Hertta ja Elmeri ekassa näyttelyssä

Share |

Maanantai 5.11.2012 klo 12:41 - Marja J


Hertta ja Elmeri kävivät viime lauantaina nuuskuttelemassa ensimmäisen kerran näyttelytunnelmaa, kun piipahdimme kaksikon kanssa Oulun Hiukkavaarassa Koirakoulu Vietin tiloissa Match Showssa. Mukana olivat sisarusten emännät Heidi ja Pauliina sekä me Riikan (sisarusten Nelli-tädin omistaja) kanssa kannustusjoukoissa.

Paikalla oli paljon ihmisiä, isoja ja pieniä koira, pentuja ja aikuisia. Molemmat ensikertalaiset malttoivat odottaa omaa vuoroaan nätisti, välillä piti kuitenkin vähän painia. Hertta ja Elmeri ovat olleet paljon yhdessä ja tottuneet toistensa seuraan ja välillä meno meneekin tosi villiksi. Kun enimmät paineet oli purettu, kummatkin tutkailivat tapahtumaa ihan rauhassa.

3.11_8.jpg

Hertta sai kapean näyttelyremmin ensimmäistä kertaa kaulaansa. Kehässä Hertta meni Heidin kanssa kuin vanha tekijä ja odotti rauhassa omaa vuoroaan. Myös pöydällä Hertta seisoi nätisti ja antoi tuomarin tutkia hyvin.

Elmeri on aika villikko, mutta osasi myös kulkea kehässä Pauliinan kanssa tosi hyvin ensikertalaiseksi! Pöydällä oli jotain kiinnostavaa hajua, eikä Elmeri millään olisi halunnut seisoa asennossa. Kehäänkin joku oli tiputellut nameja, mikä vähän häiritsi molempien pentujen keskittymistä.

Parikilpailussa Hertta oli parempi ja sai punaisen nauhan, Elmeri oli kakkonen ja sai sinisen nauhan. Ryhmäkilpailussa Elmerillä oli parempi tuuri ja poika sijoittuikin neljän parhaan joukkoon tullen pienten pentujen sinisten ryhmässä kakkoseksi!

elmeri_3.11_2.jpgElmeri sai hyvät palkinnot, niin kuin mätsäreissä yleensä saa. Kohteliaana poikana Elmeri antoi oman palkintopallonsa ja juomapullon Hertta-siskolle, joka ei tällä kertaa sijoittunut punaisten ryhmässä neljän parhaan joukkoon. Molemmat ensikertalaiset saivat kuitenkin tosi hyvää näyttelykokemusta ja pääsivät nuuskuttelemaan näyttelyiden jännittävää tunnelmaa!

Match Showt eli "mätsärit" ovat mukava tapa harjoitella koiran kanssa oikeita, virallisia näyttelyitä varten. Mätsäreissä on mukava ja leppoisa tunnelma ja todella hyvät palkinnot. Koiran kanssa on muutenkin hyvä harjoitella säännöllisesti mm. kontaktia, rauhassa odottamista, pöydällä oloa, nätisti hihnassa kulkemista, vieraiden ihmisten käsittelyä jne.

Hertta on käynyt syksyn aikana Tupoksessa Minnan koirakoulun pentukurssilla, missä on opiskeltu monia hyödyllisiä taitoja. Näitä tarvitaan niin arkielämässä kuin erilaisissa koiraharrastuksissa, kun ollaan muitten ihmisten ja koirien kanssa tekemisissä. Hertta ottikin Heidiin hyvin kontaktia ja näki, että parivaljakon yhteistyö toimi tosi hyvin.

Hertan kurssilla on vahvistettu koiran ja ohjaajan suhdetta ja tehty erilaisia kontaktiharjoituksia. Siellä on opeteltu monenlaisia kaikille koirille hyödyllisiä arjessa tarvittavia taitoja kuten esimerkiksi seuraamista, sivulle tuloa, istumista, seisomista, maahan menoa, peruuttamista, paikallaoloa, odottamista ja luokse tuloa. Lisäksi on harjoiteltu hyviä koiratapoja ja treenattu toisten koirien kohtaamisia ja ohituksia. Hertalla on herkku toiminut paremmin palkkiona kuin lelun kanssa leikkiminen ja mukavaa on kuulemma ollut muitten koirakavereitten kanssa!

Luulenpa että Hertalle ja Elmerille jäi ihan mukavat muistot ekasta näyttelystä ja näemme heitä vielä monta kertaa näyttelykehissä!

Lisää kuvia

Minnan Koirakoulu & Hoitola, Tupos

Koirakoulu Vietti, Hiukkavaara, Oulu

Avainsanat: näyttelyt, Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi, Elmeri, Joenpenkan Iskevä-Ippo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini