Ani noutaa ja jäljestää

Maanantai 18.8.2008 klo 18.51 - Marja J

Kastehelmi piti Anille ja Kiralle harjoitukset Jäälin montulla ja siellä oli kokeltu sekä laahausjälkeä että vedestä noutamista. Tässäpä Kastehelmen selostus harjoitusten kulusta.

"Tein ensin laahausjäljet molemmille, jäljestykset meni hienosti, vauhtia niillä on, mutta saa kai sitä ollakin että ehtii noin lyhyillä jaloilla :D Eivät kuitenkaan niin lujaa mene ettei kävelemällä perässä pysyisi. Kira meni ensin ja sen jälkeen toimi Anille häiriönä, mutta Ani teki silti mallikasta työtä vaikka välillä Kira haukkui ihan tosissaan, koska sitä ärsytti odottaa.

Jäljen päässä oli siivet (Anilla myös koko muu lintu) ja kunhan siivet oli jäljestetty niin menimme noutamaan sitä vedestä. Nakkelin eka ihan rantaveteen ja irrotutin lintua, tosin se ei ole noille ollut vaikeaa, mutta jos ne hetkeksi saa sen etten ole ottamassa, niin saattavat ruveta repimään, ihan sen vuoksi irrottelin alkuun. Sitten nakkelin kauemmas ja hienostihan ne haki sitä.

Itseasiassa Ani noutaa paljon paremmin, Kira miettii ja odottelee, mutta jos siellä olisi räpiköivä lintu niin hakisi varmasti salamana, tuollainen ruumiinosa ei ole niin houkutteleva kuin ihka oikea saalis! Anille tosin kelpaa tuokin ja Ani kun oli myöhemmin niin aurinko oli jo niin matalalla, että siipeä oli jo hankala nähdä pienistä aalloista, mutta kun nakkasi pari kiveä ja käski hakemaan linnun niin rohkeasti se lähti etsimään, vaikka ei ollutkaan varma missä lintu siellä vedessä olisi." 
 
ani3.jpg

ani9.jpg

 aninoutaa5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Mukava Kastehelmen kuvasarja tuosta viehättävästä vesipeto-Anista!

Myös velipoika Pyry tykkää kovasti uimisesta toisin kuin Nora-mamma, joka yleensä vain räpiköi matalassa vedessä ja viilentää massuaan kuumalla kelillä. Jos vedessä on riistaa, niin kyllä sitten Noraankin tulee vauhtia, eikä leveäkään joki ole esteenä. Mirohan oli vähällä hukkua alkuvuodesta, joten se selvästikin pelkää virtaavaa vettä, eikä kyllä mielellään mene huvikseen polskimaan. Täytyy koittaa myös Pyryn kanssa tuota vedestä noutamista lähiaikoina! 

Avainsanat: VERI, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, Joenpenkan A-pentue, A-pennut