A-pentujen isä Pippo on poissa!

Share |

Torstai 20.12.2007 klo 13:20 - Marja Junttila


Freunds Kaneelboom "PIPPO" 26.12.2002 - 18.12.2007 

Sain tiistai-iltana 18.12. yllättävän ja todella surullisen viestin Pipon emännältä: V-05, V-07 Freunds Kaneelboom eli Pippo oli pudonnut jäihin perheen maaseutuasunnolla ja menehtynyt. Vasta edellisellä viikolla olimme iloinneet Pipon menestyksestä Voittaja-näyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa ja nyt tämän loistavan ja lupaavan "herrasmiesmäyräkoiran" ura päättyi näin traagisesti.

Vähän yli vuosi sitten tapasin Pipon ensimmäistä kertaa, kun Pippo vieraili meillä isäntänsä kanssa. Olimme aikaisemmin loppusykyllä kyselleet Mäyräkoiraliiton jalostustoimikunnalta Norallemme sopivaa sulhasta ja kolmen isäehdokkaan joukossa oli myös Pippo. Olimme kumpikin Hannu sekä minä jo aikaisemmin törmänneet netissä tähän komeaan urokseen, joten isän valinta Noran pennuille oli todella helppo. Vielä kun Pipon omistajilta kuulimme pelkkää hyvää koiran luonteesta, ei muita vaihtoehtoja mietittykään. Juttelimme asiasta myös Kaisa Tapolan kanssa, jonka yhden hyvin menestyneen pentueen isä Pippo myös on.

Tapasimme Pipon ja isäntäväen kanssa viimeksi elokuussa, kun he kävivät tervehtimässä meitä sekä Pipon ja Noran pentuja. Samalla vietimme A-pentueen ristiäisiä. Seuraavana viikonloppuna meillä oli ilo saada myös Pipon kasvattaja Arja Lidman vieraaksemme pentuja katsomaan. Alunperin olimme ajatelleet jättää itsellemme tyttöpennun, mutta kun tyttöä oli jo odoteltu Kiiminkiin, sijoitimmekin tämän ainokaisen Kastehelmi Kakon hyvään ja asiantuntevaan hoitoon. Ja kun Miron näyttelyura loppui heinäkuussa, jäi Pipon poika Pyry meidän omaksi koiraksemme. Toivottavasti Pyrystä kasvaa yhtä charmantti, hieno ja komea koira kuin isästään Piposta! 

Lämmin osanottomme Pipon isäntäväen ja Freunds kennelin väen suuressa surussa. Olit Pippo heille todella rakas ja jätit myös tassunjälkesi meidän sydämiimme!

Joenpenkan isäntäväki, karkkarit Pipon poika Pyry, Nora ja Miro sekä suomenajokoira Riku


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini