Pojat trimmattu!

Share |

Tiistai 19.2.2008 klo 20:48 - Marja Junttila


Pyry pääsi pentukarvastaan viime viikonloppuna. Pyryn niukka turkki on ollut todella siistin näköinen, ja vasta nyt siinä oli jotain kypsää nypittävää. Pyryn partakarvat ovat hyvässä kasvussa ja kulmakarvojakin nyt jo löytyy. Turkki vaikuttaa tosi helppohoitoiselta, sillä tassut ovat lyhyen karhean karvan peittämät, eikä korvissa ole juurikaan trimmattavaa. Olin jo aikaisemmin nyppinyt pitkiä mustia poskikarvoja, ja Pyry ei tykännyt yhtään ja vikuroi sen minkä kerkesi! Hannu oli minulla nyt assistenttina ja Pyry pääsikin herkkupalojen avulla ihan huomaamatta pentuturkistaan eroon. Kun vanha karva oli nypitty, alta löytyi hyvä, karkea turkki.

Kun Pyry eli Joenpenkan Aito-Artturi oli aivan pieni vastasyntynyt pentu, sillä oli pitkä musta karva ja sitä kutsuttiinkin Karva-Artturiksi. Myöhemmin turkki muuttui kurttuisen näköiseksi ja nimi vaihtui Kurttu-Artturiksi.

  miro_ja_pyry_trimmauksen_jlkeen.jpg 

Samana viikonloppuna pääsi myös Miro vanhasta karvastaan, joka oli perusteellisesti nypitty edellisen kerran viime kesänä. Mironkin turkki on niukka ja vanhanakin hyvän näköinen. Pojasta saa siistinnäköisen helposti nypimällä häntää, tassuja, naamakarvoja ja siistimällä korvat.

Avainsanat: trimmaus, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Miro, Semilain Omar


Kommentit

28.3.2008 8:49  Liisa Tuirasta

No vähän kyllä vaikea uskoa samaksi elokuiseksi Kurttu-Artturiksi. Veistokselliset linjat ja onnistunut pintakäsittely!! :)

28.3.2008 9:25  Marja J

Kiitos Pyppiksen puolesta kommentista! Naamataulua pitää vähän veistellä, että nuo vielä vähäiset partakarvat näyttäisivät tuuheammilta. Kurttu-Artturi oli ihan-ihan-aluksi kyllä Karva-Artturi, sillä oli sytyessään tosi pitkä musta karva selässä. Hyvin kyllä pärjään Pyryn niukan karvoituksen kanssa, tullut Pippo-isäänsä. Osa pennuista on perinyt äitinsä tuuhean, runsaan ja töisevän karvaston.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini