Empussa on oikeaa "mäyräkoira"-asennetta!

Share |

Perjantai 19.2.2010 klo 11.13 - Marja J


Empun isäntä Esko kirjoitteli pojan viimeisimmistä seikkailuista ja kylläpä nauratti kovasti Empun vekkuli mäyräkoiramainen toiminta!
Tässä Eskon tapauskertomus: "Olimme Empun kanssa viime sunnuntaina iltapäivällä lenkillä. Kesken rauhallisen kulkemisen Emppu loikkasi yli puolimetriseen koskemattomaan umpihankeen, jossa se kulki muutaman metrin matkan ja alkoi kaivamaan.Annoin pojan tehdä tovin aikaa kaivuuhommia, sitten alkoi ärinä ja haukkuminen. Ajattelin, että hiiren tai myyrän hajut olivat niin voimakkaita, että niistä kannatti jo pitää moista meteliä. Yritin itse mennä lähemmin tutkimaan "löytöä", mutta Emppu oli niin hurjana, ettei siihen arvannut kinttaitaan työntää. Tonkimista jatkui vielä jonkin aikaa, kunnes suuren mielenkiinnon kohde selvisi - tyhjä olutpullo! Oma operaationsa oli saada Emppu pois pullonsa kimpusta."
Mietin, että oliko Empusta tullut raivoraitis oluen vihaaja vai onko valinta aivan toinen eli viinamäen suuntaan. Tosin saattoihan nuorukainen olla herkistynyt luonnon roskaamiselle... Vai oliko sittenkin kysymys koirankekseistä! Emppuhan oli jo pentuna tunnettu herkkusuu, eikä jättänyt yhtään ruokailukertaa väliin. Tarkkana poikana Emppu varmaan halusi toimittaa pullon kauppaan ja hankkia  palautusrahalla koirankeksejä!
No, sehän tiedetään, että monet koirat tykkäävät oluesta. Meidän edesmennyt seropimme Teri tunki grillipaikalla aina kielensä olutpulloon - ja aivasteli sitten kamalasti! Ja "mäyräkoira" tunnetaan nykyisin aivan muista ansioistaan, eikä silloin puhuta perinteisen metsästyskoirarodun ominaisuuksista.
Hannu tunnettuna mäyräkoiramiehenä sai työkavereiltaan pari vuotta sitten 50-vuotissyntymäpäivälahjaksi aivan oman rotumuunnoksen. Koiran mukana tulivat neljän rotumuunnoksen määritelmät eli esittelyssä: Karjalan karhumäyräkoira, Lapin kultainen mäyräkoira, Olvin savolainen seuramäyräkoira ja Sinebrykoffin venäjän hevosmäyräkoira.
Rotutietoutta neljästä uudesta mäyräkoiramuunnoksesta  löytyy täältä

hannun_oma_myrkoira.jpg

Tässä Hannulle luovutettavaa mäyräkoirien mäyräkoiraa asetellaan näyttelyposeeraukseen.

Avainsanat: Emppu, Joenpenkan Empivä-Emppu