Kalevassa muistutetaan koiraihmisiä hyvistä tavoista

Share |

Torstai 18.4.2013 klo 19.58 - Marja J


18.4.2013.jpg

Koiran päivää vietetään taas 24.4. ja päivän teemana on koiranomistajan vastuu ympäristöstä ja koiran omistajia muistutetaan siisteyden lisäksi myös koiraetiketistä ja hyvästä koiran hyvästä hallinnasta.

Koiranpäivänä Kennelliitto muistuttaa myös, että koiranomistaja on aina vastuussa koirastaan ja sen käytöksestä. Muut ulkoilijat tulee ottaa huomioon ja koira on pidettävä aina taajamassa kytkettynä.

Kalevan jutussa palautetaan mieliin ikävä tapaus viime vuoden joulukuulta, kun pieni Hilla-koira menehtyi aivan Oulun keskustassa Rotuaarilla ison vihaisen koiran hyökättyä sen kimppuun.

Myös maaseudulla koirien pitää olla hyvässä hallinnassa ja kiinnipidosta säätelee metsästyslaki, jonka mukaan koiria ei saa koskaan pitää irti toisen maalla ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa ja 1.3. - 19.8. kaikkin koirien tulee olla kytkettyinä tai välittämästi kytkettävissä ja omistajansa käskyn alla.

Taulavuori Riitta, Hillan tie katkesi äkisti "Miksi arvaamattomasti käyttäytyvä koira pitää tuoda keskelle kaupunkia?", Kaleva 18.4.2013

Missä on koirakuri - Joenpenkan blogi 20.3.2013