Ilves kävi pihassa

Share |

Sunnuntai 8.11.2009 klo 13:09 - Marja J


Pyry lähti aamulla Hannun kanssa metsälle ja minä Mäkelän lenkille pitkästä aikaa Noran ja Miron kanssa. Jo alkumatkasta näin isot tassunjäljet, joihin en kummemmin kiinnittänyt huomiota, silla tiellä olivat liikkuneet myös hirvimiehet koirineen.  Myöhemmin törmäsin taas isoihin jälkiin ja rupesin miettimään, josko ne olisivatkin ilveksen jäljet. Ilveshavaintojahan oli ollut ihan lähimaastossa, vain muutaman kilometrin päässä meiltä. Koirat käyttäytyivät lenkillä hieman eritavalla kuin yleensä – haistelivat tarkkaan, pysähtyivät välillä, kuuntelivat ja Miro pälyili välillä taakseen.

Ja olihan se ilves! Hannu löysi viimeöiset jäljet ihan meidän saunarannasta.  Ja lisää ilveshavaintoja tuli, kun Hannu kuuli että Ketunmaassa toinen ilves oli ajellut metsäkauriita.  Muutama vuosi sitten löysimme ahman jäljet samoilta paikoilta aivan pihamme tuntumasta. Hirvet vierailevat myös melkein pihassa, puhumattakaan supeista ja ketuista!

Pyryllä ja Hannulla oli ollut aivan onnistunut jahtipäivä, vaikka kaatoa ei tullutkaan. Pyry oli ajanut jäniksen liikkeelle ja ajoa oli kestänyt puolisen tuntia. Hukkakin oli tullut, mutta Pyry oli selvittänyt sen hyvin ja lähtenyt uudelleen ajoon. Hienosti Pyry oli myös ottanut kontaktia isäntäänsä. Hannu kuitenkin keskeytti ajon, kun jänis oli eksyttänyt Pyryn tielle. Pyry on erittäin innokas ja taitava metsällä, vaikkei sillä juurikaan ole kokemusta ajohommista. Toivottavasti myös ajoääni alkaa löytyä! Enemmän Pyryllä tuntuu kuitenkin olevan taipumusta luolahommiin, kuten Nora-emällään.

Ilves_8.11.2009.jpg

 

Isokissa ja pikkukissa! Ilves on seuraillut kissaa aivan meidän pihassa saunarannassa.

 

 

 

 

 

 

Avainsanat: luontohavainnot, ilves, omasta pihasta


Kommentit

11.11.2009 19:34  Marja J

Hannu mittasi ilveksen jäljet ja ne olivat 9 cm pitkät ja 7 cm leveät!

Tänään on nähty suden jäljet lähellä sitä paikkaa, missä Pyry oli Hannun kanssa sunnuntaina metsällä! Hui kauhia taas!

8.12.2009 21:45  Ellu, Jimi ja Jone

No nyt mekin tiedetään miltä ilveksen jäljet näyttää =) Kauheen lähelle ne pirulaiset kyllä tulevat pyörimään, hui!

10.12.2009 11:51  Marja J

Jokin yö sitten oli iso isäilves taas hipsinyt naapuritalon pihan laitamilla! En viitsi iltasella lähteä koirien kanssa pimeälle metsätielle vaan pysyttelen mieluusti noilla pyöräteillä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini