Elmolle MÄAJ-1-tulos sekä jänis- ja kauriskaadot!

Share |

Sunnuntai 2.10.2011 klo 22:09 - Marja J


elmon_kauris.jpg

Elmo eli Joenpenkan Ehtivä-Elmo on osallistunut ensimmäiseen MÄAJ-kokeeseensa Etelä-Pohjanmaan Mäyräkoirakerhon järjestämässä pitkässä kokeessa Alajärvellä ja työskennellyt komeasti heti ykköstuloksen pistein 71,26!

Elmon ajoharrastukset ovat menneet erinomaisesti ja ensimmäinen jäniskaatokin on pojalle saatu. Ja tänään tuli Villeltä terveisiä, että Elmon ajosta oli eilen saatu myös kauris!

Ville kirjoittaa Elmon hyvin alkaneesta ajosyksystä seuraavaa:

"Syksy täällä Alajärvellä on lähtenyt täydellä tohinalla käyntiin. Elmon kanssa ollaan vietetty useampi päivä metsässä ja etenkin jäniksen ajossa kehitystä on tullut viime syksyyn verrattuna. Kahden viime syksyn epäonni on jollain lailla alkanut kääntymään onneksi, saadun riistan muodossa. Linnustuksen avajaispäivänä saatiin ensimmäinen jäniskaato ja eilen tuli se kauan odotettu kauriskaato. Luolillakin on käyty, mutta pienpetokosketuksia ei ole saatu muualla kuin keinoluolilla. Tähänkin hommaan kiinnostusta kyllä löytyy ja odottelemmekin talvea että päästää tositoimiin. 
 
Pitkässä ajokokeessa startattiin 17.9 Lauantaina. Keli oli kerrankin puolella ja koe vietettiin aurinkoisena päivänä Alajärvellä. Ensimmäisessa erässä ei kauan tarvittu hakea kun ajo alkoi. Koko erän aikana ei nähty ajossa olevaa eläintä ja erä päättyi 55min kohdalla kohtuuttomaan esteeseen, vilkasliikenteisen maantien varteen. Toiseen erään siirryttiin ampumaradan ympäristöön, jossa tiesin jäniksiä olevan runsaasti. n. 40min haun jälkeen Elmo alkoi taas ajaa. Ajo kiersi läheisen pururadan kautta kohti ampumarataa. Seisoimme ampuma radalla (300m rata.) ja näimme jäniksen juoksevan radan halki. Radan alkupäässä Elmolle tuli hukka ja sen selvitettyä erä alkoi jo olla lopussa. Tarkkaa ajoaikaa toisessa erässä en nyt muista kun laput vielä kiertävät maailmalla. Kokonaispisteiksi kertyi 71,26 ja MÄAJ-1 tulos. Joulukuussa osallistumme luultavasti kiinteään kokeeseen joka on Alajärven lähellä." 
 
 
Hienosti on Elmon syksy lähtenyt käyntiin! Kuulin myös, että Ville on käynyt MÄAJ-palkintotuomarikurssin, niin kuin Emman kotiväki Pauliina ja Kari sekä Nellin emäntä Riikka! On kyllä hieno juttu, että olette koirienne myötä kiinnostuneeet koetoiminnasta - kiitokset teille!
 

Lämpimät onnittelut vielä Elmolle ja kotiväelle Villelle ja Satulle!

 

Elmon uusimmat kuvat

Avainsanat: MÄAJ, ajometsästys, Elmo, Joenpenkan Ehtivä-Elmo


Kommentit

30.9.2011 14:05  Outi & tytöt

Onnittelut Elmolle upeasta suorituksesta !!! Onnea myös omistajille ja kasvattajille!

1.10.2011 12:01  Marja J

Kiitokset onnitteluista ja aurinkoista syksyä teille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini