Miron luolakokeet

Share |

Sunnuntai 20.1.2008 klo 22:15 - Hannu Pietiläinen


Miro osallistui Oulussa 19.-20.1.2008 järjestettyihin LUT-kokeisiin. Kokeet järjesti Oulun seudun terrieriyhdistys OSTY. Kokeiden ylituomarina toimi Pentti Jokela ja mukana oli myös useita kouluttajaharjoittelijoita sekä lauantaina ylituomariharjoittelija.

Lauantaina aloitettiin kahdelta iltapäivällä ylituomarin puhuttelulla ja tyhjän luolan tarkastuksella. Kun eläinlääkäri saapui paikalle klo 16, niin varsinaiset riistatyöskentelytkin pääsivät käyntiin. Arvonnassa Miro sai numeron yksi, joten putkeen mentiin ensimmäisenä. Kovin paljoa emme ole luolaa harjoitelleet, kun syksy meni täysin ajohommia treenatessa, joten isoja odotuksiakaan ei ollut. Ahdinko oli työläs ja kesti tovin ennen kuin koira meni läpi. Intohaukkua kuului tyhjässä luolassa jonkin verran ja siitä jokunen miinuspiste. Riistakokeessa Miro painosti kettua liikkeelle, seurasi tiiviisti hännän takana ja pyrki kontaktiin. Koe keskeytettiin ja tulos B 42.

Sunnuntaina jatkettiin puolilta päivin edellispäivän kaavalla ja arvonnassa saatiin tällä kertaa numero kaksi. Tyhjässä luolassa jälleen hieman intovikinää ja jokunen haukkupärräys ja kaksi pistettä vähennystä. Ketun kanssa Miro teki aluksi tasaista haukkutyötä, mutta alkoi sitten painostaa voimakkaammin eikä antanut periksi vaikka kettu hyökkäili vastaan. Koe keskeytettiin ja tuloksena jälleen B 42.

Mielenkiintoisen ja positiivisella tavalla yllättävän viikonlopun jälkeen onkin nyt sitten edessä lisäharjoitukset A-koetta ja mm. hiekkaestettä varten. Miro mäyräkoira osoitti monipuolisuutensa ajohommien jälkeen, ja keväällä jatketaan yritystä A-ryhmän jäseneksi. Hyväksytyn A-kokeen ja luonnonluolatarkastuksen jälkeen voidaan sitten hakea Mirolle käyttövalion titteliä.

Miron LUT-kokeiden pöytäkirjat voi lukea täältä:

Avainsanat: Miro, Semilain Omar, LUT


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini