Syksyä.....

Share |

Perjantai 2.10.2009 klo 10.55 - Marja J


Yöllä oli jo mekein 7 astetta pakkasta ja monena aamuna maa on ollut ohuen kuuran peitossa. Kesäkalusteet ja kukkaruukut on kohta raivattu talven alta ja ensimmäiset ulkovalotkin on jo asennettu koirapihan aitaan. Lisää valoa pitää vielä saada, sillä edessä on taas pimeä talvi.

Perennapenkit pitää vielä raivata kuolleista kukista ja ottaa talteen kasvien siemeniä. Vanha kasvimaa on enää muisto ja sen paikalla on nyt pitkä perennapenkki, johon aioin laittaa kasvamaan isojen kasvien siemeniä.

Nyt kaikilla koirilla on rokotukset taas kunnossa. Nora ja Miro saivat lisää raivoa ja nelosrokotteensa vasta toisella lääkärikäynnillä. Pyry oli ihan kunnossa jo ekalla kerralla ja poikaankin laitettiin raivoa lisää. Mirolla on aina ollut ongelmia ihon kanssa. Sillä on tosi ohut pohjavilla, maha melko harvassa karvassa ja iho muuutenkin ohutta ja herkkää. Kesällä mahan iho ärtyi ja tulehdusta paranneltiin ensin antibioottikuurilla ja nyt on menossa kokeiluna kortisonikuuri vähitellen laskevalla annostuksella. Lisäksi olen antanut Mirolle hyviä öljyjä (kuten muillekin) ja herkän ihon ruokaa. Jo nyt alkaa iho näyttää terveeltä :) Noralla oli vähän ongelmia anaalien kanssa ja nekin hoidettiin antibiootilla.

Miro on käynyt jo Hannun kanssa metsällä ja viime vuonna hankittu ajoliivi suojasikin hyvin rinnan herkkää ihoa, eikä hiertänyt kainaloita. Norallakin on oma mittojen mukaan tehty ajoliivi ja kohta mammakin pääsee nuuskuttelaan metsään. Pyrykin on jo käynyt ottamassa tuntumaa metsän ihmeellisiin tuoksuihin, ja kyllä sillekin nyt pitäisi hommata kunnon liivi! Pyryn pitäisi saada syksyn aikana myös luolilla riistakontakteja, että saisi harjoitusta tulevaan LUT A-kokeeseen.

 Nora_pyry_ja_miro_1.10.2009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirvijahti alkoi viime viikonloppuna ja koirat saavat maistiaiset hirven lihaa. Pakkaseen on jo laitettu pari vasan sydäntä, kielet ja maksat, joista saadaan vielä paljon syötävää ja herkkuja kolmikolle.

Avainsanat: koiranelämää