Hertalla kylässä

Share |

Tiistai 11.9.2012 klo 13:09 - Marja J


Käytiin viime sunnuntaina kyläilemässä Hertan (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) luona Tupoksessa. Hertta otti iloisesti meidät vieraat vastaan, muisti varmaan vielä pentukotoa!

Hertasta on kasvanut niin nätti ja reipas tyttö, jolla on jo paljon isoja ja pieniä ihmis- ja koirakavereita. Onpa Hertta tehnyt tuttavuuttaa myös hevosten kanssa. Mukavimmat ja tutuimmat koirakaverit ovat pystykorva Olga ja cockeri Wallu, joiden kanssa Hertta viettää paljon aikaa ja opettelee isojen koirien tavoille.

Syksyllä Hertta on menossa Tupokseen Minnan koirakouluun pentukurssille ja Heidi on treenannut muutenkin paljon hyödyllisiä tottelevaisuusjuttuja Hertan kanssa. Sunnuntaina Hertta antoikin meille pienen näytöksen: Hertta istui nätisti, antoi tassua, meni maahan ja kierähti ympäri, ruokakupilla Hertta odotti myös nätisti.

Pihassa vauhtia piisasi ja kukkapuskat vaan pöllysi, kun Hertta innostui. Sisällä tyttö kävi välillä torkuillakin, eli osaa olla myös omassa rauhassaan. Hertalla oli mukava oma paikka portaiden alla ja siellä oma peti, häkki ja paljon leuluja mm. älypeli, jonka luukkuja tyttö aukoi kuonollaan vauhdilla ja taitavasti.

hertan_luona_tupoksessa_9.9_1.jpg

Hertan pentuturkki alkaa jo olla riittävän kypsää ja ensimmäinen trimmaus on edessä. Olemmekin suunnitelleet Joenpenkan Anni-Ainokaisen eli Anin emännän Kastehelmi Kakon kanssa I-ipanoille ihan omaa trimmauspäivää syys-lokakuulle.

Kastehelmi on valmistunut trimmaajaksi ja hänellä on pitkä kokemus mäyräkoirien trimmauksesta. Kastehelmi on trimmannut myös meidän koirat ja myös esitti menestyksellä Nora-isomummin Yppärissä elokuun lopulla.

Kastehelmi on avannut juuri oman trimmausfirman Koirasalonki Kastehelmi. Palvelua saa vielä alkusyksystä Koirakoulu Vietin tiloissa Oulun Hiukkavaarassa, mutta myöhemmin syksyllä Kastehelmi siirtyy aivan uusiin toimitiloin Kiiminkiin Koirahoitola Vesipedon tiloihin.

Lisää kuvia Hertasta viime sunnuntailta

Avainsanat: Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini