Keramiikkamäyrikset

Torstai 12.11.2015 klo 12:29 - Marja J

Maykyt.JPG

Lue lisää Keramiikkapaja TiinaMarin keramiikkakeskiviikon tuotoksista Juttuja Joenpenkalta -blogista!

Kommentoi kirjoitusta.

Joenpenkkalaisten jahtikausi 2015 - 2016

Maanantai 5.10.2015 - Marja J

On aina mukava seurata miten mäyräkoira opettelee toimimaan metsällä ja oppii käyttämään luontaisia taitojaan metsästystilanteessa ja toimimaan toivotulla tavalla riistan kanssa.

Yhteiset antoisat reissut koirien kanssa ovat tärkeitä eikä se saalis ole aina pääasia, vaikka onnistuneet osumatkin ilahduttavat.

Muitakin kiinnostavat erilaiset jahti- ja jäljestystarinat ja tapausselostukset kuvineen ovat edelleenkin toivottuja ja tervetulleita!

Joenpenkkalaisten vanhemmat jahtitarinat kaudelta 2013 - 2015 löytyvät nyt palkista ERÄJUTUT


Tonin ja Eetin terveiset Keski-Suomesta 3.10.2015

Eeti (Joenpenkan Etevä-Eeti) oli päässyt taas Toni-isäntänsä kanssa naapuripitäjään peurajahtiin. Eeti pääsikin ajamaan peuraa, mutta ajo jäi tällä kertaa lyhyeksi, eikä jälkeä enää löytynyt. Täällä reissulla Eetille saatiin kuitenkin varma kaurisajo ja kauris eräksi.

Eeti_26.9.2015.jpg

Eeti ja kauris.

Seuraavana viikonloppuna eli lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Toni pääsikin sitten ampumaan peuran Eetin ajosta. Lauantaina aamulla Eetillä oli ollut tunnin ajo, mutta toisella lenkillä ei ajettavaa löytynyt. Myöhemmin päivällä Toni ja Eeti saivat kutsun tuoreille jäljille ja noin 20 minuutin ajon jälkeen saatiin Eetille peurakaato.

Eeti_3.10.2015_2.jpg

Eeti ja peura.

Eetin ”Pikkusisko” karkkari Piitukin on jo päässyt metsäreissuille ja päässyt myös noutohommiin, pari sorsaa ja haapana on jo haettu isännälle ja syttöjä haettu myös luolahommiin.

Kiitokset kuvista ja terveisistä! Mukavaa jatkoa hyvin alkaneelle jahtikaudelle Eetin ja Piitun kanssa!


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajometsästys, Eeti, Joenpenkan Etevä-Eeti

Kommentoi kirjoitusta.

Joenpenkkalaisten näyttelyvuosi 2015

Maanantai 24.8.2015 - Marja J

Tälle sivulle kootaan kaikki vuoden näyttelyuutiset niin virallisista näyttelyistä kuin mätsäreistäkin.

Jotta näyttelyarviostelut avautuisivat, kannattaa perehtyä hyvin mäyräkoiran rotumääritelmään, anatomiaan ja näyttelyterminologiaan.

Lisää tietoa näyttelyarvostelujen tulkintaan löytyy täältä.

Näyttelytulokset, kuvat ja arvostelut ovat tervetulleita!


Ruotsi, Överkalix 22.8.2015, tuomari Anette Edlander 

Joenpenkan E-sisarukset Elmeri ja Hertta (i: FI KVA-L FI MVA FI JVA Tiny Trotter´s Nobleman e: FI KVA-A FI KVA-L Joenpenkan Ehtoisa-Emma)

FI MVA Joenpenkan Iskevä-Ippo PU2 sert – SE MVA

FI JVA Joenpenkan Iloinen-Ilmi EH.

Onnittelut Joenpenkalta ja kiitokset harrastamisesta kasvattien kanssa!


Musu_Kajaani_16.8_2.JPG

Kajaani RN 1+4/6 16.8.2015

Tuomari: Ahlman-Stockmari Tanya

CurlyCo Where Is My Fox MUSU: KÄY ERI KÄK1 SA PN1 SERT ROP

Erinom. rotutyyppiä oleva, tasapainoisesti rakentunut narttu. Oikeanlainen pää. Vahva kaula, selvä säkä. Tasapainoiset kulmaukset. Erinom. pitkä rintakehä. Ei tänään parhaassa mahdollisessa karvapeitteessä. Liikkuu hyvin takaa, yhdensuuntainen eturaajojen liike. Kokonaisuudessaan voisi olla hieman jäntevämmässä kunnossa.


Musu_Kajaani_16.8_1.JPG

Musu pääsi rotunsa parhaana isoon ryhmäkehään, jossa mäyräkoirien lisäksi oli myös roturyhmän 6 koirat yhteensä 19 koiraa.

Lämpimät onnittelut vielä Terhille ja Jarmolle ja kiitokset Terhille Musun erinomaisesta esittämisestä näyttelyssä! Kaikinpuolin mukava reissu.

Oulu KV 11.7.2015

Tuomari: Victor Lobakin, Azerbaidzhan

CurlyCo Where Is My Fox MUSU: KÄY ERI KÄK2 SA

Good size and proportions. Good coat quality. Feet could be more stronger. Correct proportions and expression of head. Enough strong topline in movement. Good movement.

 Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA: KÄY ERI KÄK3

Oulu KV 12.7.2015

Musu_Oulu_KV_12.7.2015_c.jpg

Tuomari: Perttu Ståhlberg

CurlyCo Where Is My Fox MUSU: KÄY ERI KÄK1 SA PN4

Hyvä koko, riittävä raajaluuston vahvuus. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Silmät saisivat olla tummemmat. Riittävä eturinta, alaosastaan liian kapea rintakehä, jonka vuoksi eturaajat kääntyvät ulospäin. Lyhyt ja turhan pysty olkavarsi. Karva saisi olla karkeampi, liikkuu tasapainoisesti hyvällä askelpituudella.

Lämpimät onnittelut Hertta ja Heidi sekä Musu ja kotiväki Terhi ja Jarmo!

Suurkiitokset Tuomelan perheelle sijoitustyttö Musun erinomaisesta hoidosta, treenauksesta ja Terhille erityiskiitos Musun trimmaamisesta!

Suurkiitokset myös Musun kasvattajalle Sari Vottoselle Kennel CurlyCo tästä ihastuttavan mukavasta tytöstä, neuvoista ja Musun esittämisestä sunnuntain kehässä! Kiitos Musun kuvasta Janne Seppäselle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Musu, CurlyCo Where Is My Fox, Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi

Joenpenkkalaisten koetuloksia 2015

Maanantai 17.8.2015 - Marja J

MEJÄ-koe Pyhäntä 16.8.2015

Oiva (Joenpenkan Innokas-Iikku) VOI2 39 pistettä, tuomari Lukkariniemi Nina

Koepöytäkirja

Oiva on taitava jäljestäjä ja vauhdin hidastuessa myös tulosta tulee! Lämpimät onnittelut koirakolle Oiva ja Ville hienosti aloitetusta jälkikokeesta VOI-luokassa ja kiitokset harrastamisesta Oivan kanssa!


LUT-koe Kiiminki 14.8.2015

Musu (CurlyCo Where Is My Fox) LUTC 36 pistettä, tuomari Airiainen Kari

Koepöytäkirja

MEJÄ-koe, Tyrnävä 5.8.2015

Musu (CurlyCo Where Is My Fox) MEJÄ AVO0

Koepäytäkirja

Aivan kuonon edestä pompannut teeriparvi vei voiton verijäljellä ja LUT-kokeessakin A-tulos jäi loppurutistusta vaille, joten ensimmäinen MEJÄ-tulos ja valioituminen jäävät vielä odottamaan. Mutta niittenkin aika vielä tulee, taitava Musu!

Lämmin kiitos Musun kotiväelle Terhille ja Jarmolle Musun treenaamisesta!


hertta_14.6.2015.jpg

Hertta ja Hilla koepäivän iltana. Kuva: Heidi Takaluoma

MEJÄ-koe Pyhäntä 14.6.2015

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) VOI1 48 pistettä, tuomari Ville Porthan -> Suomen Jäljestämisvalio FI JVA

Hyvä ohjattu lähtö. Kaikki osuuden jälkitarkkaa maavainuista työskentelyä. Katko ensimmäisellä kulmalla, jäljestetään veretyksen loppuun. Uusi osuus löytyy saappaanjälkiä pitkin. 2. ja 3 kulma narunmitan pyörähdyksillä. Makauksista ensimmäisen nuuhkaisee häätäisesti, toisen ja kolmannen merkkaa. Neljännen menee hiuksen hienosti ohi. Kaato löytyy ja kiinnostaa.

Sydämelliset onnittelut koirakolle Hertta ja Heidi hienosta viimeisestä VOI-tuloksesta ja onnittelut tuoreesta valiosta Takaluoman perheelle!

Hertan edistymistä ja intoa jäljestykseen on ollut ilo seurata aivan pikkupennusta asti! Kiitokset harrastamisesta Hertan kanssa, kiitokset että olette vieneet tyttöä rodunomaisen ja koiralle mieluisan harrastuksen pariin, josta on hyötyä myös jatkossakin.


MEJÄ-koe Pyhäntä 31.5.2015

Oiva (Joenpenkan Innokas-Iikku) AVO1 47 pistettä -> Voittaja-luokkaan

Lämpimät onnittelut koirakolle Oiva ja Ville loistavasta tuloksesta ja samaa osaamista myös tuleville VOI-luokan jäljille!


MEJÄ-koe Muhos 24.5.2015

hertta_muhos_24.5.15.jpg

Hertta Muhoksella. Kuva: Heidi Takaluoma.


Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) VOI 1 46 pistettä, tuomari Marja-Maija Pyykkönen

Alkumakaus nuuhkitaan, vauhdilla matkaan. Hyvää polveilevaa jäljestystä pienin pyörivin tarkistuksin. Makauksista osoittaa ensimmäisen, kolmannen ja neljännen, toisen ohittaa nopeasti. Katkokulma haetaan rengastaen, samoin toinen ja kolmas kulma pienellä renkaalla. Kaadon osoittaa ja nuuhkii. Hieno, pieni jäljestäjä, jolla tänään vauhtia menossa.

Lämpimät onnittelut koirakolle upeasta tuloksesta ja samaa varmuuta sekä  menoa myös viimeiseen kokeeseen!

MEJÄ-koe 17.5.2015 Hailuoto

Hertta 16.5.2015

Hertta Hailuodossa kokeen aattona 16.5.2015. Kuva: Heidi Takaluoma

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) VOI 3 25 pistettä, tuomari Juha Pelttari

Koiralle näytetään alkumakaus. Siitä itsenäisesti jäljelle. Edetään reipasvauhtisesti hypellen ilmavainua hyväksi käyttäen. Ensimmäinen osuus jälkitarkasti, mutta osuuden loppupuolella poikkeaa hirven jäljille, josta hukka. Puhdas jälki. Sama toistuu kolmennen osuuden lopussa, josta toinen hukka. Muuten edetään jäljen tuntumassa loppumatka. Toinen kulma, jolla katko, ensin veretyksen yli ja sieltä hakemaan jatko joka löytyy. Ensimmäinen kulma tarkasti, kolmas hieman sivusta, josta seuraavalle osuudelle. Kaikki makaukset merkkaa hyvin pysähtymällä. Sorkalle suoraan, joka kiinnosti. Hyvää perusjäljestystä tekevä koira. Valitettavasti pari kertaa poikkeaa sorkkajäljelle.

Onnittelut koirakolle koetuloksesta! Hyvää jäljestystä!


Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen LUT-kokeet, Oulu

Musu (CurlyCo Where Is My Fox) - LUT A-koe

 • 31.1.2015 - LUTC 39 pistettä, tuomari Kari Airiainen
 • 1.2.2015 - LUTC 36 pistettä, tuomari Johan Carlson

Koepäytäkirjat


MÄAJ-koe Raasepori 9.1.2015.

Emma (FI KVA-L Joenpenkan Ehtoisa-Emma) MÄAJ-1 61 pistettä

Tulos oli Emman kolmas ykköstulos ja Emmasta tuli kokeessa ajovalio FI KVA-A.

Onnittelut Emmalla ja kotiväelle Pauliina ja Kari. Kiitokset harrastamisesta Emman kanssa!

Joenpenkalla on kolme pentuetta ja kasvateissa jo neljä luolavaliota, yksi kahden maan jälkivalio, muotovalio ja nyt myös yksi ajovalio. Ei voi kyllä olla kuin tyytyväinen kasvattien perheiden aktiivisuudesta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Oiva, Joenpenkan Inokas-Iikku, Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi, tulokset, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Musu, CurlyCo Where Is My Fox

Noran ja Pyryn kanssa terveystutkimuksissa

Perjantai 10.7.2015 - Marja J

Nora_9.7.2015t.jpg

Nora-mummeli kävi eilen uusimassa rokotuksensa Ouluvetissä ja samalla tehtiin vähän tarkempi terveystutkimus veteraanille, ikäähän Noralla on kohta jo 12,5 vuotta. Olemme käyneet Ouluvetissä luottolääkärillä joitain poikkeuksia lukuunottamatta jo kymmenen vuotta, sitä ennen meillä oli Limingassa oma kunnaneläinlääkäri.

Nora on jotenkin aristanut etupäätään ja vähentänyt sohvalta hyppimistä, joten epäilin, että etuosassa saattaisi jo olla jotain kulumaa, ehkä kipujakin. Takapää on ollut viime aikoina vähän jäykempi, mutta Nora on kyllä koko ikänsä kulkenut vähän hyppimällä, ja taka-askel on ollut lyhyenlainen. Halusin tarkistaa muutenkin Noran kunnon ja nyt tehtiin myös joitain peruslabratutkimuksia, sillä me käymme oikeastaan tohtorilla aika harvoin, yleensä vain perusjuttujen takia.

Sydäntä kuuntelutan Noralta aina kun käydään lääkärissä. Vuoden 2014 alussa kävimme tulehtuneitten anaalien takia päivystyksessä, ja silloin kuului sydämestä pieni sivuääni. Syksyllä sitä ei kuitenkaan enää ollut. Nyt taas sydänkuuntelussa kuului jotain ylimääräistä, mutta sitä voi olla kuulemma jo tulehduksen tai stressaavan tilanteenkin takia. Eli tästäkään asiassa ei tarvitse sen kummemmin olla huolissaan.

Eturaajoissa löytyi jo liikerajoitusta, samoin takaraajoissa ja vasemman tassun polvi oli vähän löysä. Polvi on ollut tuolainen aina, mutta eipä se ole mitenkään oireillut. Nora on kyllä ollut koko ikänsä hyvässä kunnossa, liikkunut ahkerasti ja monenlaisissa maastoissa, hyppinyt ja pomppinut. Noralla ei ole koskaan ollut selkäongelmia, enkä muista edes mitään ontumisia sen elämän varrelta.

Ikäisekseen Nora on vielä pirtsakka ja hyväkuntoinen, vaikka iän tuomaa rapistumista jo alkaa näkyä. Silmät tarkastettiin virallisesti viimeksi 8,5-vuotiaana ja silmät todettiin terveiksi. Nyt saattaa olla jo jotain iän tuoma sameutta. Nora menee vielä täysillä, ja ikä taitaa näkyä enemmän emännässä! Meillä syövät niin ihmiset kuin koiratkin yksinkertaista, mahdollisimman käsittelemätöntä ja lisäaineetonta perusruokaa ja meillä onkin Noran kanssa käytössä ihan samoja lisäravinteita: aloe veraa, glukosamiinia, MSM:ää, magnesiumia, sinkkiä, biotiinia ja B-vitamiineja. Niin ja myös valkosipulia: koirilla koirille tarkoitettua Trixien valkosipuliraetta ja emännällä Kyolicia.

Noralle tehtiin myös laboratoriokokeet, eikä sielläkään ollut mitään erikoista: maksa-, munuais- ja sokeriarvot olivat ihan normaalit. Noralla on ollut vasemmassa reidessä jo keväästä 2009 selkeä, liikkuva rasvapallukka ja nyt oli uusi selvärajainen pallukka ilmestynyt myös mahan alle, nisän viereen. Näissä pallukoissa ei ollut kuitenkaan mitään hälyttävää, mutta seuraillaan nyt niitä. Tuohon takaosan jäykkyyteen pitää kokeilla hierontaa ensin kotioloissa ja hakea ehkä myöhemmin apua myös ammattilaisilta.

Noralla ja Pyryllä on molemmilla tosi tykätyt memory foam –patjat, jotka mukautuvat koiran kropan painosta ja tukevat mukavasti. Myös ihmisillä on omat memory foam –patjat ja tyynyt ja en kyllä enää muuhun vaihtaisi!

Nora sai Tohtorilta terveen paperit ja nyt on mukava taas jatkaa eloa Nora-mummelin kanssa, kun tietää että perusjutut ovat kunnossa ja nuo muut pikkuvaivat iän tuomia normaaleja muutoksia. Jatketaan Mummelin kanssa entiseen malliin ja toivotaan Noralle vielä monta hyvää ja puuhakasta vuotta!

Pyry oli eilen Noran kaverina Ouluvetissä ja molemmat koirat lahjoittivat verinäytteet Hannes Lohen johtamaan Koirien Geenitutkimukseen. Mäyräkoirilla on menossa mm. tutkimukset, jotka selvittävät välilevykalkkeuman ja epilepsian periytyvyyttä mäyräkoirilla. Kaikille roduille on lisäksi erilaisia tutkimuskyselyitä mm. koirien käyttäytymisestä.  

Hannes Lohen tutkimusryhmä kannustaa avoimuuteen ja rehelliseen tiedon jakamiseen – rodun ja koirien terveydeksi!

Käykääpä kaikki luovuttamassa verinäyte Koirien Geenitutkimukseen! Verinäytteen voi antaa vaikkapa omalla eläinlääkärillä rokotuskäynnin tai muun käynnin yhteydessä.

 

Lue lisää:

Koirien Geenitutkimus

Näytelomake, joka täyteään etukäteen: Naytelomake.doc

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, terveys

Onnittelut 8-vuotiaille Aaretille ja Pyrylle!

Maanantai 29.6.2015 klo 11:52 - Marja J

A-pennut_8_vuotta_2.jpg


Joenpenkan ensimmäinen pentue eli A-pennut syntyivät 29.6. 8 vuotta sitten.

Lämpimät onnittelut Aaretille (Joenpenkan Aimo-Aaretti) ja Pyry (FI KVA-L FI JVA SE JVA Joenpenkan Aito-Artturi).

Muistelemme myös rakkaita Ania, Mauria, Akua ja Aksua, jotka eivät ole enää täällä.

Pyry_23.JPG

Pyry takaterassilla juhannuksena 2015.

Juttuja Joenpenkalta -blogissa enemmän syntymäpäivän juhlinnasta

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: A-pentue, Aaretti, Joenpenkan Aimo-Aaretti, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Hertasta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) Suomen jäljestämisvalio FI JVA

Maanantai 15.6.2015 klo 13:19 - Marja J

hertta_14.6.2015.jpg

Hertta ja Hilla koepäivän iltana. Kuva: Heidi Takaluoma

MEJÄ-koe Pyhäntä 14.6.2015

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) VOI1 48 pistettä, tuomari Ville Porthan -> Suomen Jäljestämisvalio FI JVA

Hyvä ohjattu lähtö. Kaikki osuuden jälkitarkkaa maavainuista työskentelyä. Katko ensimmäisellä kulmalla, jäljestetään veretyksen loppuun. Uusi osuus löytyy saappaanjälkiä pitkin. 2. ja 3 kulma narunmitan pyörähdyksillä. Makauksista ensimmäisen nuuhkaisee häätäisesti, toisen ja kolmannen merkkaa. Neljännen menee hiuksen hienosti ohi. Kaato löytyy ja kiinnostaa.

Sydämelliset onnittelut koirakolle Hertta ja Heidi hienosta viimeisestä VOI-tuloksesta ja onnittelut tuoreesta valiosta Takaluoman perheelle!

Hertan edistymistä ja intoa jäljestykseen on ollut ilo seurata aivan pikkupennusta asti! Kiitokset harrastamisesta Hertan kanssa, kiitokset että olette vieneet tyttöä rodunomaisen ja koiralle mieluisan harrastuksen pariin, josta on hyötyä myös jatkossakin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi, MEJÄ

Juttuja Joenpenkalta -blogi avattu

Maanantai 1.6.2015 klo 18:16 - Marja J

Vähemmän koiramaiset jutut Joenpenkalta löytyvät jatkossa tänään avatusta omasta blogistaan Juttuja Joenpenkalta.

Tervetuloa myös sinne!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: omasta pihasta, kotoilu

Tunnustusta joenpenkkalaisille

Sunnuntai 26.4.2015 klo 9:46 - Marja J

Suomen Mäyräkoiraliiton kevätliittokokouksessa Jyväskylässä 25.4.2015 on myönnetty Emmalle (FI KVA-L FI KVA-A Joenpenkan Ehtoisa-Emma) pronssinen käyttöjalostuspalkinto.

Palkinnon tarkoitus on edistää hyvän ulkomuodon omaavien, metsästysominaisuuksiltaan korkealuokkaisten mäyräkoirien jalostustyötä.

Palkinto annetaan koirille, jotka ovat osoittaneet periyttävänsä yllämainittuja ominaisuuksia. Palkinto myönnetään koiran jälkeläisten koe- ja näyttelytulosten perusteella ja pisteisiin lasketaan parhaat tulokset vain yhdestä koemuodosta. Koiralla pitää olla sekä näyttely- että koetulos.

Jalostuspalkinto on myönnetty Emmalle Joenpenkan I-pentujen Hertan, Elmerin ja Oivan (s. 18.4.2012 i: FI KVA-L FI MVA FI JVA Tiny Trotter´s Nobleman)  näyttely- ja koetulosten perusteella. Koenäyttöä on tullut LUT- ja MEJÄ-kokeista erinomaisten näyttelytulosten lisäksi.

Emman emällä Noralla (FIN KVA-L Rowanberries´s Feenix) on sekä hopeinen että pronssinen käyttöjalostuspalkinto. Noralla on kaksi pentuetta ja näissä A- ja E-pentueissa on tuloksia LUT-, MÄAJ-, MEJÄ- ja VAHI-kokeissa.

Joenpenkan kennelin kasvateilla on erinomaista näyttöä monipuolisista käyttöominaisuuksista ja jalostuspalkinnot ovatkin arvokkaita tunnustuksia kasvatustyöstä.

Kiitos jalostuspalkinnosta kuuluu kasvattien omistajille, jotka ovat vieneet koiriaan rodunomaisiin kokeisiin ja näyttelyihin.

 

Nelli (FI KVA-L Joenpenkan Eloisa-Ella)

 • LAPIN KENNELPIIRI – Vuoden luolakoira 2014
 • Lapin Mäyräkoirakerhon - FI KVA-L  -palkinto

 

Elmeri (FI MVA Joenpenkan Iskevä-Ippo)

 • PSMKK - Vuoden tulokas 2014, kolmannet sijat luolakoirissa ja näyttelykoirissa

Onnittelut ja kiitokset harrastamisesta kasvattien kanssa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Elmeri, Joenpenkan Iskevä-Ippo, I-pentue

Mukavaa koiranpäivää 2015!

Perjantai 24.4.2015 klo 12:57 - Marja J

koiranpiv_2015.jpg

Nora ja Pyry ovat aloittaneet taas pihassa kaivaustyöt. Nuuskittavaa ja kaivettavaa löytyy ja koirat saavat toteuttaa itseään koirapihassa aivan vapaasti. Ainut ikvävä homma meille kaikille on tassujen pesu ennen sisälle tuloa. Ulko-oven koiraluukkua ei ole vielä avattu, sillä öisin on vielä viileää. Kun luukku on auki, koirat voivat kulkea ulos aivan oman halunsa mukaan.

Pyryn trimmasin jokunen aika sitten ja myös Nora-mummi sai kevyen kesäturkin tällä viikolla, siksi koirat ovat nyt ihan nakuina.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, omasta pihasta, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Joenpenkan I-pennut 3 vuotta!

Lauantai 18.4.2015 - Marja J

i-pennut_3_vuotta_2.jpg

Aurinkoiset syntymäpäiväonnittelut I-pennuille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: I-pentue

Kevättä!

Maanantai 13.4.2015 klo 18:49 - Marja J

temmesjoki_13.4.2015.jpg

Eilen 12.4. jäät lähtivät liikkeelle ja patoutuivat Käyräsuvantoon. Yön aikana suvanto oli kuitenkin vapautunut jäämassasta ja vesi virtaa taas vapaana. Ensimmäiset telkätkin ovat jo saapuneet!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luontohavainnot, omasta pihasta

Joenpenkan E-pennut 6 vuotta!

Maanantai 23.3.2015 - Marja J

jooenpenkanepennut6v.jpg


Onnittelut Joenpenkan E-pentueelle

FIN KVA-A, SE KVA-A, M-07 Krogvikens Castor - FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix


Emmalle, Nellille, Eetille, Elmolle ja Empulle!


Onnea sekä monta onnellista ja vauhdikasta vuotta vielä lisää!


Joenpenkan väki

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue

Lapsuuden herkkuja ternimaidosta

Keskiviikko 18.3.2015 - Marja J

Toissa viikolla rupesi tekemään ihan älyttämästi mieli lapsuudesta tuttua pehmeän maistuvaa uunijuustoa, mutta mistä saisi siihen hätään ternimaitoa? Onneksi on facebook ja löysin lähiruokatuottajien sivuille. Niinpä kävimme hakemassa Kiimingistä Vesalan luomutilalta alkuperäisen suomenkarjan luomuternimaitoa. Tilalla on sekä kyyttöjä eli itäsuomenkarjaa ja lapinlehmiä eli pohjoissuomen karjaa. Lisäksi sain lähetyksen suomussalmelaisen lehmän terniä lisäksi ja siitä tein sitten pannaria.

Uunijuustosta tuli tosi hyvää, lisäsin vielä ripauksen oikeaa vaniljaa. Myös pannukakku onnistui todella hyvin, vaikka ternimaidon vahvuudesta ei aina olekaan selvillä. Terniä myydäänkin usein uunijuusto- tai pannukakkulaatuna sen mkaan, onko maito lypsetty heti lehmän poikimisen jälkeen vai vähän myöhemmin. Alkuternimaidossa hyytyminen on voimakkaampaa ja siksi se sopii paremmin uunijuustoon. Vahvempaa ternimaitoa joutuu pannukakkuun laimentamaan tavallisella maidolla.

terni_2.jpg

Uunipannukakku (alkuperäinen ohje: Bergenström Anna, Joka kodin keittokirja)

 • litra punaista maitoa (jos ei ole ollut, niin olen korvannut osan sinisestä maidosta kermalla, ruokakermalla tai kermaviilillä)
 • 4 munaa
 • 5 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata spelttijauholla)
 • 3/4 tl suolaa

Uuni 225 astetta

Ternimaitopannukakku

Tehdään samalla tavalla, mutta kananmunat jätetään kokonaan pois.

Laita uuni kuumenemaan. Riko kulhoon munat ja vatkaa niitä vähän. Lisää joukkoon noin puolet jauhoista, suola ja pieni loraus maitoa. Vatkaa paksuhko taikina tasaiseksi. Lisää loppu maito ja loput jauhot seokseen pienissä erissä ja jätä taikina ässehtimään vähäksi aikaa.

Voit paistaa pannarin pellillä tai pienemmissä paistoastioissa. Laita vuokaan tai pellille paistopaperin päälle nokare voita ja sulata se uunissa. Sivele voisulaa tasaisesti pellille ja reunoille ja lisää taikina. Paista kunnes pannari on pinnalta kauniin ruskea. Pannari kupruilee uunissa ja rasvalisällä siihen tulee rapea ja maistuva reuna.

terni_1.jpg

Uunijuusto

 • ternimaitoa
 • ripaus suolaa
 • voita paistovuuan voitelemiseen

Uuni: 175 astetta

Laita uuni kuumenemaan ja voitele paistoastia. Sekoita suola ternimaitoon ja laita seos paistumaan. Voit lisätä sekaan myös aitoa vaniljaa. Paista kunnes juustomassa on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea. Nauti kaneli-sokerin tai hillon kanssa.

Maukkaita herkkuhetkiä!

2 kommenttia . Avainsanat: kotoilu

Arjen estetiikkaa

Tiistai 17.3.2015 klo 9:58 - Marja J

arjen_estetiikkaa.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotoilu

Onnittelut Noralle!

Torstai 5.3.2015 - Marja J

onnea_noralle_2015.jpg


Joenpenkan pirtsakka Vanha Emäntä Nora täyttää tänään 12 vuotta!
 
noran_tarina_2015.gif

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Joenpenkkalaisten jahtikausi 2014 - 2015

Tiistai 3.3.2015 - Marja J

On aina mukava seurata miten mäyräkoira opettelee toimimaan metsällä ja oppii käyttämään luontaisia taitojaan metsästystilanteessa ja toimimaan toivotulla tavalla riistan kanssa.

Yhteiset antoisat reissut koirien kanssa ovat tärkeitä eikä se saalis ole aina pääasia, vaikka onnistuneet osumatkin ilahduttavat.

Muitakin kiinnostavat erilaiset jahti- ja jäljestystarinat ja tapausselostukset kuvineen ovat edelleenkin toivottuja ja tervetulleita!

Joenpenkkalaisten vanhemmat jahtitarinat kaudelta 2013 - 2014 löytyvät nyt palkista ERÄJUTUT


2.3.2015 - Eetin (Joenpenkan Etevä-Eeti) helmikuisia kuulumisia

Tuli terveisiä Eetin isännältä Tonilta. Eeti on saanut kaverin, kun taloon muutti kk.mäykky Piitu. Piitukin on jo käynyt vähän nuuskuttelemassa supin ja ketun jälkiä.

Eeti on päässyt taas jahtiin ja Kivijärveltä oli saatu helmikuun viimeisenä päivänä eräksi kaksi supia ja homma jatkuu. Eeti pääsi mukaan myös syksyn peurajahtiin ja kovasti oli tullut kehuja. Ja vaikka ajoista ei nyt saalista tullutkaan, saivat Eeti ja Toni kutsun myös tulevalle jahtikaudelle. 

Eeti_helmikuu_2015.jpg


Vuoden alun kuulumiset Tonilta ja Eetiltä (Joenpenkan Etevä-Eeti)

Uusi vuosi on alkanut metsästyksen merkeissä Keski-Suomessa. 4.1. Eetiltä saatiin kaksi supia isosta kantokasasta. Rallia oli kestänyt kolme tuntia, ennen kuin turrikat oli saatu  pois.

6.1. Eeti oli päässyt taas Kivijärvelle peurajahtiin, mutta peuroja ei oltu saatu eräksi. Eeti oli kuitenkin ajanut niitä sitkeästi yhteensä kolme tuntia. Keski-Suomessakin lumikelit alkavat olla mäyräkoiralle jo aika hankalat.


Lauantai 20.12.2014 - Musun (CurlyCo Where Is My Fox) työskentelystä kettu eräksi

Ajoporukka oli Siikalatvalla jahdissa ja nuori ajokoira oli merkannut ketun luolan. Musulla  on jo vähän kokemusta koeputkilta, mutta tämä kerta oli ensimmäinen luonnonluolilla. Musu oli työskennellyt sitkeästi yli kaksi tuntia ja kettu saatiin viimein eräksi. Nyt tuli luomuharjoitus myös tulevaan A-kokeeseen, jossa koiran on ensin kaivettava itsensä hiekkaesteen läpi.Eetin (Joenpenkan Etevä-Eeti) loka-marraskuun kuulumisia

eeti_syksy_2014.jpg

Tonilta tuli Eetin viimeaikojen kuulumisia. Eeti oli kunnostautunut taas monipuolisesti ja eräksi oli saatu muutama supi, kettuja niin ajosta kuin luoliltakin. Eeti oli päässyt myös peura-ajoon. Eeti on kunnon luolakoira, ja työskentelypaikan olosuhteet näkyvät myös koirassa.:)


Lauantai 22.11.2014 - Musu ja Emppu kaurisjahdissa Muhoksella

Hannu Pietiläinen

Emppu (Joenpenkan Empivä-Emppu) ja Musu (CurlyCo Where Is My Fox) osallistuivat perinteiseen Laitasaaren kaurisjahtiin Muhoksella. Emppu oli mukana jo viime vuonna ja nyt pääsi Musukin mukaan. Porukka jakaantui kahdelle alueelle ja molemmat koirat olivat omilla työmaillaan. Emppu ajeli alkuun rusakkoa ja Musu metsäjänistä, kunnes saatiin tieto tuoreista kauriin jäljistä. Musu otti neljä kaurista ajoon ja noin tunnin ajon jälkeen Emppu jatkoi hommaa. Kaatoa ei nyt saatu, mutta moni passimies sai näköhavainnon kauriista. Ehkäpä Emppu ja Musu pääsevät ensi vuonnakin taas näyttämään miten mäyräkoira toimii kaurismetsällä.


Viikonloppu 15. - 16.11.2014 - Musu ja suomenajurit ajoharjoituksissa

Hannu Pietiläinen

Rantsilassa asuvat mäyräkoira Musu (CurlyCo Where Is My Fox) sekä suomenajokoirat Metku ja Karu kävivät viikonloppuvisiitillä Limingassa. Tarkoitus oli saada ajokokemusta ja harjoitusta jänisten kanssa. Rantsilan seudulla susitilanne on ollut huolestuttava ja ilman lumipeitettä ei ole tietoa niiden liikkeistä. Koirien laskeminen ajoon on ollut riskialtista ja niinpä sovittiin, että koirat voivat tulla vierasmetsälle Liminkaan.
Lauantaina 15.11. totuteltiin nuorempien Musun ja Metkun kanssa uusiin maisemiin eivätkä ajot oikein meinanneet sujua. Vanhempi herra Karu teki pitkän haun, mutta ajo jäi tällä kertaa konkariltakin saamatta.
Sunnuntaina 16.11. olikin pikkuisen lunta maassa ja jäniksen jälki näkyi ojien pohjalla jään päällä sekä tien pinnalla. Keli oli hyvä ja heti aamulla Metku tekikin ylösoton ja ajoi komeasti vitivalkoista jänistä ensikertalaiselle hyvän tovin.

Musu jatkoi saman jäniksen jäljellä, kun ensin oli löytänyt tiheässä kuusikossa piilotelleen puppelin. Ajo kesti parikymmentä minuuttia kunnes hukka hiljensi koiran. Hiljaisuutta kesti jonkin aikaa, mutta sitten alkoikin kiivas ja matalaääninen paikallaan pysyvä haukku, jota luulimme ensin supihaukuksi. Lähettyville päästyämme haukku muuttui kiivaaksi ajohaukuksi, joka loppui lyhyen ajon päätteeksi. Ihmettelimme kovasti mistä oli kyse, mutta kun löysimme jäljet maastosta, niin selvisi, että Musu ja nuori, pienikokoinen ilves olivat kohdanneet toisensa tiheässä risukossa. Kauempana kuulunut toinen ajo oli ilmeisesti karkottanut ilveksen meidän suuntaan.
Musun haukusta oli helppo tunnistaa tapahtuman vaiheet. Jänisajo oli tiheää, korkeaäänistä ja hyvin kuuluvaa. Ilveshaukku taas oli matalaa, murahtelevaa ja kiivasta kuten haukku keinoluolilla ketun kanssa.

Lopulta Karukin pääsi saman jäniksen jäljelle ja ajoi pitkään jänistä pienellä alueella, joka alkoi olla jo täynnä koirien, miesten ja jäniksen jälkiä. Metsätiellä ajoa kuunnellessamme tielle ilmestyi jokin eläin melko kauas, emmekä heti tunnistaneet sitä. Ilvekseltä se alkuun näytti kohti tullessaan, mutta kääntyessään näkyi pitkä häntä ja kettuhan se oli, mutta todella pitkäjalkainen ja isokokoinen. Kettu kulki tien yli ja jatkoi kohti Karun ajoa. Ihmettelimme sen rohkeutta kun se oli kulkenut aivan auton ja savuavan nuotion vierestä ja jatkoi kohti koiran ajoa.
Tapahtumarikas päivä ja kokemuksia tuli sekä koirille että miehille. Seuraavalla kerralla otetaan ehkä pyssytkin mukaan.

Nellin (Joenpenkan Eloisa-Ella) jahtikuulumisia Ivalosta

nellin_jahtisyksy_2014.jpg


Emman (Joenpenkan Ehtoisa-Emma) ja Elmerin (Joenpenkan Iskevä-Ippo) jahtikuulumisia


emman_ja_elmerin_jahtisyksy_2014.jpg

Kuva kopioitu Facebookista, Joenpenkan kennelin ryhmästä.


Eetin (Joenpenkan Etevä-Eeti) syyskuun kuulumisia

Eetikin on päässyt taas jahtihommiin ja jatkaa ajohommia sekä pienpetojen pyyntiä entiseen, tehokkaaseen tyyliinsä.

Eiköhän taas saada Eetinkin kuulumisia.


Empun kettujahti 3.9.2014

Empun (Joenpenkan Empivä-Emppu) isäntä Esko kirjoitti taas lupsakkaan tyyliinsä Empun jahtihommista

Paljon on vettä virrannut Oulujärvestä jokea pitkin mereen siitä, kun viimeksi olimme yhteydessä. Aloitimme tänään uuden jahtikauden "tekopitäjäni" leikattujen viljapeltojen ja tosi tiheiden rantapusikoiden maisemissa. Emppu oli tapansa mukaan tohkeissaan päästessään kunnon jahtimaille - mökkirannan sammakoita kesän aikana on nuuskittu ja haukuttu aivan tarpeeksi ja pari karkumatkaa rusakon perässäkin on tehty.
Parituntisen, ajoittain hyvinkin kiihkeän ajon jälkeen saimme nuoren ketun kaadetuksi - ja kuten voi arvata niin Emppu oli suorastaan hurjana saaliin kimpussa. Emppu sai kontaktin kettuun Intian viidakkoa muistuttavassa pajupusikossa, joten meni tovin aikaa ennenkuin itse pääsin paikalle viimeistelemään saaliin.

Aatun (Joenpenkan Iso-Iiro) ensimmäinen supi 24.8.2014


aatun_supi_24.8.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luolametsästys, Musu, CurlyCo Where Is My Fox, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Elmeri, Joenpenkan Iskevä-Ippo, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Aatu, Joenpenkan Iso-Iiro, Emppu, Joenpenkan Empivä-Emppu, Eeti, Joenpenkan Etevä-Eeti, metsästys, ajometsästys

Ilvesjahtia Temmeksellä 17.1.2015 (Kaleva 18.1.ja 27.1.2015)

Keskiviikko 28.1.2015 - Marja J

Tiistaina 27.1.2015 julkaistiin Kalevassa Pekka Vuollon kolumni liittyen ilvesjahtijuttuun - Surkeita saalistajia vai asiallisia ihmisiä?

kaleva_27.1.2014_small.jpg

Klikkaa kuvaa niin näet koko jutun.

ilves_kaleva_18.1.2015_sivu.jpg

Klikkaa kuvaa, niin saat näkyviin sivun .pdf-tiedostona

Helge Murovaara, Pitkä ilvesjahti päättyi kaatoon, Kaleva 18.1.2015 nettisivut

Jukka-Pekka Moilanen, Ilves kaatui Temmeksellä, Kaleva 18.1.2015 VIDEO

Hannu pääsi sanomalehti Kalevan toimittajan oppaaksi ja videopätkän juontajaksi viime lauantain ilvesjahdissa Temmeksellä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsästys, ajometsästys, ilves

Kiitokset kuluneesta vuodesta, onnea tulevaan! - Joenpenkan vuosikatsaus 2014

Torstai 1.1.2015 - Marja J

vuosi 2015

Lämpimiä lipaisuja, kosteita kuonoja, tomeraa tuhinaa, ärhäkkää ärinää, rentouttavia retkiä, hupaisia hetkiä, jännittäviä jahteja, onnistuneita osumia, toteutumattomia toiveita, pieniä pettymyksiä, täpäriä tilanteita, hirmuista huolta, suurta surua, helpotuksen hetkiä, odottamatonta onnea, ihmeellistä iloa ....


– elämää mäyräkoiran kanssa!Sydämellinen kiitos kuluneesta vuodesta Joenpenkan A-, E- ja I-pentujen sekä sijoitustyttö Musun kotiväelle!

Onnittelut menestyneille ja lämpimät ajatukset myös muille - olette kaikki niin rakkaita ja tärkeitä!

Kaikkea hyvää, harrastamisen iloa ja menestystä tulevaan vuoteen!

On ilo, että koirat saavat kasvaa rakastettuina perheenjäseninä huolehtivissa, aktiivisissa ja harrastavissa kodeissa!

Joenpenkkalaisten vuosi 2014


Edellisten vuosien tapaan joenpenkkalaiset ovat päässeet käyttämään monipuolisesti taipumuksiaan niin luola- kuin ajometsästyksessä ja ovat myös olleet apuna käytännön jälkihommissa. E-penteesta erityisesti Eeti on kunnostautunut luolapyynnissä ja aivan loppuvuodesta sijoitustyttö Musukin rymysi luolassa hyvän aikaa ketun kanssa. E-pentueen ajokonkarit Nelli, Emma ja Emppu ovat olleet paljon metsällä, ajaneet kettua, jänistä, peuraa, kauriita ja kaatoja on saatu. Pääsipä Musukin Empun kanssa ajamaan Muhokselle loppuvuodesta kauriita.

Joenpenkkalaisten jahtikausi 2013 - 2014

Joenpenkkalaisten jahtikausi 2014 - 2015

Joenpenkan A-, E- ja I-pentueet koiranetissä

Joenpenkan valiot

Joenpenkalle saatiin kaksi uutta valiota, kun Nelli sai luolataipumuskokeesta A-tuloksen ja Elmeristä tuli Suomen muotovalio.

LUT-kokeisiin osallistuivat konkari Nellin lisäksi tänä vuonna myös Musu ja Elmeri. Elmerille tuli koekäynneillä kolme C-tulosta, Musulle yksi D-tulos ja kaksi B-tulosta. Musu palkittiin lisäksi kahdessa kokeessa kokeen lupaavimpana koirana.

MEJÄ-kokeissa kävivät I-pentueen Hertta ja Oiva. Helteisen ja kuuman kesän vaativissa keleissä Hertta sai kaikissa kolmessa VOI-luokan kokeessa tulokset, joista yksi oli VOI-ykkönen. Oiva sai ensimmäisessä MEJÄ-kokeessaan AVO-ykkösen.

MÄAJ-kokeisiin osallistui tänä vuonna vain Emma ja Emma sai toisen MÄAJ-1-tuloksensa. Emma tuli tuloksellaan toiseksi PSMKK:n kerhonmestaruuskisassa.

Näyttelymenestystä

Näyttelyissä kävivät Hertta, Oiva, Elmeri, Aatu ja Musu. Joenpenkkalaisten näyttelykesä oli todella erinomainen! Maalahden ryhmänäyttelyssä Elmeri oli ROP ja sisarensa Hertta VSP. Elmeri jatkoi vielä ryhmävoittoon ja oli lopulta BIS2 eli koko näyttelyn toiseksi paras koira. Sertejä Joenpenkalle tuli yhteensä viisi. Elmeri sai niistä kolme, Hertta ja Musu kumpikin yhden. Elmeri aloitti näyttelykäyntinsä viime vuonna ja myös valioitui saman vuoden aikana.

Koiramaista elämää

Vuoden varrella on ollut mukava tavata omia kasvatteja ja Joenpenkan jälkikasvua harrastuksissa ja kotona. On ollut ilo saada kasvatteja vierailulle pentukotiin. Iira on perinteisesti viettänyt pentukotonaan lomasen keväisin ja syksyisin. Oli myös mukava asia, että Ani oli meillä Kiran kanssa pariinkin otteeseen viimeisenä kesänään. Porukalla on käyty LUT-harjoituksissa ja järjestetty jälkitreeniä kasvateille.

Tuomelan perheessä Rantsilassa siojoituksessa oleva Musu aloitti tänä vuonna näyttelynsä ja osallistui menestyksellä myös LUT-kokeisiin. Hannu on ollut ahkerasti syksyn jahtikauden aikana metsällä Musun isännän Jarmon kanssa, ja Musu onkin kehittynyt kovasti viime syksystä.

Viime vuoteen on iloisten tapahtumien ja menestyksen lisäksi mahtunut myös ikäviä asioita ja huolta. Syksyllä surimme A-pentueen ainokaisen tytön Anin (Joenpenkan Anni-Ainokainen) menetystä.

Toivottavasti saamme myös tänä vuonna lukea Joenpenkan kotisivuilta mukavia juttuja kasvattien puuhailuista ja harrastuksista - kuvat ja tarinat ovat tervetulleita! Toivottavasti saan kirjata sivuille myös näyttely- ja koetuloksia entiseen malliin.

Kuvat ja pikkutarinat ovat tervetulleita myös facebookin Joenpenkan ryhmään.

Joenpenkan valiot ja palkittuja

 • NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella  FI KVA-L
 • ELMERI Joenpenkan Iskevä-Ippo FI MVA
 • Vuoden Mäyräkoira 2013, Paras Luolakoira 2013, PSMKK - EMMA Joenpenkan Ehtoisa-Emma
 • Vuoden Luolakoira 2013, Lapin Kennelpiiri - NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella
 • Vuoden 2013 Metsästyskoira, Pohjois-Lapin Koirakerho NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella
 • 2 x Lupaavimman koiran palkinto LUT-kokeessa, OSTY - MUSU CurlyCo Where Is My Fox

Joenpenkkalaiset kokeissa

Metsästyskoirien jäljestämiskoe MEJÄ

 • VOI 1, VOI 2, VOI 3 - HERTTA Joenpenkan Iloinen-Ilmi
 • AVO 1 - OIVA Joenpenkan Innokas-Iikku

Luolakoirien taipumuskoe LUT

 • LUT A - NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella
 • LUT D, 2 x LUT B  - MUSU CurlyCo Where Is My Fox
 • 3 x LUT C - ELMERI Joenpenkan Innokas-Iikku

Mäyräkoirien ajokoe MÄAJ

 • MÄAJ-1 - EMMA Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Joenpenkkalaiset näyttelyissä

Musu - CurlyCo Where Is My Fox

 • NUO ERI NUK1 SA PN2 SERT
 • NUO EH NUK3
 • JUN EH JUK2

Hertta - Joenpenkan Iloinen-Ilmi

 • KÄY ERI KÄK1 SA PN4 VASERT
 • KÄY ERI KÄK2
 • KÄY ERI KÄK1 SA PN2 VASERT CACIB
 • KÄY ERI KÄK1 SA
 • KÄY ERI KÄK1 SA PN1 SERT VSP
 • KÄY EH KÄK

Oiva - Joenpenkan Innokas-Iikku

 • AVO ERI AVK2
 • NUO EH
 • NUO EH NUK4

Elmeri - Joenpenkan Iskevä-Ippo

 • VAL ERI
 • VAL ERI VAK4,
 • AVO ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP
 • AVO ERI AVK2
 • AVO-ERI AVK3
 • AVO EH AVK2
 • AVO ERI AVK1 SA PU2 SERT VACACIB
 • AVO ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP RYP1 BIS2
 • NUO ERI NUK2 SA PU4

Aatu - Joenpenkan Iso-Iiro

 • AVO ERI AVK1
 • AVO EH AVK4

 Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vuosi 2014, vuoden 2014 tulokset

Vanhemmat kirjoitukset »