Hyvää Uutta Vuotta 2014

Keskiviikko 1.1.2014 - Marja J

uutta_vuotta.jpg

 

Lämpimiä lipaisuja, pehmeitä pusuja, kosteita kuonoja, tomeraa tuhinaa, ärhäkkää ärinää, rentouttavia retkiä, hupaisia hetkiä, jännittäviä jahteja, onnistuneita osumia, toteutumattomia toiveita, pieniä pettymyksiä, täpäriä tilanteita, helpotuksen hetkiä, odottamatonta onnea, ihmeellistä iloa, suurta surua....

– elämää mäyräkoiran kanssa!

 

Kiitokset mukavista terveisistä, tarinoista ja kuvista vuoden varrelta – ne ovat aina tervetulleita! Suurin osa terveisistä ja kuvista alkaa olla nykyisin facebookissa, mutta koitetaan laitella uutisia myös tänne kotisivuille.

Jahtipuolella joenpenkkalaiset ovat osoittaneet eriomaisia taipumuksia niin luola- kuin ajometsästykseen ja käytännön jälkihommissakin koirat ovat olleet taas ihmisen apuna. Erityisesti Eeti on kunnostautunut luolapyynnissä, mutta on Emmallekin ajojen lomassa saatu muutama supi. I-ipanoista Elmeri, Oiva ja Aatu ovat jo olleet ajohommissa, samoin sijoitustyttö Musu ja kaatojakin on jo tullut. Vanhat konkarit E-pentueen Nelli, Emma ja Emppu ovat olleet taas paljon metsällä, ajaneet jänistä, peuraa, kauriita ja kaatoja on saatu.

Joenpenkkalaisten jahtisyksy 2013

Näyttelypuolella Emma kävi hakemasta menestystä ROP:in verran Ruotsista ja Hertalla sekä Oivalla on varasertit näyttelyistä. Hyvin alkoi näyttelyharrastus I-pennuilla! Mukavaa harjoitusta isoja näyttelyitä varten on haettu leppoisimmista mätsäreistä.

Jäljestyksen vasta keväällä aloittanut Hertta nappasi kahdessa kokeessa AVO 1-tulokset ja jatkaa tänä vuonna voittajaluokassa Emman kanssa.

Valioitakin on taas tullut Joenpenkalle, sillä Emma sai luolataipumuskokeesta A-tuloksen täysin pistein. Myös Nelli aloitti hienosti koeuransa kypsällä iällä. Nuorempi polvi on ottanut tuntumaa luolahommiin Haukkukeitaan harjoituksissa.

Vuoden varrella on ollut mukava tavata omia kasvatteja ja Joenpenkan jälkikasvua harrastuksissa ja kotona. On ollut ilo saada kasvatteja pitemmksikin aikaa vierailulle pentukotiin. Porukalla on käyty mätsäreissä, näyttelyharjoituksissa ja järjestetty jälkitreeniä omille kasvateille ja tutuille koirille.

Vuoteen on mahtunut myös monenlaista muuta puuhaa PSMKK:n koulutuksissa huolto-, järjestelytehtävissä sekä tiedotustehtävissä.

Joenpenkalle saatiin lisävahvistusta Curlyco-kennelistä ja herttainen Musu tuli sijoitustytöksemme ja sai mukavan ja harrastavan kodin Rantsilasta.

Vuodenvaihteessa ja alkuvuodesta oli huolta ja murhetta, sillä meidän Miro ja kasvatti Mauri kuolivat helmikuun alussa.  

Joenpenkkalaisia on vilahdellut vuoden varrella PSMKK:n kalenterin sivuilla, sanomalehti Kalevassa ja Mäyräkoiramme-lehdessä.

Toivottavasti saamme tänäkin vuonna lukea mukavia juttuja kasvattien puuhailuista ja harrastuksista ja toivottavasti saan kirjata kotisivuille näyttely- ja koetuloksia entiseen malliin.

Joenpenkan kotisivuja on vähän yksinkertaistettu ja uusittu ja koirien tarinat löytyvät nyt helposti nimillä ja asiasanoilla. Käykääpä katsomassa ja muistelemassa vuoden 2013 tapahtumia. Tämän sivun lopussa on myös nimilista, josta pääsee teksteihin.

Koiranelämää kuvina - vuosi 2013 Joenpenkalla


PALKINNOT 2013

Nora (Rowanberrie´s Feenix)

  • Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho, Vuoden veteraani 2012
  • Suomen Mäyräkoiraliitto, Hopeinen käyttöjalostuspalkinto

Emma (Joenpenkan Ehtoisa-Emma)

  • Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho, Vuoden mäyräkoira 2012
  • Länsirajan Kennelkerho, Vuoden MEJÄ-koira 2012

VALIOT

Emma FI KVA-L

 

METSÄSTYSKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOE

Emma AVO1, VOI2

Hertta 2 x AVO1 

 

MÄYRÄKOIRIEN AJOKOE

Emma 2 x MÄAJ-3

 

LUOLAKOIRIEN TAIPUMUSKOE

Emma 1 x LUTA, LUTC 

Nelli 2 x LUTB, LUTC, LUTD, LUO1

 

NÄYTTELYTULOKSET

Emma Ruotsi, ERI SERTI ROP,  2 x EH

Hertta 3 x ERI, varaserti, EH

Oiva ERI, varaserti

Aatu HJoenpenkan Anni-Ainokainen ANI
Joenpenkan Arvo-Aapeli MAURI

Joenpenkan Ehtivä-Elmo ELMO
Joenpenkan Ehtoisa-Emma EMMA
Joenpenkan Eloisa-Ella NELLI 
Joenpenkan Empivä-Emppu EMPPU
Joenpenkan Etevä-EetI EETI

Joenpenkan Ihana-Iira IIRA
Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA
Joenpenkan Innokas-Iikku OIVA
Joenpenkan Iskevä-Ippo ELMERI

Avainsanat: vuosi 2013, vuoden 2013 tulokset