Emppu vapaamatkustajana

Share |

Lauantai 5.4.2014 - Marja J


Eskolta tuli taas mukavia terveisiä. Emppu (Joenpenkan Empivä-Emppu) oli ollut kotiväkensä kanssa pitkällä 7 tunnin ja 25 kilometrin pituisella retkellä keväisellä Oulujärvellä. Emppu oli nuuskutellut innokkaana jälkiä ja välillä oli huilattu ja tulisteltu, mutta loppumatkasta oli tämän sitkeän ja tosi hyväkuntoisen Empunkin matka hyytynyt. Ja Emppuhan on yhtä päättäväinen toimissaan kuin emänsä Nora, joten Empun matkanteko tyssäsi kokonaan vähän ennen kotirantaa.

"Olimme viime viikolla jalkaisin päivänvalon mittaisella saaresta toiseen -retkellä Oulujärvellä, jossa saarien rannoilla riitti Empulle nuuskittavaa: kettujen ja supien jälkiä yllin kyllin ja joutsenetkin kiinnostivat. Taukoja pidettiin ja nuotiolla makkara ym. maistui.

Iltapäivä oli jo pitkällä kun suunnistimme mökkiämme kohti ja siinä vaiheessa Empun menohalut olivat jo kummasti rauhoittuneet. Vajaan kolmen kilometrin päässä mökistämme Empulta "loppui veto" - takapuoli lumelle ja siinä sitten ihmeteltiin tovin aikaa. Tyhjensin repun sisällön muovikassiin ja nostimme Empun reppuun ja niin matkamme jatkui! Kertaakaan ei Emppu pyrkinyt pois repusta - välillä kainaloni alta kurkisteli menosuuntaan ilmeisen tyytyväisenä.

emppu_vapaamatkustaja.jpg

Pitkä taival ja jään päällä oleva karkeahko lumi mitä ilmeisimmin "kypsyttivät" kuvassa reppukyydistä nauttivan matalan retkeläisen."

kalenteri_huhtikuu_esko_lamsa.jpg

Emppu on Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon kalenterin huhtikuun poikana. Tässä Esko-isännän ottamassa kuvassa lupsakan rauhallinen Emppu nauttii kevätauringon lämmöstä.

Kiitokset terveisistä ja mukavaa kevättä Empulle ja huoltojoukoille!

Avainsanat: Emppu, Joenpenkan Empivä-Emppu