päästiin kovan haukun kanssa. Tästä on hyvä jatkaa.

pyryn_harkat_5.10.2008_1.jpg

Pyry sujahtaa putkeen ja ryntää rähisemään ketulle. Kouluttajana on Katja Huurinainen, jolla on useita metäsästyskokeissa pärjänneitä pk. mäykkyjä. Tarusta tuli luolavalio viime keväänä.

pyryn_harkat_5.10.2008_2.jpg

Nyt Pyryn pitäisi päästä ketun luo ahdingon läpi, mutta yritykseksi jäi tällä kertaa....

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, LUT


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini