OMASTA PIHASTA

omasta_pihasta_talo_takaa.jpg

Terassikausi alkaa varhain keväällä ja jatkuu pitkälle syksyyn. Nykyisin terassia kiertää matala verkkoaita, niin että myös koirat voivat makoilla siellä turvallisesti auringossa ja seurailla pihan elämää. Näitä jahtikoiriamme ei oikein voi pitää pihassa irti ilman valvontaa, sillä aivan kotiportailta löytyy riistaa, joka houkuttelee helposti karkuteille. Lisäksi vilkasliikenteinen nelostie on lähellä, eikä turhia riskejä haluta ottaa.

  omasta_pihasta_nora_terassilla_2008.jpg

Nora lepäilee terassilla 2008.

omasta_pihasta_riku_ja_kukat.jpg

Riku ja perennapenkki. Kesällä 2010 kuolleen ajokoira Rikun isännöimä koiratarha oli kolmiosainen ja sen päässä on lämmin varastorakennus, jonne on kulku tarhan puolelta. Koiratarha taitaa olla pihan parhaalla paikalla ja sieltä on todella hyvät näkymät pihalle, joelle ja pyörätielle. Rikun kuoltua tarhaa ja sen pohjarakenteita on vahvistettu niin, että myös innokkaasti kaiveleva mäyräkoira pysyy tarhan sisäpuolella.

 

omasta_pihasta_aita.jpg 

Kauan odotettu ja suunniteltu koira-aitaus valmistui talomme etupihalle elokuussa 2006. Aitauksessa on koirilla tarpeeksi tilaa juosta ja kaivella. Aidan korkeus on 1,35 metriä ja varmuuden vuoksi maan sisään kaivettiin verkkoa 15 cm. Koirat ovat innoissaan vapaudestaan - samoin isäntäväki! Ainakaan vielä eivät koirat ole yrittäneet kaivautua aidan alitse paremmille jahtimaille.

Vuonna 2008 pihan etuosa aidattin ja aitaan tehtiin portit talon puoleisen sivun päähän. Verkkoaitaa meni yhteensä 144 metriä ja pienen koirapihan yhtenä sivuna on talon etuosa terasseineen. Nyt piha on jaettu isoon ja pieneen koirapihaan. Iso osa on 1000 neliötä ja etuosa 200 neliötä (tarkka koko gpsillä mitattuna 2050 neliötä). Kesällä 2010 vanha ajokoiramme kuoli ja osa isosta kolmen koiran tarhasta purettiin. Kahdesta tarhasta koottiin piha-aitauksen sisälle uusi 26 neliön tarha, jossa on myös lämmin, eristetty koppi.  

  omasta_pihasta_kasvimaa.jpg

Kasvimaa kukoistuksessaan! Näkymä yläkerran ikkunasta vanhan kanalan suuntaan. Kesällä 2009 kasvimaa maastoutettiin ja paikalle jäi vain pitkä perennapenkki. Kasvihuone vanhan autotallin runkoon on suunnitteilla talon toiselle puolelle. Sinne tulee mahdollisesti myös pieni mansikkamaa, omenapuita ja marjapensaita.

 omasta_pihasta_huurreaita.jpg

Huurteinen koirapiha talvella 2009 ennen väliaidan rakentamista. Talvella koirille kaivetaan tarhaan omat polut.

omasta_pihasta_talvi_ja_nora.jpg

Nora tutkailemassa alkutalven jälkiä Temmesjoen rannassa silloin kun oli talon ainoa koira ja sai valvotusti olla myös rannassa irti. Ettei vain olisi saukko taas tullut kalastelemaan suvannolle. Joenranta on koirille mukava puuhapaikka, mutta myös siellä liikutaan aina valvotusti. Keväisin ja kesäisin vesimyyrän kolot työllistävät kovasti. Myös pitkässä heinikossa ja kivien koloissa on paljon nuuskittavaa.

omasta_pihasta_nora_rannassa.jpg

Nora ja huurteinen rantamaisema.

omasta_pihasta_19.11.2004.jpg 

Talvinen kuva saunarannasta 19.11.2004. Hannu on rakentanut rantasaunan tien oikaisun alta puretun yli-iiläisen riihen hirsistä. Sauna lämmitettiin ensimmäisen kerran uudenvuoden aattona 2001 ja vuonna 1901 rakennettu riihi sai uuden elämän. Saunan lauteet on tehty haavasta, joka vielä rakennuskesänä kasvoi ison kuusen vieressä. 
 

omasta_pihasta_25.12.2005.jpg

Vasemmalla entinen mökki ja nykyinen vierasmaja/verstas. Mökki valmistui tontille 1988. Mökillä tuli vietettyä aikaa enemmän kuin rivitaloasunnossa Limingassa ja pian ylemmäs tontille valmistuikin uusi omakotitalo, johon muutimme alkukesästä 1990. Kesällä 2009 pihaan rakennettiin erillinen autotalli/varasto, jonka viimeistely vielä jatkuu.

LISÄÄ KUVIA OMASTA PIHASTA


Sivut päivitetty 2013