Kevään puput kiusaavat koiria

Lauantai 2.4.2011 klo 11.36 - Marja J

Hannu laittoi linnulle ruokintapaikan pihalle ja siinä on nyt käynyt myös rusakoita. Puput loikkivat paikalle illan hämärtyessä ja koirat menevät aivan villeiksi!

Miro osaa jo mennä tiettyn aikaan illasta odottamaan olohuoneen ikkunalaudalle pupua. Eilen Miro odotti tiiviisti melkein kolme varttia, ennekuin pupu tuli. Ehdimme jo miettiä, että olikohan ilves syönyt pupun.... Ilveksiä on nimittäin taas ollut liikkeellä aivan naapuritalojen tuntumassa.

Myös koirapihan aidan reuna on pupujen jälkiä täynnä. Pyry menee aivan villiksi pupun pipanoista ja pojan olisi saatava jokainen herkkunappula aidan takaa itselleen.

pupu_27.3.2011.jpg

Kaksi pupua riistakameralla kuvattuna 27.3.2011. Nyt kamera ei ole kuvaamassa, mutta pitää laitaa se kiinni terassin pylvääseen viikonlopuksi.

pyry_ja_miro_31.3.2011.jpg

Pyry ja Miro tiiraavat "saalista".

pyry_30.3.2011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt ovat kelit olleet mukavat ja hankikin on kestänyt koiria - ja jäniksiä...

 

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Miro, Semilain Omar

PSMKK:n palkitut 2010 - Emma ja Pyry

Lauantai 26.3.2011 klo 11.23 - Marja J

emma_ja_palkinto_23.3.2011_pieni_copy.jpg

Emma (Joenpenkan Ehtoisa-Emma) valittiin keskiviikkona 23.3.2011 kerhon kevätkokouksessa Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon vuoden tulokkaaksi ja velipuoli Pyry (Joenpenkan Aito-Artturi) oli luolakoirakisan kakkonen!

Vuoden tulokas, vuoden veteraani ja vuoden veri(vesiriista)koira valittiin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Lisäksi palkitaan monipuolisesti näyttelyissä ja kokeissa tuloksia saanut mäyräkoira vuoden parhaana mäyräkoirana sekä näyttely-, luola-, ajo- ja mejäkoira parhaiden koetulosten perusteella.

Vuoden tulokkaan palkinnon saa koira, joka on aloittanut koe- ja näyttelyuransa ko. vuoden aikana ja joka on menestynyt monipuolisesti. Vuoden tulokas -palkinnolla kerho haluaa innostaa nuoria koiria ja heidän omistajiaan jatkamaan hyvin alkanutta monipuolista harastamista koiransa kanssa.

Emman kaikki näyttelytulokset ovat tulleet vuoden 2010 aikana, sillä Emma kävi vuonna 2009 vain Siikajoen pentunäyttelyssä. Lisäksi tuloksia on tullut mejässä, luolakokeissa, vahissa ja koekäyntejä on myös mäyräkoirien ajokokeissa.

Pyry valioitui luolilta tänä vuonna ja pisteet luolakoirakisassa ykköseksi tulleen Kasteniityn Sunnan kanssa olivat samat. Unnalla oli vuodelta 2010 hienosti tulokset LUT A50 ja LUME1, joten Unna oli luolakoirakisan ehdoton ykkönen.

Emma KoiraNetissä

Pyry KoiraNetissä

Kaikki kerhon palkitut mäyräkoirat löytyvät täältä

Avainsanat: Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Pyry - LiTeMyn Eräkoira 2010 - Emma kakkonen!

Perjantai 18.2.2011 klo 11.00 - Marja J

Pyry valittiin eilen Limingan-Temmeksen Metsästysyhdistyksen parhaaksi Eräkoiraksi vuonna 2010. Siskopuoli Emma oli pisteillään hienosti kakkosena ja kolmannelle sijalle tuli karhukoira.

Parhaat eräkoirat valitaan vuoden näyttely- ja koetulosten perusteella. Pyrystä tuli luolavalio viime vuonna ja jälkikokeissa tuli toinen AVO1, joten pisteitä oli kertynyt 140, kun pari näyttelytulostakin laskettiin mukaan. Emmalla oli pisteitä 125.

Pyry sai nyt tittelin toisena perättäisenä vuonna kuten Nora-emäkin 2005 ja 2006. Miro on saanut samaisen tittelin vuonna 2007. Titteli on ollut vuodesta 2005 mäyräkoirille, 2008 tittelin sai hirvikoira.

Pyry_erakoira2011.jpg

Ei muuta kuin taas kaiverruttamaan kiertopalkinnon laattaan, onneksi tarvii lisätä vain vuosiluku! :)

 

Onnittelut myös hienosti sijoittuneelle Emmalle - ja kiitokset Pauliinalle ja Karille aktiivisuudesta ja harrastamisesta Emman kanssa!

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Lilille ja Pyrylle tulossa pentuja!

Torstai 10.2.2011 klo 11.31 - Marja J

Kannuksesta kuului mukavia uutisia - Lilille on tulossa pentuja! Lili vieraili meillä loppiaisaattona 5.1. ja lemmenhetki pihamökissä Pyryn kanssa on tuottanut toivottua tulosta. Lili on hyväluonteinen ja mukava tyttö ja kaikenlisäksi erittäin riistaverinen. Kannukseen odotellaan pentuja syntyväksi maaliskuun alkupuolella viikolla 10.

Lisätietoja ja kuvia Lilistä sekä kasvattajan yhteystiedot

Mukavaa odotusta Lilille ja terveiset kotiväelle!

lili_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lili

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Helsinki Winner 2010, Voittaja 2010 - Emma ERINOMAINEN!

Keskiviikko 15.12.2010 klo 11.47 - Marja J

Olimme Pauliinan ja Emman kanssa viime viikonloppuna näyttelyreissulla lumisessa Helsingissä kahdessa isossa kansainvälisessä näyttelyssä. Perjantai oli matkustuspäivä, lauantaina Messukeskuksessa oli Helsinki Winner ja sunnuntain Voittaja-näyttelyn jälkeen ajelimme sitten takaisin kotiin.

Ja Emmalla meni todella hienosti, sillä molempina päivinä laatuarvosteluksi tuli erinomainen! Lauantaina näyttelyyn oli ilmoitettu 39 karkkaria ja tuomarina oli arvostettu ja tarkka tuomari, mäyräkoirakasvattaja Zidy Munsterhjelm-Ehnberg. Tuomari oli todella tiukka ja tarkka, ja jopa muutamille valiokoirille tuli laatuarvostelussa arvosanaksi "vain" hyvä.

Emman tulos lauantailta oli KÄY ERI KÄK 3 ja tässä arvostelu:

Erittäin hyvän tyyppinen, sopivankokoinen. Sievä pää. Hyvä purenta. Kauniit silmät. Hyvät korvat. Hieman etuasentoiset lavat. Hyvä polvikulmaus. Hieman luisu lantio. Kaunis ylälinja. Hyvä rintakehä. Erinomainen karva. Kantaa häntäänsä turhan korkealla liikkuessa. Erinomainen luonne.

Sunnuntaille oli ilmoitettu kaikkiaan 52 karkkaria ja tuomarina oli espanjalainen Benjamin Sancher Garcia, joka antoi lähes kaikille koirille laatuarvostelussa erinomaisen.

Emman tulos sunnuntaina oli KÄY ERI KÄK 2 ja arvostelu:

Very good head. I would like more substance in muzzle. Nice neck. Good topline. Correct angulation in front and behind. I would like longer upper arm. I would like better tailset. Good coat condition. She moves well. 

Erittäin hyvä pää. Kuono saisi olla jykevämpi. Hyvä kaula. Hyvä ylälinja. Oikeanlaiset kulmaukset edessä ja takana. Olkavarsi saisi olla pitempi. Hännän asento saisi olla parempi. Hyvä turkki. Liikkuu hyvin.

 

emma_hki_11.12.2010.jpg

Emma esiintyi todella hienosti Paulinan kanssa, eikä hermostunut messukeskuksen koiramekkalassa ja tungoksessa. Tässä Emma odottaa omaa esiintymisvuoroaan. Emma osasi ihastuttaa myös muutamaa näyttelyvierasta. :)

Reissu oli muutenkin todella mukava, kun sai tavata mäyräkoiratuttuja ja ihastella upeita kotimaisia ja ulkomaisia karkkareita. Emma pääsi esiintymään todella laatuseurassa! :)

Onneksi olkoon vielä kerran Emmalle sekä Pauliinalle hienosti menneestä näyttelyreissusta! Tähänpä on mukava päättää Emman ensimmäinen näyttelyvuosi!

 

Avainsanat: näyttelyt, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Ilvekset liikkeellä - ja koirat jahdissa

Sunnuntai 21.11.2010 klo 22.29 - Hannu P

Lumi on ollut maassa jonkin aikaa ja sen myötä jälkihavaintoja ilveksistä on alkanut tulla tasaiseen tahtiin. Yksinäisen ilveksen jälkiä on lähiseudulla ollut eri suunnilla, mutta 16. päivänä marraskuuta saatiin ensimmäinen pentuehavainto näiltä nurkilta. Naapurikylän mies näki töistä tullessaan illalla puoli kuuden aikaan ilveksen loikkivan nelostien yli. Jälkien tutkinta paljasti, että kyse oli emoilveksestä ja kahdesta pennusta. Havaintohetkellä pennut olivat ilmeisesti jo ehtineet tien yli kun vain yksi eläin näkyi tiellä. Seuraavana iltana koirien kanssa kävelyllä jälkitarkastelu osoitti, että ilvekset olivat ohittaneet kaksi naapuritaloa noin 40-50 metrin päästä. Kulkureitti on täsmälleen sama kuin viime talvena eli vanhoja tuttuja taitaa tuo emoilves olla.

Saman viikon perjantaina Emma ja Kari olivat menneet jänisjahtiin ja eikös vaan Emma ollut törmännyt tuoreisiin ilveksen jälkiin. Alueella olivat liikkuneet samainen emo poikasineen. Emman haukkuääni oli ollut selvästi jänisajoa möreämpi ja kymmenisen minuuttia oli ajoa ehtinyt jatkua ennen kuin koira saatiin ilvesajosta pois. Jänistä Emma oli sitten myös ajanut mallikkaasti eikä harhautunut enää toistamiseen isojen kissojen jäljille.

Eilen lauantaina 20. marraskuuta yritettiin Pyryn kanssa jäniksen pyyntiä. Pari kertaa se on ajellut lyhyitä pätkiä äänenkin kanssa, mutta nyt kun lunta on maassa, niin ääni on taas ollut ajossa tosi tiukassa. Eilen kävikin vielä niin, että Pyry innostui seurailemaan hirven jälkiä eikä jänis kiinnostanut lainkaan. Kahdeksan kilometrin hirvenjälkikokeen jälkeen otettiin koira kiinni.

Tänään sitten taas Emman kanssa yritettiin jänistä, mutta parin pikku ajopyräyksen jälkeen jänikset menivät Emmalta hukkaan. Metsät ja pellot olivat niin täynnä jälkeä, ettei niistä saanut mitään tolkkua, kun uutta lunta ei tullut pitkään aikaan. Myös tänään näkyi ilveksen jälkeä – sekä vanhempaa että uutta, mutta kyseessä oli pienikokoinen yksinäinen kulkija.

Ilvekset näyttävät tietävän tasan tarkkaan missä jäniksiä ja kauriita on, sillä jäljet menevät aina sellaisille alueille. Kunhan talvi etenee pidemmälle, niin varmaan selviää tarkemmin kuinka paljon noita tupsukorvia näillä seuduilla oikein liikkuu. Supit ovat kateissa ja ketun jälkiäkään ei paljoa näy. Arvattavasti niitäkin on ilvesten ruokalistalla ollut kesän ja syksyn aikana.

pyry_20.11.2010.jpg

Pauliina ottama hieno kuva lauantain jahtipäivältä. Pyry siinä menossa vauhdilla eteenpäin ja Kari sekä Hannu pyssyt olalla.

 

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, ajometsästys

Emmalle taas jänis ja Pyryn ajohommat

Perjantai 5.11.2010 klo 21.37 - Marja J

Emma oli ollut taas metsällä Karin kanssa. Ensin oli ollut kettuajo, joka oli alkanut rähäkällä, kettu oli mennyt kuitenkin Emmalta hukkaan. Emma oli ollut hukasta niin turhautunut, että oli ulissut sydäntä särkevästi - taisipa vähän kiukuttaa! Emma oli saanut kohta sitten jänisajon, jonka tuloksena Kari oli saanut jäniksen eräksi. Hyvä Emma ja Kari!

Tässä muutama kuva!

On meillä muitakin ajouutisia! Pyry on ruvennut ajamaan oikein äänen kanssa! Meidän Nora on niin tiukka luolakoira, että ajaa kyllä, mutta ei tule pihaustakaan. Noran poika Pyry on ollut yhtä tiukka, kun on ollut joskus ajossa, ja luulimme jo että ääntä ei tulekaan. Nyt Pyry on kuitenkin ruvennut antamaan ääntä useamman kerran ja ajoeläimenä on ollut jänis. Pyry on todella innokas ja sinnikäs poika ja tekee kovasti töitä hukkia selvitellessään. Ajot ovat olleet vielä lyhyitä, mutta odotamme että myös Pyrylle saataisiin kaato!

Avainsanat: ajometsästys, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Terveystuloksia - allergiaa, silmiä ja selkänikamia

Maanantai 1.11.2010 klo 15.17 - Marja J

Mirolta otettiin Ouluvetissä verikoe 23.9. allergiatestiä varten ja tulokset tulivat vajaan 4 viikon kuluttua. Testin arvot 150 – 199 ovat raja-arvoja, positiivinen tulos on arvoilla 200 – 399 ja erittäin positiivinen arvosta 400 ylöspäin. Miron testissä rajatapauksia oli 5 ja positiivisia tuloksia 19, yhteensä testattavia aineita, kasveja, homeita, punkkeja, epiteelejä, hyönteisiä jne. oli 90. Tässä Spot Allergy Testin tulos.

Ruoka-aineiden suhteen tilanne ei ole kovin hankala, sillä lihoista Miro on allerginen vain kanille (226) ja lampaalle (253), eikä näitä aineita ole kyllä syöty pitkään aikaan. Kannattaa varmaan varoa jäniksenkin lihaa tulevaisuudessa. Muita allergiaa aiheuttavia aineita ovat: maito (237), kaura (242), panimohiiva (287) ja kala (276). Nyt on jätetty ruokavaliosta pois kaikki maitotuotteet kuten juusto, raejuusto, kermaviili ja piimä ja muistakin ruuista tarkastetaan esimerkiksi onko niissä maitojauhetta. Hiivaa löytyy valmisruuista ja olenpa joskus tarjonnut koirille tuota panimohiivaakin, mutta en pitkään aikaan. Jotain puuroainesta ja kalaakin osasin jo epäillä ja mm. lohiöljy on vaihdettu jo aikoja sitten tästä syystä kasvipohjaiseen Nutrolin-öljyyn. Myös vehnäjauhot ovat meidän koirilta olleet kiellettyjä jo pitkään ja vehnä onkin rajalla arvolla 166. Onneksi sallittuja ruoka-aineita ovat: nauta, kana, sika, peura, kananmuna, riisi, kalkkuna, ohra, peruna ja porkkana. Ja oletan myös hirven lihan kuuluvan näihin sallittuihin ruoka-aineisiin.

Kuivakoiranruuat ollaan jätetty nyt kokonaan Mirolta pois, sillä Miro on allerginen kahdelle varastopunkille (Tyrophagus 266, Acarus siro 211) ja yksi on rajalla (Lepido 188). Allergisoivia ovat myös 5 homesientä 13 testatusta. Näitä homeita näytti olevan juuri heinissä ja kasveissa, joille Miro on monelle allerginen!  Listasta löytyy kattara, rölli, niittynurmikka, karvasmesiheinä, koiranheinä, heinäratamo, nokkonen, pujo, puna-apila ja kultapiisku. Röllejä ja kattaroita on satoja eri lajeja, enkä ole aivan tarkkaan vielä kerinnyt selvittämään mitä meidän pihaltamme löytyy – aivan tavallisilta heiniltähän nuo näyttivät! Ja sitten Miikkusti on allerginen koivulle ja listasta löytyvät myös pähkinäpensas, poppeli, jalava ja pyökki, joita ei onneksi meillä kasva.

Ja sitten huippuna – Miro on allerginen kärpäselle! Mirohan tykkää jahdata kärpäsiä ikkunalaudalla temppuillen. Nyt tulee sitten loppu tälle harrastukselle! Nyt odotamme talvea, että tuo pihan heinämaa peittyisi lumivaippaan. Yliherkkysoireet kutenrapsuttelu, näppylät sekä tassujen kalvaminen ovat puhjenneet nyt kahtena keväänä ja tilannetta ovat pahentaneet kesän kosteus ja syksyn homehtuvat ja maatuvat kasvit.

Mirolla on vielä kortisonilääkitys ja uusin eväin ollaan menty jo kaksi viikkoa. Namiherkutkin piti vaihtaa kevytnakeista kinkun paloihin ja muihin tuoretuotteisiin. Eilen paistoimme vanhan hirven paistin, josta saatiin monta pussillista luomuherkkupaloja. Korvat ovat olleet koko ajan ok, eikä näppylöitä ole ollut ja tassujen kalvaminenkin on jäänyt vähemmälle. Tuo tassujen nyrhiminen on varmaan suurelta osin myös pinttynyt paha tapa, joka juontaa juurensa jo Miron pentuajoilta. Mutta vaikuttaa siltä, että poika olisi muutenkin rauhoittunut, kun kutinat ovat poissa, eikä mammakaan kyttää näppyjä ja rapsuttelua.

Myös Pyry ja Emma kävivät terveystarkastuksessa, kun PSMKK järjesti joukkotarkastuksen 2.10. Akuutissa Oulussa. Emman ja Pyryn silmät olivat OK ja Pyryn selkäkuvien tulos oli 4 kalkkeumaa – K4 (T3-T4, T7-T8, T8-T9,T9-T10) eli kalkkeumia oli neljässä nikamavälissä rintarangan alueella. Pyryn kohdalla Akuutin Kaisa Wikströmin lausunto piti täysin paikkansa, eikä muuttunut Anu Lappalaisen virallisessa lausunnossa. Nämä Pyryn kalkkeumat näkyivät omaankin silmään aivan selvästi, eikä muiden nikamavälien suhteen ollut mitään epäilyttävää, vaan ne olivat väljät ja puhtaat.

Avainsanat: terveys, Miro, Pyry, Semilain Omar, Joenpenkan Aito-Artturi

Pyry hirven jäljillä

Sunnuntai 10.10.2010 klo 16.31 - Marja J

Pyrykin pääsi tänään oikeille hirven jäljille etsimään Hannun hirviporukalle ammuttua ja metsään karannutta hirveä. Taisipa Pyry vähän ihmetellä, kun jäljen päästä löytyikin kokonainen hirvi, eikä vain sorkka. Pyry oli riepotellut hirveä aika lailla ja haukkunutkin.

pyryn_jlki_10.10_8.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä Hannu Pyryn kanssa. Jälkivaljas ja pitempi jälkiliina ovat vissiin jääneet autoon....

Kiitokset Kylmäsen Aimolle kuvan otosta!

Täällä lisää kuvia...

Avainsanat: jäljestys, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Viikonloppuna Emma ja Pyry näyttelyssä ja MEJÄ-kokeessa

Sunnuntai 29.8.2010 klo 20.24 - Marja J

Näyttelyssä.....

Emma ja Pyry kävivät lauantaina Yppärissä ryhmänäyttelyssä. Lähdimme reissuun Pauliinan ja Jaanan kanssa, sillä Kari ja Hannu olivat Pyhännällä jälkien teossa.

Karkkareita oli mukana 15 - yksi pentuluokassa, kolme urosta ja loput narttuja. Uroksissa kaikki kolme olivat eri luokissa, Pyry yksin käyttöluokassa. Tuomari Tapani Pukkila oli erittäin tiukalla linjalla, eikä antanut yhdellekään urokselle ERIä. Nuorten luokan Reco sekä Pyry saivat EHn ja junnupoika Hn.

Pyryä kiinnostivat taas enemmänkin nurmialueen ihanat feminiiniset sulotuoksut ja pöydällä seisominen meni aivan vetkuiluksi. Pyry ei tykkää yhtään, että sitä seisotetaan sivulta, mutta vapaasti se osaa seistä tosi hienosti. Pöydällä poika olisi halunnut vain katsella tuomaria silmiin ja venkoili minkä kerkesi.

Emma oli nyt ensimmäistä kertaa käyttöluokassa, sillä käyttäluokkaan oikeuttavia koetuloksia oli kertynyt kesän aikana riittävästi. Emma esiintyi taas todella hienosti ja sijoittui omassa ryhmässään kakkoseksi!

YPPÄRI KR 28.8.2010 Tuomari Tapani Pukkila

Joenpenkan Ehtoisa-Emma KÄY EH KÄK 2, näyttelyarviostelu

Joenpenkan Aito-Artturi KÄY EH KÄK 1, näyttelyarvostelu

Kuvia Yppärin näyttelystä

Kiitokset Pauliinalle ja Jaanalle kyytistä ja mukavasta näyttelyseurasta, kiitokset myös kuvista!

 

Ja MEJÄ-kokeessa.....

Sunnuntaina Emma ja Pyry olivat Pyhännän Pitkäkankaalla MEJÄ-kokeessa. Pyryn kesän ensimmäinen koe meni nollille, sillä Pyry ei nenäpunkin takia haistanut jälkeä ollenkaan! VAHI-kokeessa onneksi näytti nenä taas palaavan erinomaisesti.

Pyry nuuskutteli nyt tosi hankalassa maastossa erinomaisesti ja sai tuloksen AVO 1 45 pisteellä. Viime kesänä tuli ensimmäinen AVO 1 -tulos, joten Pyry siirtyy nyt kisaamaan vaativampaan VOITTAJA-luokkaan. VAHI-kokeessa tuli harjoiteltua jo VOI-jäljen katkokulmiakin.

Nyt meidän kaikki kolme karkkaria kilpailevat MEJÄssä VOI-luokassa, mutta taidetaan ensi kesänä keskittyä vain tuon Pyryn kanssa kilpailemiseen. Muut saavat harrastaa jälkihommia käytännössä haavakkohirviä ja kauriita etsiessään.

Emma nuuskutteli myös hienosti pisteille, vaikka aivan tuoreet hirven jäljet houkuttelivatkin useaan otteeseen pois jäljeltä. Tulokseksi tuli AVO 3 pistein 27. Tuomari Marika Aholan sanoin: "Emma osoittaa osaavansa jäljestää, mutta tänään hirvet olivat kiinnostavampia."

 

MEJÄ-KOE PYHÄNTÄ 29.8.2010 Tuomari Marika Ahola

Joenpenkan Ehtoisa-Emma AVO 3 27 pistettä, koepöytäkirja

Joenpenkan Aito-Artturi AVO 1 45 pistettä, koepöytäkirja

Kuvia Pyhännän MEJÄ-kokeesta

Tästäpä on taas mukava jatkaa ensi kesän koitoksiin!

 

mej_29.8.2010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koirakot Emma & Kari sekä Hannu & Pyry loppuposeerauksessa ruusukkeineen

Avainsanat: LUT, MEJÄ, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Pyryn uusimmat poseeraukset

Maanantai 16.8.2010 klo 13.01 - Marja J

Vihdoin viimein saatiin otettua Pyrystä jonkinlaiset poseerauskuvat, että voidaan lähettää tiedot ja kuva Mäyräkoiramme-lehteen valiopalstalle. Olen odottanut hieman viileämpää ja siedettävämpää keliä kuvaajalle ja handlerille ja parempaa valaistusta eli pilvipoutaa.

No, ei siinä eilen sitten kauaa aikaa mennytkään, kun saatiin kuvat otettua. Kumma kyllä, Pyry asettautui itse seisomaan ja pysyi siinä vaikka kuinka kauan! Pyry seisoi hienosti jopa ilman hihnaa! Näissä kuvissa oli hihna, mutta retusoin ne pois kuvasta :)

Vaikka tuntuu että kuvat onnistuvat, niin pettymys on suuri kun katsoo kuvat: kaula pitkällä ja pää kenossa, takajalat huonosti, parta kuolassa tai heinänkorsi suupielessä. Aivan kirkkaassa auringonvalossa ei karkea turkkikaan näytä hyvältä.

pyry_15.8_3.jpg

 

pyry_15.8_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää kuvia löytyy täältä

Kuvakansiossa on Pyryn poseerauksia pentuajoista alkaen. Kuvista näkee hyvin, miten Pyry on kehittynyt ja kasvanut aikuiseksi.

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

VAHI-koe Limingassa 11.8.2010

Torstai 12.8.2010 klo 13.09 - Marja J

Emma ja Pyry osallistuivat eilen PSMKK:n järjestämään ensimmäiseen vahingoittuneen hirvieläimen jäljestämiskokeeseen eli VAHI-kokeeseen. Olipa nyt mukava lähteä kokeeseen, kun kokeen kokoontumispaikka oli vajaan 15 kilometrin päässä kotoa ylituomari Mikko Taipaleenmäen pihapiirissä. Kokeeseen osallistui 6 koiraa: flätti, tolleri, kettuterrieri, alppien ajokoira sekä nämä kaksi karkkaria.

Jäljet oli tehty edellisenä päivänä niinkuin MEJÄ-kokeessakin. VAHI-kokeen jäljen alku poikkeaa MEJÄ-jäljestä siinä, että alkumakausta ei tehdä vaan veretys aloitetaan ojan takaa n 2 metriä tiestä. Tien varteen merkitään 100 metrin mittainen matka ja veretys alkaa jostain matkan varrelta.

Jäljen pituus on 1500 - 2000 metriä ja siinä on 5 osuutta, jotka voivat olla eri mittaisia. Makauksia jäljellä on yhteensä 5. Tuomarin kulkemalla kahden osuuden matkalla on kaksi makausta ja kaksi kulmaa, joista toinen on katkokulma. Yksin kuljetulla matkalla on 3 makausta, joilla jokaisella on kapula ja kaksi kulmaa joista toinen on katkokulma. Kulmat ja katkokulmat ovat samanlaiset kuin MEJÄ-ssä. Verta käytetään 0.3 litraa ja kaatona on sorkka. Merkkaus aloitetaan 50 metriä aloituksesta ja avomerkataan vain tuomarin kulkema matka. Yksin kuljettua matkaa ei merkata.

 vahi_liminka_11.8.2010.jpg

 

Koiran ohjaajat ylituomari Mikko Taipaleenmäen puhuttelussa. Toisena tuomarina oli Seppo Komulainen ja koetoimitsijana Katja Huurinainen.

Emma sai kokeen läpi, kun sorkka löytyi, mutta Pyry ei löytänyt sorkkaa. Molemmilla koirilla meni tuomariosuus hyvin: jälki löytyi, makaukset merkattiin ja katkot selvitettiin. Emma löysi omalla jäljellään myös kaksi supin poikasta kuusen alta ja ajeli niitä tovin, mutta jälki kuitenkin löytyi ja sorkka sen päästä.

Pyry meni oman jälkensä hyvin, selvitti katkokulman ja löysi jopa makaukset ja kaikki kolme kapulaa. Myös Pyry hoiteli välllä luolakoiran hommia ja tarkasti yhden ketun pesän. Kaadon tuntumassa oli pyörinyt hirviemo vasansa kanssa juuri ennen Pyryn tuloa ja tuoreet jäljet panivat koiran aivan sekaisin, eikä Pyry enää ehtinyt sorkkaa etsiä, kun koeaika päättyi.

Koejäljet tehdään riistarikkaaseen maastoon ja siellä olikin havaintoja hirvistä, ketuista, supeista, pyistä, teeristä, kanahaukasta jne. Löysipä yksi jälkikoira metsään viime syksynä kuolleen hirvenkin.

Tulipas koirien kokeiltua tätäkin koemuotoa, mutta suurin hyöty taidoista on varmaan jo tulevana syksynä hirvimetsällä ja kolarihirviä sekä -kauriita etsiessä!

Onnittelut Emmalle sekä kotiväelle - hieno juttu!

VAHI-koesäännöt Suomen kennelliiton sivuilla

Lisää kuvia löytyy täältä

 

Avainsanat: VAHI, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Emma ja Pyry luolilla

Sunnuntai 25.7.2010 klo 22.01 - Hannu P

Syksy ja jahtikausi lähestyvät, vaikka helteet eivät vielä hellitä. Lauantaiaamu oli vaihteeksi kylmän yön jälkeen sopiva luolatutkimuksille. Pauliina, Kari ja Emma sekä meidän Pyry tutkivat aamun aikana yhden ladonalustan ja useita isoja ja pienempiä luolastoja, mutta tällä kertaa kaikki olivat tyhjiä.

Emmalle olisi hyvä saada harjoitusta tositoimissa tulevaa LUT-koetta ajatellen. Ainakin luonnonluolan tarkastus tuli epävirallisesti nyt tehtyä. Päivän lämmettyä sääskiarmeija heräsi ja koiratkin alkoivat olla uuvuksissa, joten reissu lopetettiin. Näissä hommissa jatkamme varmasti vielä monta kertaa….

Kuvia helteiseltä luolapäivältä

Avainsanat: luolametsästys, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Emma ja Pyry Ylivieskan KV:ssä 18.7.2010

Sunnuntai 18.7.2010 klo 21.39 - Marja J

Pyry oli pitkästä aikaa taas näyttelyssä ja osallistui nyt ensimmäistä kertaa valiona käyttöluokkaan. Mukana oli yhteensä kahdeksan urosta, eikä yksikään saanut laatuarvosteluksi erinomaista. Pyryn luokassa oli kolme urosta ja Pyry sijoittui luokkansa parhaaksi. Pyryä ei tapansa mukaan näyttelytouhu kiinnostanut ollenkaan, mutta kehässä poika meni melko hyvin. Pöydällä piti taas malttamattomasti vääntelehtiä. Voi, voi kun tuon pojankoltiaisen saisi kulkemaan rauhallisesti ja hienosti hihnassa ja olemaan paremmin edukseen!

ylivieska18.7_16.jpg

Mutta Emmallapa meni tosi hienosti! Emma käyttäytyi taas kehässä kuin kuningatar, ylvään rauhallisesti! Narttuja oli yhteensä 13 ja vain kolme sai erinomaisen. Emma voitti nuorten narttujen luokan ja sijoittui paras narttu -kehässä komeasti toiseksi. Emma sai myös varasertin ja varacacibin sekä komeat ruusukkeet ja ruokapalkinnon. 

ylivieska18.7_32.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onnittelut Emmalle ja kotiväelle hienosta näyttelytuloksesta!

 

Lisää kuvia näyttelystä

Kari ja Hannu toimivat kuvaajina - kiitokset kuvista!

 

 

Avainsanat: näyttelyt, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Emman ja Pyryn juhannusharkat

Sunnuntai 27.6.2010 klo 19.06 - Marja J

Juhannuspäivänä Emma ja Pyry olivat taas jälkihommissa Temmeksellä. Pauliina ja Kari olivat tehneet juhannusaattona jäljet molemmille karkkareille sekä Karin isän jämtlanninpystykorva Rockylle omansa. Keli oli lämmin ja sääskiä aivan kamalasti! Minunkin piti hankkia metsäreissulle nyt estoaineita, vaikka en ole aikaisemmin myrkkyjä mielellään käyttänyt. Onneksi markkinoille on tullut hajuttomia ja herkkäihoiselle paremmin sopivia aineita. Olen kyllä marinoinut itseäni sisäisesti jo jonkin aikaa myös valkosipulipuristeilla - mahtaakohan tuosta olla apua? 

Pyry lähti tietenkin tohinalla jäljelle ja vauhtia oli taas liikaa. Varsinkin kulmien merkkausta pitää treenata, sillä ne menevät ohi hutiloiden. Pyry menee herkästi myös kaadon ohi, niin kuin Noralllakin on tapana. 

Emman jälki oli tosi vaativassa ja raskaassa maastossa, mutta se meni erittän hyvin ja tarkasti. Ekan kulman tyttö merkkasi perusteellisesti tonkimalla ja nuuskuttelemalla kuoppaa. Alkumatkalle saattui myös kyy, joka makasi maassa kiepillä. Onneksi mitään vahinkoa ei sattunut!

Kuuman urakkansa jälkeen koirat vilvoittelivat vesikuopassa. Harjoitusten jälkeen nautittiin hyvät nokipannukahavit ja nuotiomakkarat laavulla. Eikä, noista sääskistä niin paljon harmia ollut!

mej-harkat_26.6_7.jpg

 

 

 

 

 

 

PAM! - eli paukkukoe harjoitusten aluksi. Puussa kiinni Pyry ja oikealla seisoo Hannu. Pyssyn kanssa Kari.

Kiitokset Pauliinalle ja Karille valmiista jäljestä ja kestityksestä!

Kuvat MEJÄ-harkoista täällä

Avainsanat: MEJÄ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Emman ja Pyryn MEJÄ-harjoitukset Rytikankaalla 13.6.2010

Tiistai 15.6.2010 klo 10.59 - Marja J

Viime viikonloppuna Emma ja Pyry saivat taas jälkiharjoitusta. Emma on menossa ensimmäiseen metsästyskoirien jäljestämiskokeeseen Pyhännälle ja tehtiin viimeiset treenit ennen koetta. Pauliina, Kari ja Hannu vetivät jäljet molemmille Haurukylän Rytikankaan maastoon lauantaina iltapäivällä. Ja vuorokautta myöhemmin koirat koirat pääsivät nuuskuttelemaan.

rytikota_13.6_2.jpg

Ensin oli tietenkin paukkukoe eli laukauksensietotesti. Molemmat odottivat liikkumatta puihin kytkettynä kun pamahti - läpi meni ja molemmat pääsivät jäljelle.

pyryn_jlki_2.jpg

Pyry lähti jäljelle ensimmäisenä Hannun ohjaamana. Pyry on saanut nyt kaksi kertaa stronghold-litkut niskaan, eikä nenäpunkki näyttänyt enää vaivaavan.

emman_jlki_10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma Karin kanssa jäljellä.

emman_jlki_9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hannu kaappasi kotoa lähtiessämme pitkän paketin pakkasesta ja oletti siinä olevan "virallisen kaadon" eli hirvensorkan. Paketissa olikin kuollut näätä, joka odotti lähetystä Eviraan kuolinsyytutkimukseen. Taisi olla outo kaato yllätys koirillekin! :)

rytikota_13.6_16.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma toimi ansiokkaasti kämppäemännän pikku apulaisena ja koemaistoi grillimakkarat. Lopuksi nautittiin raparperipiirakkaa ja Hannun keittämät pöönäkahavit.

rytikota_13.6_23.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lopuksi käytiin porukalla vielä Vikiön montulla, jossa Emma ui ihan kunnolla. pyry oli niin täpinöissään, ettei malttanut kuin vähän kastautua.

Tarkempaa tapausselostusta jäljiltä odotellaan - jospa Hannu ne tähän kirjoittaisi......

Kiitokset mukavasta seurasta ja kuvista Pauliinalle ja Karille!

Käykääpä katsomassa kuvakertomus mejäilypäivästä! Kuvia ottivat kaikki: Hannu, Kari, Pauliina ja Marja

Kuvat Rytikodalta ja Vikiön uimamontulta

 

 

Avainsanat: MEJÄ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Pyryn oma postimerkki

Perjantai 11.6.2010 klo 14.10 - Marja J

pyryn_merkki_2.jpg

Tilasin Pyryn valioitumisen kunniaksi pojalle oman postimerkin. Nämä ovat tarramerkkejä, joten ei tarvi nuolla takapuolta! :) Tässä postimerkkikuva.

Omakuvapostimerkki on mukava ja nopea tapa saada aivan ikiomat ja persoonalliset postimerkit.

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Pyry virallisesti FI KVA-L 1.6.2010

Keskiviikko 2.6.2010 klo 15.54 - Marja J

Tänään oli ilmestynyt Koiranettiin Pyryn nimen eteen uusi luolavalion titteli FI KVA-L!

Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Viimeisimmät.....

Keskiviikko 2.6.2010 klo 12.50 - Marja J

Emma oli lauantaina Suomen Rottweileryhdistyksen Oulun alaosaston järjestämissä mätsäreissä pienten sinisten ykkönen ja oli saanut palkinnoksi mm. hienon ruusukkeen, aktivointipallon ja paljon luita. :) Emma ei ollut kuulemma ollut näyttelyssä ihan parhaimmillaan, sillä tytöllä on juoksu ja hyrräävät hormonit tekevät vähän ärripurrin.

Onnittelut Emmalle sekä handleri-Pauliinalle!

Ani oli meillä hoidossa 2,5 viikkoa ja lähti oman laumansa luokse lauantaina. Ani on päässyt jo muutaman kerran uimaan ja treenaamaan lihaksia ja liikkeitä. Tulevaksi viikonlopuksi saamme Anin vielä meille vielä yökylään. Vielä olisi kestettäävä kolme viikkoa rauhallista hihnakävelyä ja hötkyilemätöntä olemista ennen kontrolliröntgeniä. Toivottavasti lantio kuntoutuu hyvin!

Pyry oli sunnuntaina kolmansissa MEJÄ-kokeissaan, mutta hommasta ei tullut yhtään mitään! Pyry oli pyörinyt vain jäljen alussa, eikä ollut osannut lähteä minnekään. Pyry ei ollut haistanut mitään, vaikka harjoituksissa on mennyt viisikin päivää vanhan jäljen. Pyry niiskutti viikolla ja käyttäytyi oudosti ja rauhattomasti, minkä oletin johtuvan Anin läsnäolosta.

Sunnuntaina myös Nora niiskutti, aivasteli ja ryysti nokkaansa. Kokeesta tuleessaan Pyryn kuonoa selvästi kutitti ja Pyrykin ryysti eli aivasti sisäänpäin (reverse sneezing). Soitin päivystykseen ja laitoin Noralle ja Pyrylle Stronghold-valeluliuoksen selkään. Ko. reseptilääkettä oli nimittäin valmiina, kun Pyry oli vieraillut kapiketun luolassa ja pojalle saatiin varulta lääkitys.

Maanantaina sain reseptin myös Mirolle ja jatkokuurit muille. Ainetta laitetaan selkään niin kuin punkkikarkotetta 10 päivän välein kolme kertaa. Jo maanantai-iltana ryystely ja aivastelu ja kirkaan nesteen vuotaminen kuonosta oli selvästi vähentynyt. Nyt vaikuttaa siltä, että se oli nenäpunkki, kun oireet ovat hävineet ja myös Nora sekä Pyry nuuskivat innokkaasti hännät heiluen pihassa! Toivottavasti tuosta iljetyksestä päästiin nyt eroon!

Avainsanat: terveys, näyttelyt, Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Pyry ja valioruusuke

Keskiviikko 19.5.2010 klo 15.06 - Marja J

Piti heti lauantaina tilata Pyrylle valioruusuke ja se saatiinkin jo tänään. Myös Emma saa hienon ERINOMAINEN-ruusukkeen, sillä meillä on perinteisesti jaettu näitä pinkkejä ihastuksia, kun niitä sertejä ja muita titteleitä on tullut niin niukasti. Noran ja Miron ruusukkeet ovat vielä perinteistä puna-vihreää mallia, mutta Pyry saa tämän uudemman mallin. Kunhan Pyryn turkki tuosta hieman kasvaa ja kiireiltämme keritään, otetaan pojasta kunnon valiokuva!

pyry_ja_ruusuke.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyry ei paljon näistä hömpötyksistä perusta!

Koetulokset olivat jo Koiranetissä

Avainsanat: LUT, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »