Pyryn ja Lilin tyttären Koivukujan Pipsan terveiset

Share |

Lauantai 12.11.2011 klo 13.41 - Marja J


koivukujan_pipsa_syksy_2011_4.jpg

Pyryn ja Lilin tyttö Pipsa eli 6.3.2011 Kannuksessa syntynyt Koivukujan Pipsa on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta harrastaa emäntänsä Anna-Kaisan kanssa jo monenlaista.

Pipsa on käynyt muutaman kerran haukkumassa kettua OSTY:n luolaharjoituksissa. Haukku onkin jo irronnut hyvin, mutta nyt on menossa kypsyttelytauko ja LUT-hommat jatkuvat taas ensi keväänä.

Tulevia näyttelyitä varten Anna-Kaisa on treenannut Pipsan kanssa näyttelytottumuskursseilla ja mätsäreissä. Ensimmäinen virallinen näyttelyesiintyminen on junnuluokassa Kajaanin Tamminäyttelyssä ensi vuoden puolella.

Uutena harrastuksena Pipsa on aloittanut tänä syksynä TOKOn alokasryhmässä ja PSMKK:n järjestämässä mäyräkoirien omassa TOKO-ryhmässä, jota vetää Outi Lehtisalo-Väyrynen. Pipsa on pärjännyt tosi hyvin tokoilussa ja koirakko onkin menossa 19.11. kokeilemaan möllitokoa ensimmäisen kerran.

Anna-Kaisa kertoo myös muista Pipsan harrastuksista: ”Sorsan haju on tullut siipien kanssa leikkiessä tutuksi. Pipsa on kuljeskellut paljon mukana metsällä ja kerran saatiinkiin lintu ammuttua niin, että se tippui pieneen lampeen. Pipsa kävi linnun luona uimalla kolme kertaa, mutta suuhun se ei vielä isoa lintua rohjennut ottaa. Halua kuitenkin siihen löytyy!

Kerran on Pipsa lähtenyt ajamaan jopa jänistä! :) Ensin se lähti vain hajujen perään, mutta nähdessään jäniksen tuli mukaan myös asiaankuuluva haukku! Äitini oli ainakin sitä mieltä, että mikäli koiralle olisi se jänis saatu ammuttua, siinä olisi ollut valmis jäniskoira :) Helppoja verijälkiä olemme tehneet Pipsalle muutaman kerran, ja niin innokkaasti se alkaa niissä kulkemaan että ei tahdo itse enää perässä pysyä :D”

Eli ”mäyräkoirasta on moneksi” pätee myös Pipsan kohdalla! On hieno juttu, että pennut pääsevät aktiivisiin ja harrastaviin koteihin, joissa ne saavat mahdollisuuksia kokeilla erilaisia mäyräkoirien harrastuksia ja testaamaan taipumuksiaan. Pipsakin on päässyt kokeilemaan jo monenlaista: luolahommia, TOKOa, näyttelyjuttuja ja Pipsalla taitaa olla  kiinnostusta myös jälki- ja vesiriistaharrastuksiin ehkäpä ajopuolellekin... Luulenpa, että vielä kuulemme Pipsasta!

Mukavaa ja harrastusrikasta jatkoa Pipsalle ja Anna-Kaisalle jatkossakin! Ja terveiset myös Anna-Kaisan Taimi-äidille, jonka omistuksessa  Pyryn Aku-veli eli Pipsan setä on ollut.

Pipsan kuvakansio