Tervetuloa Joenpenkalle

Instagram

@joenpenkankennel

@juttujajoenpenkalta

Joenpenkan Kennel

Tervetuloa tutustumaan Joenpenkan ja karkeakarvaisten mäyräkoirien elämään. Olemme asuneet vuodesta 1990 Käyräsuvannossa rehevän Temmesjoen rannalla, Limingan Alatemmeksellä noin 32 km Oulusta etelään. Mukavat ja vaihtelevat ulkoilumaastot sekä metsästysalueet löytyvät heti kotimme läheltä. Asuinympäristö, rehevä joenranta ja vuodenaikoina vaihteleva jokimaisema ovat antaneet nimensä myös kennelille. Kasvatustyö alkoi ensimmäisen pentueen myötä keväällä 2007.

INSTAGRAM
@joenpenkankennel @juttujajoenpenkalta

YHTEYSTIEDOT

OTA YHTEYTTÄ LOMAKKEELLA

Karkeakarvaiset mäyräkoirat

Perheeseemme on kuulunut parhaimmillaan kolme karkeakarvaista mäyräkoiraa: Miro (FIN KVA-L Semilain Omar 23.1.2006 - 1.2.2013), Nora, Joenpenkan Wanhan Emännän (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix 5.3.2003 – 22.9.2016) sekä Noran poika Pyry - Joenpenkan Nuori Isäntä (FI KVA-L, FI JVA, SE JVA Joenpenkan Aito-Artturi 29.6.2007 - 24.3.2020). Etätyttönä ja yhteistyökoirana Kastehelmi Bergin kanssa on Pyryn tyttö Roihu (Joenpenkan Oona-Onnenapila).

Koiraharrastukset ja järjestötoiminta

Koiramme kasvavat perheenjäseninä ja niiden kanssa harrastamme monenlaisia koiria kiinnostavia ja mäyräkoirarodulle ominaisia lajeja eräharrastukset tärkeimpinä. Mäyräkoiriemme kanssa olemme käyneet näyttelyissä sekä LUT-, MEJÄ- ,VAHI- ja MÄAJ-kokeissa. Osallistumme myös metsästys- ja koirajärjestöjen toimintaan. LUE LISÄÄ

Jalostus ja kasvatus

Noran toisesta 23.3.2009 syntyneestä Joenpenkan E-pentueesta oli sijoitusnarttunamme Emma (FI KVA-L FI KVA-A FI KVA-J Joenpenkan Ehtoisa-Emma), joka synnytti Joenpenkalle kolmannen eli Joenpenkan I-pentueen 18.4.2012. Omia kasvattinarttuja ei käytetty jalostukseen, vaan hankittiin uutta jalostusmateriaalia CurlyCo-kennelistä ja sijoituskoiraksi tuli Musu ( CurlyCoWhere Is My Fox s. 6.1.2013). Musu teki Joenpenkalle O-pentueen keväällä 2016 Pyryn kanssa, jolloin kasvatustyötä saatiin linjattua takaisin A-pentueen takana oleviin kiinnostaviin sukuihin.

JOENPENKAN A-, E-, I- JA O-PENTUEET

LUE KASVATUSPERIAATTEISTA LISÄÄ

Joenpenkan kotisivut 2007 -

Pienimuotoisen mäyräkoirakasvatuksen ja monenlaisten koiraharrastusten lisäksi Joenpenkan sivuilla voi tutustua puutarhanhoidon ja kaikenlaisen värkkäämisen värittämään elämäämme maaseudulla luonnon keskellä sekä lukea erä- ja luontojuttuja blogista ja linkkien takaa. Kuulumiset sekä ajankohtaiset koira-asiat ja tapahtumat löytyvät nykyisin Facebookista, jossa joenpenkkalaisille on oma suljettu Kennel Joenpenkan -fb-ryhmä. Kuvagalleriassa on paljon vanhempaa aineistoa, uutiset sekä tuoreimmat tarinat löytyvät blogista ja Instagramista. Näiltä sivuilta voit etsiä tekstejä ja kuvia nimillä ja aihepiireittäin.

KOTISIVUJEN HISTORIAA

TEKIJÄNOIKEUKSISTA

Onnellista elämää mäyräkoiran kanssa

Toivon, että Joenpenkan kasvatit voivat kasvaa rakastettuina ja terveinä perheenjäseninä huolehtivissa, aktiivisissa ja harrastavissa kodeissa, joissa ne saavat myös mahdollisuuksia toteuttaa monipuolisia mäyräkoiran taipumuksiaan. Kasvateista toivon kasvavan ennen kaikkea rakastettuja perheenjäseniä ja mukavia kainaloisia. Ehkäpä ne pääsevät pyörähtämään myös näyttelykehässä ja näyttämään taipumuksiaan myös käytännön hommissa ja kokeissa reippaina luolakoirina, innokkaina ajavina koirina ja luotettavina jälkikoirina.