Hailuodon ajokoeviikonloppu 1.-2.12.2012

Share |

Torstai 6.12.2012 klo 14:22 - Marja J


Viime viikonloppu meni Hailuodossa, jossa Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho järjesti kaksi mäyräkoirien ajokoetta lauantaina ja sunnuntaina. Sunnuntaina kerhon koirat kisasivat historian ensimmäisestä kerhon mestaruudesta. Lähdin reissuun Pauliinan, Karin, Emman ja Elmerin kanssa jo perjantai-iltapäivänä. Itse oli emäntänä, Pauliina ja Kari koetoimitsijoina, Emma osallistui kerhon mestaruuskokeeseen ja Elmeri oli maskottina nuuskuttelemassa koetunnelmaa.

Olin hankkinut osan ruokatarvikkeista jo torstaina ja perjantaina oli haettava vielä tuoretavarat. Lauantaina kokeissa oli vain 4 koiraa, joten tarjoilua oli kehitettävä noin kymmenelle hengelle. Sunnuntaina osallistuvia koiria oli 8, joten ruokittavia oli parikymmentä. Leipää kuluu kovasti, sillä sitä menee aamupalalla, eväiksi ja päiväruualla. Kahviakin sai keittää taas aika monta paketillista, sillä osa täytti myös termareihinsa lämmikettä kylmän päivän varalle.

Onneksi koepaikalla oli kuitenkin juokseva vesi, sähköhella ja jonkinmoinen jääkaappi, ettei mennyt ihan hankalaksi. En ole mikään suurtalouskokki, joten joka kerta hermostuttaa: mitä tarvikkeita on keittiössä, onko kaikkea tarpeeksi, onnistuuko ruoka ja onko sitä riittävästi? Hommaa pitää aina suunnitella ja esivalmistella, ettei koepaikalla on kaikkki tarvittava, eikä tarvitse kaikkea ruveta alusta alkaen näpertelemään. Lauantaina ruokalistalla oli makkarakeitto valmiista peruna/juures-pakasteaineksista ja sunnuntaina helppo yhden kastikkeen lasagne. Ei sitä aina viitsi tehdä hernaria purkista (mikä kyllä vähän sattumilla höystettynä maistuu useammalle).

Pauliina ja Kari olivat huolehtineet etukäteen hyvin paperihommista ja koejärjestelyt rullasivat erinomaisesti päivien aikana. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä satoi vähän lunta ja lisää ripsutteli myös päivän aikana, mikä antoi lisähaastetta sunnuntain kokeeseen. Emma sai tuloksen MÄAJ-3 sijoittuen viidenneksi kahdeksasta koirasta (haku 124min./ jänisajo 34minuuttia). Tuomari keskeytti Emman kokeen, sillä uusi pakkaslumi tarttui ikävästi Emman tassuihin ja hiersi anturan välejä verille. Nyt kävi näin, mutta Emmalla on ollut hyvä koevuosi, vaikka kevät meni pentujen odotuksessa ja hoitamisessa ja syksyllä ajokeessa tuli tapaturmakin.

Oma karvakolmikko oli Hannun hoteissa koko viikonlopun ja  kotona olin vasta myöhään sunnuntai-iltana. Ihan tuo tuntui lomaselta, vaikka viikonloppu menikin työn merkeissä! Minulla oli koiria ikävä, mutta onneksi reissuseurana olivat ihana Elmeri sekä Emma, joka kävi välillä minunkin viekussa kylkeä lämmittämässä. Ja taisipa Noralla, Mirolla ja Pyrylläkin olla vähän mammaa ikävä……

maaj_hailuoto_2.12_6.jpg

YT Esa Koivisto sekä koetoimitsija Pauliina Pönkkä aloittamassa sunnuntain koepäivää.

Tulokset 2.12.2012

Tulokset 1.12.2012

Kuvia

Avainsanat: MÄAJ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini