Joenpenkan kotisivuilla menossa suursiivous

Maanantai 19.2.2024 - Marja J

Joenpenkan kennelin sivuilla on alkuvuoden ollut menossa suursiivous ja kaikki sivut käydään vähitellen läpi. Koiratieto-kokonaisuus on pääosin nyt käyty läpi, tietoja ja kuvia päivitetty. Karsiminen ja päivitys jatkuu myös muilla sivuilla.

Avainsanat: kotisivut, ylläpito, kotisivujen historia

Kotisivukone: Joenpenkan sivut parhaat lemmikkisivut 2013

Lauantai 8.2.2014 - Marja J

                             paras_lemmikkisivu_20133.jpg
 

Lämmin kiitos kaikille tykänneille – tukijoukoille, tutuille ja tuntemattomille!

Erityiskiitokset kasvattien omistajille – teidän ansiostanne sivuilla on ollut paljon mukavaa päivitettävää: koiramaisia juttuja, erätarinoita, näyttelyuutisia, koekertomuksia....

Jutut ja uutiset sekä kuvat ovat edelleenkin tervetulleita!

paras_lemmikkisivu_2013.jpg

Kilpailun tulokset Kotisivukoneen sivuilla

Joenpenkan kennelin ensimmäinen pentue oli suunnitelmissa keväällä 2007 ja etsin laadukasta ja helppokäyttöistä palvelua ensimmäisten sivujen toteuttamiseen. Tarkoitus oli toteuttaa sivurakenne itse ilman ulkopuolista suunnittelua, toivoin myös että voisin itse päivittää sivuja helposti. Tuolloin oli jo tarjolla joitain ilmaispalveluita, mutta en oikein halunnut turhaa mainosroskaa sivuille. Olin myös valmis maksamaan sivuista, kunhan vaan saisin toimivat sivut toteutettua. Onneksi löysin netistä Kotisivukone-palvelun ja sivujen perusrakenne tulikin yllättävän nopeasti ja vaivattomasti valmiiksi. Halusin sisällöltään monipuoliset, ulkoasultaan selkeän yksinkertaiset ja helposti luettavat sivut. Halusin panostaa erityisesti tietosisältöön, joten aineiston kokoaminen ja kuvamateriaalin muokkaaminen teettivät eniten työtä.

Kenneltoiminnan ja koiraharrastusten lisäksi sivuilla voi tutustua puutarhanhoidon ja kaikenlaisen värkkäämisen värittämään elämäämme maaseudulla luonnon keskellä sekä lukea erä- ja luontojuttuja. Sivuilla ja kuvagalleriassa on paljon kuvamateriaalia ja uutiset sekä tarinat löytyvät nykyisin enimmäkseen blogista. Omien koirien ja kasvattien sivuja päivitetään enää harvakseltaan, sillä nykyisin voi koirien nimillä ja aihepiireittäin etsiä nopeasti blogitekstejä. Myös eräjutut ja näyttelykuulumiset on nyt koottu omiksi kokonaisuuksiksi blogissa. Koiratietoutta (ent. pentuinfo) olen koonnut sivuille lähinnä omien kasvattien tarpeisiin, mutta ilokseni olen huomannut että moni muukin on löytänyt näille sivuille. Tulevaisuudessa on tarkoitus lisätä koiratietosivuille myös kuvia tietopuolen tueksi.

Kotisivukone-palvelusta on löytynyt monipuolisesti ominaisuuksia ja toimintoja, joilla on voinut kätevästi toteuttaa omia ideoita ja ajatuksia. Jossain vaiheessa toteutin banneritoiminnolla sivupalkin valikot, että sain sivut mieleisekseni. Sivujen rakennetta on voinut muokata nopeasti ja vaivattomasti ja päivittäminen on todella helppoa. Sisältösivuja on jo aikamoinen määrä ja sivuja on myös huollettava ja tiedot pidettävä ajan tasalla. Moni koiratuttu ja kasvatin omistaja on nykyisin facebookissa ja myös Joenpenkan kennelillä on siellä oma ryhmä, joten mielenkiintoiset linkit, kuvat ja keskustelut löytyvätkin tuoreeltaan sieltä. Pyrin kuitenkin pitämään myös kotisivut aina ajan tasalla ja jakamaan mukavia juttuja ja kuvia myös täällä.

Näiden seitsemän kotisivuvuoden aikana sivujen ulkoasu, sivupohja ja värimaailma ovat vaihtuneet ja valmiita sivupohjia onkin ollut mukava ja helppo muokata mieleisiksi. Yläpalkissa oli pitkään vuodenaikojen mukaan vaihtuva näkymä pihalta saunarantaan ja nuo näkymät löytyvät nyt etusivun pikkuanimaatiosta. Tällä hetkellä kotisivuja komistaa Päivi Junttilan (veljen tytär) piirros Pyrystä (Joenpenkan Aito-Artturi) ja sivujen värimaailma on rakentunut tuon kuvan ympärille.

Olen laatinut Kotisivukoneella sivut myös Limingan-Temmeksen Metsästysyhdistykselle ja suositellut mielelläni varmatoimista ja helppokäyttöistä palvelua myös tutuille. Isompia ongelmia ei ole ollut ja jos kysyttävää on ilmaantunut, asiakaspalvelusta on saanut tosi nopeasti apua ymmärrettävästi ja selkokielellä. Ohjeet ovat selkeät ja myös keskustelufoorumilta on löytynyt apu moneen pikkujuttuun sekä monia hyviä ideoita omillekin sivuille.

Minulla oli tarkoitus uudistaa kokonaan kotisivujen ulkoasu ja ehdinkin jo muuttaa taustakuvan vähän pirtsakammaksi keväiseen kuosiin. Nyt odotan mielenkiinnolla ulkoasun muokkausuudistusta, jossa yksilölliset sivut saa entistä helpommin toteutettua. Onneksi luin tarkaan Kotisivukoneen tiedotteen muokkausuudistuksesta ja huomasin linkin Vuoden parhaat kotisivut -kilpailuun. Oli todella iloinen yllätys, kun löysin ehdokkaiden joukosta myös Joenpenkan kennelin sivut!

Mukavia hetkiä sivuillamme myös jatkossa!

kooste_2.jpg


Joenpenkan sivut: 2014 - 2012 - 2012 - 2010 (klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana kuvana)

Avainsanat: Joenpenkan kotisivut, kennelin sivut, kotisivujen historiaa