Elmo luolahommissa

Share |

Keskiviikko 22.2.2012 - Marja J


Elmon jahtiuutisia 16.2.2012

Elmon (Joenpenkan Ehtivä-Elmo) isännältä Villeltä tuli Alajärveltä mukavia terveisiä - Elmo on kunnostautunut myös luolapyynnissä!  Lunta on jo tullut niin paljon, että kauriin ja jäniksen ajot ovat menneet hankaliksi, joten Elmo oli aloittanut ajohommien lisäksi nyt myös luolahommat, kun kettu on ajosta mennyt luolaan, kiven alle tai heinälatoon. Tilanteita on ollut tämän vuoden puolella jo viisi ja niistä kolmesta on tullut saalistakin. Myös supijahti tuntuu Elmoa ja isäntää kiinnostavat. Ehkäpä innokkaalle Elmolle saadaan myös tulos luolakokeesta….

Ville kertoo Elmon luolareissuista: ”Kolme reissua on tuottanut tulosta ja neljäskin oli lähellä, mutta ampuja (uuden haulikkonsa kanssa) ei ollut hereillä :) Kerran meni kettu tervahautaan jossa aluksi hieman oteltiin, mutta sitten kettu vetäytyi ahtaaseen umpiperään joka sijaitsi ison kivenlohkareen alla, tästä paikasta on ennenkin yritetty ottaa kettua tuloksetta. Kaiken kukkuraksi oli pesään joskus raahautunut ilmeisesti haavakko kettu joka oli kuollut sinne ja sitähän Elmo jäi syömään mielellään. :)

Huonojakin reissuja on ollut kun poika on jäänyt tyhjiä luolia merkkaamaan, jossa on kovasti kyllä hajuja ollut. Naamatusten Elmo ei mene mielellään ketun kanssa yhteen, vaan haukkuu läheltä, mutta jos jahdattava vähänkään liikahtaa käy se nappaamassa. Tänään torstaina meni kettu heinälatoon paalien alle, jossa se viimein erehtyi kääntymään ahtaaseen paikkaan ja Elmo sai sitä takaapäin vedettyä, niin että päästiin kettua rassilla kiinni ja saatiin vedettyä ulos. Nyt odotellaan että supit alkaisivat liikkua ja päästäisiin taas niiden kimppuun.”

Kiitokset terveisistä ja hyviä jahteja Elmolle ja Villelle jatkossakin!

Ja jatkoa seuraa tiistailta 22.2.2012.....

Ville oli laittanut tänään jahtiuutisia Facebookiin Joenpenkan kennelin sivuille ja julkaistaanpa se tuoreeltaan myös täällä: "Tiistai aamusta jahtikaveri haavoitti kettua, joka paineli lähes heti reikään. Elmo kipaistiin paikalle ja ojanpenkassa olevasta reiästä alkoi haukku kuulua.

Aluksi kettu seilasi luolastossa, mutta lopulta Elmo painosti sen umpiperään josta lyhyen kaivuun jälkeen saatiin kettu saaliiksi. Vieläkin on työskentelyssä parannettavaa, mutta eiköhän se siitä kun vaan jaksetaan kulkea."


elmon_kettu_22.2.2012.jpg

Kuva: Ville Toppinen


Avainsanat: luolametsästys, Elmo, Joenpenkan Ehtivä-Elmo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini