Joenpenkan E-pennut 6 vuotta!

Maanantai 23.3.2015 - Marja J

jooenpenkanepennut6v.jpg


Onnittelut Joenpenkan E-pentueelle

FIN KVA-A, SE KVA-A, M-07 Krogvikens Castor - FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix


Emmalle, Nellille, Eetille, Elmolle ja Empulle!


Onnea sekä monta onnellista ja vauhdikasta vuotta vielä lisää!


Joenpenkan väki

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue

Lapsuuden herkkuja ternimaidosta

Keskiviikko 18.3.2015 - Marja J

Toissa viikolla rupesi tekemään ihan älyttämästi mieli lapsuudesta tuttua pehmeän maistuvaa uunijuustoa, mutta mistä saisi siihen hätään ternimaitoa? Onneksi on facebook ja löysin lähiruokatuottajien sivuille. Niinpä kävimme hakemassa Kiimingistä Vesalan luomutilalta alkuperäisen suomenkarjan luomuternimaitoa. Tilalla on sekä kyyttöjä eli itäsuomenkarjaa ja lapinlehmiä eli pohjoissuomen karjaa. Lisäksi sain lähetyksen suomussalmelaisen lehmän terniä lisäksi ja siitä tein sitten pannaria.

Uunijuustosta tuli tosi hyvää, lisäsin vielä ripauksen oikeaa vaniljaa. Myös pannukakku onnistui todella hyvin, vaikka ternimaidon vahvuudesta ei aina olekaan selvillä. Terniä myydäänkin usein uunijuusto- tai pannukakkulaatuna sen mkaan, onko maito lypsetty heti lehmän poikimisen jälkeen vai vähän myöhemmin. Alkuternimaidossa hyytyminen on voimakkaampaa ja siksi se sopii paremmin uunijuustoon. Vahvempaa ternimaitoa joutuu pannukakkuun laimentamaan tavallisella maidolla.

terni_2.jpg

Uunipannukakku (alkuperäinen ohje: Bergenström Anna, Joka kodin keittokirja)

 • litra punaista maitoa (jos ei ole ollut, niin olen korvannut osan sinisestä maidosta kermalla, ruokakermalla tai kermaviilillä)
 • 4 munaa
 • 5 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata spelttijauholla)
 • 3/4 tl suolaa

Uuni 225 astetta

Ternimaitopannukakku

Tehdään samalla tavalla, mutta kananmunat jätetään kokonaan pois.

Laita uuni kuumenemaan. Riko kulhoon munat ja vatkaa niitä vähän. Lisää joukkoon noin puolet jauhoista, suola ja pieni loraus maitoa. Vatkaa paksuhko taikina tasaiseksi. Lisää loppu maito ja loput jauhot seokseen pienissä erissä ja jätä taikina ässehtimään vähäksi aikaa.

Voit paistaa pannarin pellillä tai pienemmissä paistoastioissa. Laita vuokaan tai pellille paistopaperin päälle nokare voita ja sulata se uunissa. Sivele voisulaa tasaisesti pellille ja reunoille ja lisää taikina. Paista kunnes pannari on pinnalta kauniin ruskea. Pannari kupruilee uunissa ja rasvalisällä siihen tulee rapea ja maistuva reuna.

terni_1.jpg

Uunijuusto

 • ternimaitoa
 • ripaus suolaa
 • voita paistovuuan voitelemiseen

Uuni: 175 astetta

Laita uuni kuumenemaan ja voitele paistoastia. Sekoita suola ternimaitoon ja laita seos paistumaan. Voit lisätä sekaan myös aitoa vaniljaa. Paista kunnes juustomassa on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea. Nauti kaneli-sokerin tai hillon kanssa.

Maukkaita herkkuhetkiä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotoilu

Arjen estetiikkaa

Tiistai 17.3.2015 klo 9:58 - Marja J

arjen_estetiikkaa.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotoilu

Onnittelut Noralle!

Torstai 5.3.2015 - Marja J

onnea_noralle_2015.jpg


Joenpenkan pirtsakka Vanha Emäntä Nora täyttää tänään 12 vuotta!
 
noran_tarina_2015.gif

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Joenpenkkalaisten jahtikausi 2014 - 2015

Tiistai 3.3.2015 - Marja J

On aina mukava seurata miten mäyräkoira opettelee toimimaan metsällä ja oppii käyttämään luontaisia taitojaan metsästystilanteessa ja toimimaan toivotulla tavalla riistan kanssa.

Yhteiset antoisat reissut koirien kanssa ovat tärkeitä eikä se saalis ole aina pääasia, vaikka onnistuneet osumatkin ilahduttavat.

Muitakin kiinnostavat erilaiset jahti- ja jäljestystarinat ja tapausselostukset kuvineen ovat edelleenkin toivottuja ja tervetulleita!

Joenpenkkalaisten vanhemmat jahtitarinat kaudelta 2013 - 2014 löytyvät nyt palkista ERÄJUTUT


2.3.2015 - Eetin (Joenpenkan Etevä-Eeti) helmikuisia kuulumisia

Tuli terveisiä Eetin isännältä Tonilta. Eeti on saanut kaverin, kun taloon muutti kk.mäykky Piitu. Piitukin on jo käynyt vähän nuuskuttelemassa supin ja ketun jälkiä.

Eeti on päässyt taas jahtiin ja Kivijärveltä oli saatu helmikuun viimeisenä päivänä eräksi kaksi supia ja homma jatkuu. Eeti pääsi mukaan myös syksyn peurajahtiin ja kovasti oli tullut kehuja. Ja vaikka ajoista ei nyt saalista tullutkaan, saivat Eeti ja Toni kutsun myös tulevalle jahtikaudelle. 

Eeti_helmikuu_2015.jpg


Vuoden alun kuulumiset Tonilta ja Eetiltä (Joenpenkan Etevä-Eeti)

Uusi vuosi on alkanut metsästyksen merkeissä Keski-Suomessa. 4.1. Eetiltä saatiin kaksi supia isosta kantokasasta. Rallia oli kestänyt kolme tuntia, ennen kuin turrikat oli saatu  pois.

6.1. Eeti oli päässyt taas Kivijärvelle peurajahtiin, mutta peuroja ei oltu saatu eräksi. Eeti oli kuitenkin ajanut niitä sitkeästi yhteensä kolme tuntia. Keski-Suomessakin lumikelit alkavat olla mäyräkoiralle jo aika hankalat.


Lauantai 20.12.2014 - Musun (CurlyCo Where Is My Fox) työskentystä kettu eräksi

Ajoporukka oli Siikalatvalla jahdissa ja nuori ajokoira oli merkannut ketun luolan. Musulla  on jo vähän kokemusta koeputkilta, mutta tämä kerta oli ensimmäinen luonnonluolilla. Musu oli työskennellyt sitkeästi yli kaksi tuntia ja kettu saatiin viimein eräksi. Nyt tuli luomuharjoitus myös tulevaan A-kokeeseen, jossa koiran on ensin kaivettava itsensä hiekkaesteen läpi.Eetin (Joenpenkan Etevä-Eeti) loka-marraskuun kuulumisia

eeti_syksy_2014.jpg

Tonilta tuli Eetin viimeaikojen kuulumisia. Eeti oli kunnostautunut taas monipuolisesti ja eräksi oli saatu muutama supi, kettuja niin ajosta kuin luoliltakin. Eeti oli päässyt myös peura-ajoon. Eeti on kunnon luolakoira, ja työskentelypaikan olosuhteet näkyvät myös koirassa.:)


Lauantai 22.11.2014 - Musu ja Emppu kaurisjahdissa Muhoksella

Hannu Pietiläinen

Emppu (Joenpenkan Empivä-Emppu) ja Musu (CurlyCo Where Is My Fox) osallistuivat perinteiseen Laitasaaren kaurisjahtiin Muhoksella. Emppu oli mukana jo viime vuonna ja nyt pääsi Musukin mukaan. Porukka jakaantui kahdelle alueelle ja molemmat koirat olivat omilla työmaillaan. Emppu ajeli alkuun rusakkoa ja Musu metsäjänistä, kunnes saatiin tieto tuoreista kauriin jäljistä. Musu otti neljä kaurista ajoon ja noin tunnin ajon jälkeen Emppu jatkoi hommaa. Kaatoa ei nyt saatu, mutta moni passimies sai näköhavainnon kauriista. Ehkäpä Emppu ja Musu pääsevät ensi vuonnakin taas näyttämään miten mäyräkoira toimii kaurismetsällä.


Viikonloppu 15. - 16.11.2014 - Musu ja suomenajurit ajoharjoituksissa

Hannu Pietiläinen

Rantsilassa asuvat mäyräkoira Musu (CurlyCo Where Is My Fox) sekä suomenajokoirat Metku ja Karu kävivät viikonloppuvisiitillä Limingassa. Tarkoitus oli saada ajokokemusta ja harjoitusta jänisten kanssa. Rantsilan seudulla susitilanne on ollut huolestuttava ja ilman lumipeitettä ei ole tietoa niiden liikkeistä. Koirien laskeminen ajoon on ollut riskialtista ja niinpä sovittiin, että koirat voivat tulla vierasmetsälle Liminkaan.
Lauantaina 15.11. totuteltiin nuorempien Musun ja Metkun kanssa uusiin maisemiin eivätkä ajot oikein meinanneet sujua. Vanhempi herra Karu teki pitkän haun, mutta ajo jäi tällä kertaa konkariltakin saamatta.
Sunnuntaina 16.11. olikin pikkuisen lunta maassa ja jäniksen jälki näkyi ojien pohjalla jään päällä sekä tien pinnalla. Keli oli hyvä ja heti aamulla Metku tekikin ylösoton ja ajoi komeasti vitivalkoista jänistä ensikertalaiselle hyvän tovin.

Musu jatkoi saman jäniksen jäljellä, kun ensin oli löytänyt tiheässä kuusikossa piilotelleen puppelin. Ajo kesti parikymmentä minuuttia kunnes hukka hiljensi koiran. Hiljaisuutta kesti jonkin aikaa, mutta sitten alkoikin kiivas ja matalaääninen paikallaan pysyvä haukku, jota luulimme ensin supihaukuksi. Lähettyville päästyämme haukku muuttui kiivaaksi ajohaukuksi, joka loppui lyhyen ajon päätteeksi. Ihmettelimme kovasti mistä oli kyse, mutta kun löysimme jäljet maastosta, niin selvisi, että Musu ja nuori, pienikokoinen ilves olivat kohdanneet toisensa tiheässä risukossa. Kauempana kuulunut toinen ajo oli ilmeisesti karkottanut ilveksen meidän suuntaan.
Musun haukusta oli helppo tunnistaa tapahtuman vaiheet. Jänisajo oli tiheää, korkeaäänistä ja hyvin kuuluvaa. Ilveshaukku taas oli matalaa, murahtelevaa ja kiivasta kuten haukku keinoluolilla ketun kanssa.

Lopulta Karukin pääsi saman jäniksen jäljelle ja ajoi pitkään jänistä pienellä alueella, joka alkoi olla jo täynnä koirien, miesten ja jäniksen jälkiä. Metsätiellä ajoa kuunnellessamme tielle ilmestyi jokin eläin melko kauas, emmekä heti tunnistaneet sitä. Ilvekseltä se alkuun näytti kohti tullessaan, mutta kääntyessään näkyi pitkä häntä ja kettuhan se oli, mutta todella pitkäjalkainen ja isokokoinen. Kettu kulki tien yli ja jatkoi kohti Karun ajoa. Ihmettelimme sen rohkeutta kun se oli kulkenut aivan auton ja savuavan nuotion vierestä ja jatkoi kohti koiran ajoa.
Tapahtumarikas päivä ja kokemuksia tuli sekä koirille että miehille. Seuraavalla kerralla otetaan ehkä pyssytkin mukaan.

Nellin (Joenpenkan Eloisa-Ella) jahtikuulumisia Ivalosta

nellin_jahtisyksy_2014.jpg


Emman (Joenpenkan Ehtoisa-Emma) ja Elmerin (Joenpenkan Iskevä-Ippo) jahtikuulumisia


emman_ja_elmerin_jahtisyksy_2014.jpg

Kuva kopioitu Facebookista, Joenpenkan kennelin ryhmästä.


Eetin (Joenpenkan Etevä-Eeti) syyskuun kuulumisia

Eetikin on päässyt taas jahtihommiin ja jatkaa ajohommia sekä pienpetojen pyyntiä entiseen, tehokkaaseen tyyliinsä.

Eiköhän taas saada Eetinkin kuulumisia.


Empun kettujahti 3.9.2014

Empun (Joenpenkan Empivä-Emppu) isäntä Esko kirjoitti taas lupsakkaan tyyliinsä Empun jahtihommista

Paljon on vettä virrannut Oulujärvestä jokea pitkin mereen siitä, kun viimeksi olimme yhteydessä. Aloitimme tänään uuden jahtikauden "tekopitäjäni" leikattujen viljapeltojen ja tosi tiheiden rantapusikoiden maisemissa. Emppu oli tapansa mukaan tohkeissaan päästessään kunnon jahtimaille - mökkirannan sammakoita kesän aikana on nuuskittu ja haukuttu aivan tarpeeksi ja pari karkumatkaa rusakon perässäkin on tehty.
Parituntisen, ajoittain hyvinkin kiihkeän ajon jälkeen saimme nuoren ketun kaadetuksi - ja kuten voi arvata niin Emppu oli suorastaan hurjana saaliin kimpussa. Emppu sai kontaktin kettuun Intian viidakkoa muistuttavassa pajupusikossa, joten meni tovin aikaa ennenkuin itse pääsin paikalle viimeistelemään saaliin.

Aatun (Joenpenkan Iso-Iiro) ensimmäinen supi 24.8.2014


aatun_supi_24.8.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luolametsästys, Musu, CurlyCo Where Is My Fox, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Elmeri, Joenpenkan Iskevä-Ippo, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Aatu, Joenpenkan Iso-Iiro, Emppu, Joenpenkan Empivä-Emppu, Eeti, Joenpenkan Etevä-Eeti, metsästys, ajometsästys

Joenpenkkalaisten koetuloksia 2015

Maanantai 16.2.2015 - Marja J

Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen LUT-kokeet, Oulu

Musu (CurlyCo Where Is My Fox) - LUT A-koe

 • 31.1.2015 - LUTC 39 pistettä, tuomari Kari Airiainen
 • 1.2.2015 - LUTC 36 pistettä, tuomari Johan Carlson

Koepäytäkirjat


Emma (FI KVA-L Joenpenkan Ehtoisa-Emma) sai MÄAJ1-tuloksen Raaseporissa 9.1.2015. Tulos oli Emman kolmas ykköstulos ja Emmasta tuli kokeessa ajovalio FI KVA-A.

Onnittelut Emmalla ja kotiväelle Pauliina ja Kari. Kiitokset harrastamisesta Emman kanssa!

Joenpenkalla on kolme pentuetta ja kasvateissa jo neljä luolavaliota, yksi kahden maan jälkivalio, muotovalio ja nyt myös yksi ajovalio. Ei voi kyllä olla kuin tyytyväinen kasvattien perheiden aktiivisuudesta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Musu, CurlyCo Where Is My Fox

Ilvesjahtia Temmeksellä 17.1.2015 (Kaleva 18.1.ja 27.1.2015)

Keskiviikko 28.1.2015 - Marja J

Tiistaina 27.1.2015 julkaistiin Kalevassa Pekka Vuollon kolumni liittyen ilvesjahtijuttuun - Surkeita saalistajia vai asiallisia ihmisiä?

kaleva_27.1.2014_small.jpg

Klikkaa kuvaa niin näet koko jutun.

ilves_kaleva_18.1.2015_sivu.jpg

Klikkaa kuvaa, niin saat näkyviin sivun .pdf-tiedostona

Helge Murovaara, Pitkä ilvesjahti päättyi kaatoon, Kaleva 18.1.2015 nettisivut

Jukka-Pekka Moilanen, Ilves kaatui Temmeksellä, Kaleva 18.1.2015 VIDEO

Hannu pääsi sanomalehti Kalevan toimittajan oppaaksi ja videopätkän juontajaksi viime lauantain ilvesjahdissa Temmeksellä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsästys, ajometsästys, ilves

Kiitokset kuluneesta vuodesta, onnea tulevaan! - Joenpenkan vuosikatsaus 2014

Torstai 1.1.2015 - Marja J

vuosi 2015

Lämpimiä lipaisuja, kosteita kuonoja, tomeraa tuhinaa, ärhäkkää ärinää, rentouttavia retkiä, hupaisia hetkiä, jännittäviä jahteja, onnistuneita osumia, toteutumattomia toiveita, pieniä pettymyksiä, täpäriä tilanteita, hirmuista huolta, suurta surua, helpotuksen hetkiä, odottamatonta onnea, ihmeellistä iloa ....


– elämää mäyräkoiran kanssa!Sydämellinen kiitos kuluneesta vuodesta Joenpenkan A-, E- ja I-pentujen sekä sijoitustyttö Musun kotiväelle!

Onnittelut menestyneille ja lämpimät ajatukset myös muille - olette kaikki niin rakkaita ja tärkeitä!

Kaikkea hyvää, harrastamisen iloa ja menestystä tulevaan vuoteen!

On ilo, että koirat saavat kasvaa rakastettuina perheenjäseninä huolehtivissa, aktiivisissa ja harrastavissa kodeissa!

Joenpenkkalaisten vuosi 2014


Edellisten vuosien tapaan joenpenkkalaiset ovat päässeet käyttämään monipuolisesti taipumuksiaan niin luola- kuin ajometsästyksessä ja ovat myös olleet apuna käytännön jälkihommissa. E-penteesta erityisesti Eeti on kunnostautunut luolapyynnissä ja aivan loppuvuodesta sijoitustyttö Musukin rymysi luolassa hyvän aikaa ketun kanssa. E-pentueen ajokonkarit Nelli, Emma ja Emppu ovat olleet paljon metsällä, ajaneet kettua, jänistä, peuraa, kauriita ja kaatoja on saatu. Pääsipä Musukin Empun kanssa ajamaan Muhokselle loppuvuodesta kauriita.

Joenpenkkalaisten jahtikausi 2013 - 2014

Joenpenkkalaisten jahtikausi 2014 - 2015

Joenpenkan A-, E- ja I-pentueet koiranetissä

Joenpenkan valiot

Joenpenkalle saatiin kaksi uutta valiota, kun Nelli sai luolataipumuskokeesta A-tuloksen ja Elmeristä tuli Suomen muotovalio.

LUT-kokeisiin osallistuivat konkari Nellin lisäksi tänä vuonna myös Musu ja Elmeri. Elmerille tuli koekäynneillä kolme C-tulosta, Musulle yksi D-tulos ja kaksi B-tulosta. Musu palkittiin lisäksi kahdessa kokeessa kokeen lupaavimpana koirana.

MEJÄ-kokeissa kävivät I-pentueen Hertta ja Oiva. Helteisen ja kuuman kesän vaativissa keleissä Hertta sai kaikissa kolmessa VOI-luokan kokeessa tulokset, joista yksi oli VOI-ykkönen. Oiva sai ensimmäisessä MEJÄ-kokeessaan AVO-ykkösen.

MÄAJ-kokeisiin osallistui tänä vuonna vain Emma ja Emma sai toisen MÄAJ-1-tuloksensa. Emma tuli tuloksellaan toiseksi PSMKK:n kerhonmestaruuskisassa.

Näyttelymenestystä

Näyttelyissä kävivät Hertta, Oiva, Elmeri, Aatu ja Musu. Joenpenkkalaisten näyttelykesä oli todella erinomainen! Maalahden ryhmänäyttelyssä Elmeri oli ROP ja sisarensa Hertta VSP. Elmeri jatkoi vielä ryhmävoittoon ja oli lopulta BIS2 eli koko näyttelyn toiseksi paras koira. Sertejä Joenpenkalle tuli yhteensä viisi. Elmeri sai niistä kolme, Hertta ja Musu kumpikin yhden. Elmeri aloitti näyttelykäyntinsä viime vuonna ja myös valioitui saman vuoden aikana.

Koiramaista elämää

Vuoden varrella on ollut mukava tavata omia kasvatteja ja Joenpenkan jälkikasvua harrastuksissa ja kotona. On ollut ilo saada kasvatteja vierailulle pentukotiin. Iira on perinteisesti viettänyt pentukotonaan lomasen keväisin ja syksyisin. Oli myös mukava asia, että Ani oli meillä Kiran kanssa pariinkin otteeseen viimeisenä kesänään. Porukalla on käyty LUT-harjoituksissa ja järjestetty jälkitreeniä kasvateille.

Tuomelan perheessä Rantsilassa siojoituksessa oleva Musu aloitti tänä vuonna näyttelynsä ja osallistui menestyksellä myös LUT-kokeisiin. Hannu on ollut ahkerasti syksyn jahtikauden aikana metsällä Musun isännän Jarmon kanssa, ja Musu onkin kehittynyt kovasti viime syksystä.

Viime vuoteen on iloisten tapahtumien ja menestyksen lisäksi mahtunut myös ikäviä asioita ja huolta. Syksyllä surimme A-pentueen ainokaisen tytön Anin (Joenpenkan Anni-Ainokainen) menetystä.

Toivottavasti saamme myös tänä vuonna lukea Joenpenkan kotisivuilta mukavia juttuja kasvattien puuhailuista ja harrastuksista - kuvat ja tarinat ovat tervetulleita! Toivottavasti saan kirjata sivuille myös näyttely- ja koetuloksia entiseen malliin.

Kuvat ja pikkutarinat ovat tervetulleita myös facebookin Joenpenkan ryhmään.

Joenpenkan valiot ja palkittuja

 • NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella  FI KVA-L
 • ELMERI Joenpenkan Iskevä-Ippo FI MVA
 • Vuoden Mäyräkoira 2013, Paras Luolakoira 2013, PSMKK - EMMA Joenpenkan Ehtoisa-Emma
 • Vuoden Luolakoira 2013, Lapin Kennelpiiri - NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella
 • Vuoden 2013 Metsästyskoira, Pohjois-Lapin Koirakerho NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella
 • 2 x Lupaavimman koiran palkinto LUT-kokeessa, OSTY - MUSU CurlyCo Where Is My Fox

Joenpenkkalaiset kokeissa

Metsästyskoirien jäljestämiskoe MEJÄ

 • VOI 1, VOI 2, VOI 3 - HERTTA Joenpenkan Iloinen-Ilmi
 • AVO 1 - OIVA Joenpenkan Innokas-Iikku

Luolakoirien taipumuskoe LUT

 • LUT A - NELLI Joenpenkan Eloisa-Ella
 • LUT D, 2 x LUT B  - MUSU CurlyCo Where Is My Fox
 • 3 x LUT C - ELMERI Joenpenkan Innokas-Iikku

Mäyräkoirien ajokoe MÄAJ

 • MÄAJ-1 - EMMA Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Joenpenkkalaiset näyttelyissä

Musu - CurlyCo Where Is My Fox

 • NUO ERI NUK1 SA PN2 SERT
 • NUO EH NUK3
 • JUN EH JUK2

Hertta - Joenpenkan Iloinen-Ilmi

 • KÄY ERI KÄK1 SA PN4 VASERT
 • KÄY ERI KÄK2
 • KÄY ERI KÄK1 SA PN2 VASERT CACIB
 • KÄY ERI KÄK1 SA
 • KÄY ERI KÄK1 SA PN1 SERT VSP
 • KÄY EH KÄK

Oiva - Joenpenkan Innokas-Iikku

 • AVO ERI AVK2
 • NUO EH
 • NUO EH NUK4

Elmeri - Joenpenkan Iskevä-Ippo

 • VAL ERI
 • VAL ERI VAK4,
 • AVO ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP
 • AVO ERI AVK2
 • AVO-ERI AVK3
 • AVO EH AVK2
 • AVO ERI AVK1 SA PU2 SERT VACACIB
 • AVO ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP RYP1 BIS2
 • NUO ERI NUK2 SA PU4

Aatu - Joenpenkan Iso-Iiro

 • AVO ERI AVK1
 • AVO EH AVK4

 Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vuosi 2014, vuoden 2014 tulokset

Joulumuistoja

Perjantai 26.12.2014 - Marja J

Joulukorttien tekeminen ja lähettäminen on rakas ja tällä hetkellä ainut jouluperinne, josta en ole vuosien aikana vielä luopunut. Olen koko ikäni tehnyt käsillä kaikenlaista - ommellut, rakentanut, askarrellut, tuunannnut ja värkkäillyt. Muistan kun nuorempana tilasin mm. Tee itse -lehden kautta erilaisia uusia askartelumateriaaleja. Nyt lehdet, netti ja taitavien, luovien ihmisten blogit ovat täynnä ideoita ja kaupat sekä nettikaupat pullollaan mitä erilaisempia ja innostavampia materiaaleja, joiden avulla voi toteuttaa itseään ja ehkäpä ilahduttaa myös ystäviään.

Sain tädiltäni nipun vanhoja joulukortteja, jotka olin antanut heille vuosikymmenien aikana. Nyt nuo kortit on skannattu arkistoon talteen. Vanhin kortti on vuodelta 1976 ja 38 vuoden ajalta puuttui vain viiden joulun kortit. Suurin osa korteista on itse tehtyjä erilaisilla tekniikoilla. Viime vuosina jakelu on ollut niin laajaa, että korttitehtailu on jäänyt ja viimeisten vuosien kortit onkin tehty itse tai teetetty omista valokuvista. Monenlaista tekotapaa on tullut vuosien varrella kokeiltua. Tekniikoista löytyy: tussi, akvarelli, metallifolio, ristipistotyö, virkkaus, lasimaalaus, kohovärit, askartelumassa, huopa, kalvoväri, helmet, sormiväri, kuviopaperit jne.

vanhat_joulukortit.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotoilu

Metsästysmatka Ruotsiin 4. - 8.12.2014

Perjantai 26.12.2014 - Hannu Pietiläinen

Idea metsästysmatkasta syntyi ja muotoutui kesän 2014 aikana ja erityinen kiinnostuksen kohde oli kauriinajometsästys mäyräkoirilla. Villisikajahti täydensi kokonaisuuden eli päivällä kaurisajoa ja illalla/yöllä kytisjahtia sikojen ruokintapaikoilla. Ryhmän kokoonpanon varmistuttua Vesa hoiti elo-syyskuussa tiedustelut ja matkajärjestelyt Kim Börjessonin kanssa. Kimin Jernuddens metsästysmatkailuyritys toimii Hultsfredin ja Vimmerbyn alueella Etelä-Ruotsissa Smoolannin kulttuurimaisemissa.

Matkaan lähdettiin Oulusta ja Limingasta torstaina neljäs joulukuuta. Mukana olivat Kari Tyrnävältä, Tapio ja Hannu Limingasta ja Vesa Oulusta. Vesan pihassa pakattiin tavarat peräkärryyn ja suunnattiin kohti ensin kohti Lohtajaa. Pekan luona Lohtajalla jaettiin porukka kahteen autoon ja matka jatkui kohti Turkua, jossa mukaan liittyi Helsingistä tullut Aappo. Mukana olivat myös mäyräkoirat Billy, Elli, Emma ja Karu.

ruotsi_4.-8.12_1.jpg

Lähtötunnelmia Vesan pihassa Oulussa.

ruotsi_4.-8.12_2.jpg

Ensimmäinen etappi Pekan luona Lohtajalla.

ruotsi_4.-8.12_3.jpg

Pekka, Billy ja Elli hytissä matkalla Tukholmaan.

ruotsi_4.-8.12_6.jpg

Perillä Vimmerbyssä perjantaina noin klo 11.00. Nopea tavaroiden purku ja jahtikamppeiden vaihto.

ruotsi_4.-8.12_5.jpg

ruotsi_4.-8.12_4.jpg

Majapaikkana vanha pensionaatti, jonka pihatammen juurella Aappo, Vesa ja Tapio.

ruotsi_4.-8.12_7.jpg

Pikaisen varusteiden vaihdon jälkeen kuullaan Kimin esittely alueesta, tutkitaan karttoja ja valmistaudutaan jahtiin.

Tapahtumia ja saalista

Ensimmäisen päivän kaurisajot koirilla eivät tuottaneet tulosta. Totesimme kuitenkin kauriita alueella olevan ja tämä käsitys vain vahvistui jahdin edetessä. Kaikilta alueilta sekä Vimmerbystä että Hultsfredistä koirat löysivät ajettavaa ja tuntuikin, että kauriita oli maastoissa kuten meillä jäniksiä.

Ensimmäisen illan eli perjantain kytisjahti tuotti heti tulosta. Pekka ja Kari saivat saaliiksi kaksi possua ja Vesa kaatoi rusakon. Lauantai oli pitkä jahtipäivä kun valoisa aika käytettiin kauriiden ajometsästykseen koirilla. Vesa kaatoi Billyn ajosta naarasvasan, mutta Pekan jalkaosuman saanut kauris meni menojaan Emman ja paikallisen Baijerin vuoristovihikoiran pitkästä jäljityksestä huolimatta.

ruotsi_4.-8.12_8.jpg

Lauantain onnellinen kauriinkaataja Vesa.

ruotsi_4.-8.12_9.jpg

Ja Kimin näppärä saaliinkuljetusteline auton vetokoukussa.

Lauantai-iltana vietettiin Suomen itsenäisyyspäivää sikakytiksillä eri puolilla jahtialuetta. Jälleen oli onni myötä kun Hannu kaatoi kaksi possua samalta paikalta noin tunnnin välein.

ruotsi_4.-8.12_10.jpg

Kytispaikat olivat ruokintapaikkoja, joihin oli asennettu erilaisia valaistussysteemejä. Led-valoista koostuvia rakennelmia oli joko ruokintapaikan yllä, kuten alla olevassa kuvassa. Joissain paikoin led-valonheitin oli korkealla puussa ruokintapaikan laidalla. Valoa riitti kuitenkin sen verran, että huonommallakin kiikaritähtäimellä olisi jahti onnistunut.

 ruotsi_4.-8.12_11.jpg

Sunnuntaina 7.12. metsästettiin vielä aamupäivä kauriita koirien avulla. Aikataulu oli hieman kireä, kun aiempina päivinä saadut saaliit piti vielä paloitella ja pakata kyytiin sekä siivota majapaikka siistiksi.

Emma otti kaurispukin ajoon ja vanha konkari vei koiran vieraalle alueelle. Billy sai myös vainun ja löysi kaurisemän ja vasan. Ajo oli kiivasta ja Hannu saikin vasan eräksi. Näin jahti saatiin hyvään päätökseen kun kaikkina metsästyspäivinä saatiin kontakteja riistaan ja myös kaatoja.

ruotsi_4.-8.12_12.jpg

Sunnuntain kauriinvasa, joka kaatui Billyn ajosta. Urosvasan pienet sarvenalut näkyvät otsalla.

Sunnuntaina iltapäivän alussa pakattiin tavarat kyytiin ja kotimatka alkoi. Tukholmassa laivaan, syömään ja nukkumaan. Aamulla oltiinkin Turussa, josta nokka kohti pohjoista. Ikaalisten pysähdyksen jälkeen Aappo jäikin sinne ja Pekka jatkoi matkaa omia reittejään. Loppujoukkue ajoi Liminkaan Tapion talliin, missä lihojen paloittelu viimeisteltiin ja pakattiin vakuumipusseihin. Siitä erityiskiitokset Tapiolle.

Osa lihoista vietiin palvattavaksi ja ilmeisesti jokaisen matkalaisen kotona on perinteisen joulukinkun tilalla tai lisäksi nautittu villisian kinkkua. Palvikauris oli myös tosi herkullista. Nyt ollaan suunnittelemassa jo tulevan vuoden jahtireissua samoille seuduille Smoolantiin.

Lisätietoja yrityksestä ja kuvia Vimmerbyn metsästysmaisemista

Metsästysmatkailuyritys Jernuddens 

Luonto- ja eläinkuvia, kuvituksia, nettikauppa, blogi

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: metsästys, ajometsästys, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Jouluterveiset

Lauantai 20.12.2014 klo 13:45

jouluterveiset_2014.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Koiranelämää

Keskiviikko 10.12.2014 - Marja J

Facebookissa pyörii vaikka minkälaisia kuvahaasteita. Minäkin sain haasteen jakaa kuvia onnellisista koirista viiden päivän ajan. On vähän vaikea tulkita ihmisen näkökulmasta koiran onnellisuutta, näkemykset saattavat erota kovasti toisistaan. Tuskinpa ihminen älyää esimerkiksi myyränkaivuun tuomaa onnen tunnetta niin kuin koira sen (ehkä) kokee. Laitetaanpa joulukuun alun synkkyyteen muutama ihmisen tulkinta onnellisista koiristaan.

aamulla

Tässä luultavasti niitä onnellisia koiria – Joenpenkan Vanha Emäntä Nora ja peräkamaripoikansa Pyry. Meillä on tässä menossa joka-aamuinen tuumaushetki ulkoilujen ja aamuruuan jälkeen. Mietitään, että mitä alettais seuraavaksi. On tässä jo keritty juoksennella pihassa ja Pyry kävi vielä tarkistamassa parhaimmat ja maistuvimmat pupunkakka-apajat. Kävimme myös ihmettelemässä rannassa uhkarohkeaa pupua, joka oli käynyt kokeilemassa jään kantavuutta. On siellä mennyt varmaan taas minkkikin, ehkä myös naapurin Jallu.

Nora

Aamunavaus ja kiireeetöntä laatuaikaa mummelin kanssa. Tutkailtiin ihan rauhassa maailmanmenoa. Ei kai tästä voi mihinkään lähteä!

pyry

Pyryllä kipristeli aamulla vähän mahaa, eikä ruoka heti maistunut. Nyt näyttää kaikki olevan kunnossa ja poika rentoutuu.

noramummoanimaatio_25.11.2014.gif


Tässä animaatio Vanhan Emännän (kohta 12 vuotta) aamutoimista. Eipä siinä meinannut pysyä kameran kanssa oikein mukana. Pyrykin pääsi viimeiseen kuvaan, mummo taisi keritä siitä jonnekin.

Nora-isoisomummo sen kun virkustuu. Tässä tyylinäyte (melkein) jokailtaisesta iltavillistä. Iltavillikäsite tunnetaan lähinnä pentukoirilla, mutta onnsituuhan tuo riehuminen myös vanhemmalla iällä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotoilu, Nora, Rowanberrie´s Feenix, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Jäljestäminen - mukavaa ja hyödyllistä harrastamista koiran kanssa

Keskiviikko 3.12.2014 - Marja J

Tänä vuonna olisi jälkihommia voinut treenata vielä näinkin myöhään vuodesta, sillä niin koe- kuin harjoitusjäljet tulee vetää aina lumettomalle maalle. Monet  kokeneet ja kokeissakin ansioituneet koirat ovat päässeet taas käytännön jälkitöihin etsimään kolaroituja eläimiä ja hirviporukoiden haavakkoja.

nora_ja_hirvi2_small.jpg

Nora (Rowanberrie´s Feenix) ja onnistuneen jäljestyksen päätteeksi kuolleena löytynyt hirvi. Onneksi hirvi löytyi pian osaavan jälkikoiran avulla, eikä ruho kerinnyt lämpimällä kelillä pilaantua.


Jäljestäminen
on koiralle luontainen ja palkitseva työskentelymuoto, ja osaavien jälkikoirien käyttö haavakko- ja kolaritilanteissa on suositeltavaa myös eläinsuojelullisista syistä. Eläinsuojelulaki, luonnonsuojelulaki ja metsästyslaki sisältävät velvoitteen luonnonvaraisen eläimen auttamiseksi ja näin haavoittuneet eläimet saadaan nopeasti pois luonnosta ja ne välttyvät turhilta kärsimyksiltä. Elossa oleva loukkaantunut eläin lopetetaan välittömästi asianmukaisella tavalla, eikä jäljestystä saa koskaan lopettaa ennen kuin ollaan aivan varmoja, että eläin on jatkanut matkaansa loukkaantumattomana.


Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi)
pääsi näyttämään tositilanteessa 23.11. jäkikoiran taitojaan, kun Hertta Heidin ohjaamana tarkisti mahdollisesti osuman saaneen hirven tilanteen. Hertta on jo kokenut kävijä MEJÄ-kokeissa, VOI-luokassa on yksi ykköstuloskin. Tässä Heidin kertomus jäljestystapahtumasta.

Saimme sunnuntaipäivänä puhelinsoiton metsästysseuran johtajalta joka pyysi Herttaa jäljestysavuksi. Meillä oli tieto, että hirveen oli saatu hirvenmetsästyksen yhteydessä osuma, mutta eläin oli jatkanut matkaansa. Lähdimme Hertan kanssa heti paikan päälle, mukanamme varusteina jäljestysnaru, valjaat, kompassi ja kartta.

Hirveä oli jäljestetty ensin lyhyen matkaa miesvoimin. Menimme Hertan kanssa suoraan jäljelle annettujen ohjeiden mukaisesti, josta löytyi maasta pieni määrä verta sekä tuoreet sorkan jäljet. Jälki oli noin tunnin vanha. Osoitin Hertalle verijäljen ja Hertta lähti innokkaasti jäljestämään suoraan jäljen päällä. Metsästäjä oli seurannut jälkeä lyhyen matkaa ja odotti meitä edessä päin. Hertta jäljesti jälkeä pitkin suoraan metsästäjän luo, josta jatkoimme yhdessä matkaa. Omaa työtäni helpotti kevyt lumikerros maassa, koska näin, että koira jäljesti määrätietoisesti koko ajan jäljen päällä ja pystyin seuraamaan sorkan jälkiä.

Verijälkiä ei enää alkumatkan jälkeen löytynyt eikä myöskään hirvenmakuita, joissa hirvi olisi levännyt. Jatkoimme jäljestystä pari tuntia, mutta totesimme lopulta, että eläin oli tällä kertaa jatkanut matkaansa.


VAHI-kokeessa eli vahingoittuneen hirvieläimen jäljestämiskokeessa
testataan koiran ja koiran ohjaajan välistä yhteistyötä ja kykyä seurata vahingoittuneen hirvieläimen jälkiä. Kokeen voi suorittaa myös todellisessa kolari/haavakkotilanteessa. Kokeeseen osallistuva koiranohjaaja antaa koepöytäkirjassa luvan yhteystietojensa välittämiseen viranomaiselle ja lupautuu olemaan heidän käytettävissään jäljestystilanteissa.

pietilainen_hannu_miron_jalki_ja_hirvi_1_large.jpg

Miro (Semilain Omar) ja jäljen päästä löytynyt hirvi.

Hannu on myös mukana Suurriistavirka-apu eli SRVA-tehtävissä. SRVA on riistanhoitoyhdistysten ylläpitämä organisaatio, joka välittää poliisille metsästäjien virka-apua suurriistakonflikteissa. Tavallisimpia SRVA-tehtäviä ovat kolareissa loukkaantuneiden hirvieläinten, suurpetojen ja villisikojen jäljestäminen sekä suurpetojen karkotukset taajaan asutulta alueelta.

Toiminta perustuu poliisin ja riistanhoitoyhdistysten välisiin sopimuksiin ja metsästäjien, koiranohjaajien ja metsästysseurojen vapaaehtoisyhteistyöhön. Hälytysjärjestelmä käynnistyy poliisin tai hätäkeskuksen antamalla virka-apupyynnöllä.

Puhelinsoitto ja avunpyyntö voi tulla milloin vain ja Hannukin on lähtenyt monta kertaa yöllä tarkistamaan tilannetta joko ensin yksin tai tarvittaessa koiran kanssa. Kaikki koiramme Nora, Miro ja Pyry ovat osallistuneet MEJÄ- kokeiden lisäksi myös käytännön jälkihommiin. Pyryllä on lisäksi kaksi hyväksyttyä VAHI-tulosta.


Lue lisää jäljestämisestä

Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen jäsenlehdestä Ostyposti 2/2014 s. 6- 11, Marja Junttila:  Jäljestäminen – mielekästä ja hyödyllistä harrastamista koiran kanssa. Ostyssä ollaan kehittämässä mejä-toimintaa ja jutussa esitellään lajia ja käytännön jäljestystä ihan yleisesti sekä annetaan vinkkejä pennun koulutukseen ja omatoimiseen harjoitteluun.

Sanomalehti Kaleva 20.10.2014, Anni Jyrinki: Jäljestäjä auttaa myös poliisia. Metsästysjäljestäjät etsivät haavoittuneita eläimiä.

Itä-Uudenmaan Poliisilaitos, Markku Tuominen, Kolumni 8.8.2014: Ilmoita eläinonnettomuus aina poliisille. Poliisi tiedottaa siitä, miten tulee toimia, jos kolaroi esim. hirven tai kauriin kanssa.

Jäljestyksen ABC-tietopaketti. Päivitetty versio 30.11.2014, tietopaketti on katsottavissa salasanan takaa Joenpenkan sivuilla.

Tekijänoikeudet ja käyttöoikeus on ainostaan minulla tekijänä, joten pyydä salasana niin pääset tutustumaan aineistoon. Jos sinulla jo on tuo paketti, niin suosittelen käyttämään uudistettua ja päivitettyä versiota. Tietopaketti on tarkoitettu vain omaan käyttöön ja sen jakaminen ja esittäminen ilman lupaa on tekijänoikeuslain mukaan kielletty.

Linkkien takana myös hyvää tietoa jälkihommista

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jäljestys, Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi

Joenpenkan Vanha Emäntä vauhdissa - taas!

Tiistai 25.11.2014 - Marja J

noramummoanimaatio_25.11.2014.gif

Nora-mummon aamutoimia tältä aamulta. Noralla oli taas niin kiire jopa paikkaan tutkimaan ja nuuskimaan, että ei meinannut kuvaa saada. Siispä tein Noran touhuista pienen .gif-animaation. Viimeisessä kuvassa piipahtaa myös Pyry.

Samalla tämä on Facebookin Onnellinen koira -haasteen viimeinen kuva. Laitetaanpa muutkin kuvat tänne.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nora, Rowanberrie´s Feenix

Marraskuuta

Keskiviikko 19.11.2014 klo 14:49 - Marja J

marraskuuta


marraskuuta_14_2.jpg


marraskuuta


marraskuuta_14


marraskuuta_14_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotoilu, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, omasta pihasta, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Musu ja kaverit ajoharjoituksissa

Keskiviikko 19.11.2014 klo 11:30 - Hannu P

Rantsilassa asuvat mäyräkoira Musu sekä suomenajokoirat Metku ja Karu kävivät viikonloppuvisiitillä Limingassa. Tarkoitus oli saada ajokokemusta ja harjoitusta jänisten kanssa. Rantsilan seudulla susitilanne on ollut huolestuttava ja ilman lumipeitettä ei ole tietoa niiden liikkeistä. Koirien laskeminen ajoon on ollut riskialtista ja niinpä sovittiin, että koirat voivat tulla vierasmetsälle Liminkaan.

Lauantaina 15.11. totuteltiin nuorempien Musun ja Metkun kanssa uusiin maisemiin eivätkä ajot oikein meinanneet sujua. Vanhempi herra Karu teki pitkän haun, mutta ajo jäi tällä kertaa konkariltakin saamatta.

Sunnuntaina 16.11. olikin pikkuisen lunta maassa ja jäniksen jälki näkyi ojien pohjalla jään päällä sekä tien pinnalla. Keli oli hyvä ja heti aamulla Metku tekikin ylösoton ja ajoi komeasti vitivalkoista jänistä ensikertalaiselle hyvän tovin.

Musu jatkoi saman jäniksen jäljellä, kun ensin oli löytänyt tiheässä kuusikossa piilotelleen puppelin. Ajo kesti parikymmentä minuuttia kunnes hukka hiljensi koiran. Hiljaisuutta kesti jonkin aikaa, mutta sitten alkoikin kiivas ja matalaääninen paikallaan pysyvä haukku, jota luulimme ensin supihaukuksi. Lähettyville päästyämme haukku muuttui kiivaaksi ajohaukuksi, joka loppui lyhyen ajon päätteeksi. Ihmettelimme kovasti mistä oli kyse, mutta kun löysimme jäljet maastosta, niin selvisi, että Musu ja nuori, pienikokoinen ilves olivat kohdanneet toisensa tiheässä risukossa. Kauempana kuulunut toinen ajo oli ilmeisesti karkottanut ilveksen meidän suuntaan.

Musun haukusta oli helppo tunnistaa tapahtuman vaiheet. Jänisajo oli tiheää, korkeaäänistä ja hyvin kuuluvaa. Ilveshaukku taas oli matalaa, murahtelevaa ja kiivasta kuten haukku keinoluolilla ketun kanssa.

Lopulta Karukin pääsi saman jäniksen jäljelle ja ajoi pitkään jänistä pienellä alueella, joka alkoi olla jo täynnä koirien, miesten ja jäniksen jälkiä. Metsätiellä ajoa kuunnellessamme tielle ilmestyi jokin eläin melko kauas, emmekä heti tunnistaneet sitä. Ilvekseltä se alkuun näytti kohti tullessaan, mutta kääntyessään näkyi pitkä häntä ja kettuhan se oli, mutta todella pitkäjalkainen ja isokokoinen. Kettu kulki tien yli ja jatkoi kohti Karun ajoa. Ihmettelimme sen rohkeutta kun se oli kulkenut aivan auton ja savuavan nuotion vierestä ja jatkoi kohti koiran ajoa.

Tapahtumarikas päivä ja kokemuksia tuli sekä koirille että miehille. Seuraavalla kerralla otetaan ehkä pyssytkin mukaan.

Ehkäpä seuraavalla kerralla otetaan myös kamerat mukaan.... (Toim. huom.)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: CurlyCo Where Is My Fox, Musu, metsästys, ajometsästys

Jänisristeymistä Kalevasssa 13.11.2014

Perjantai 14.11.2014 - Marja J

janisristeymat_2013_5.jpg

Eilisen Kalevassa oli juttua Itä-Suomen yliopiston jänistutkimuksesta, jossa selvitetään rusakon ja metsäjäniksen risteytymistä. Hannukin lähetti viime vuonna useita näytteitä tähän tutkimukseen ja dna-tutkimusessa selvisi, että yksi jäniksistä oli risteymä.

Tutkimuksen tuloksista voi lukea myös netti-Kalevasta 13.11.2014: Pekka Rahko, Metsäjänis ja Rusakko risteytyvät Oulun seutua myöten.

Juttua viime syksyltä Kalevassa 27.10.2013: Pekka Rahko, Rusakon ja metsäjäniksen risteymiä tutkitaan

Lisätietoa tutkimuksesta sekä korvanäytteiden lähetysohjeet löytyvät Itä-Suomen yliopiston sivuilta.

Blogiteksti 27.10.2013: Hannu Pietiläinen, Outoja jäniksiä - jänisristeymiä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luontohavainnot, jänis

Joenpenkkalaisten koetuloksia 2014

Maanantai 10.11.2014 - Marja J

Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen LUT-koe, Oulu

Lauantai 8.11.2014

Tuomari: Jani Mustalahti

Musu (Curlyco Where Is My Fox)

 • LUTB 43 pistettä
 • Kokeen lupaavimman koiran palkinto

Musun kokeen pöytäkirja

Musulla on nyt kaksi LUT B - tulosta ja pitääkin kokeilla hiekkaestettä A-koetta varten. Musu palkittiin myös toisen kerran kokeen lupaavimpana koirana - hieno juttu!

Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo)

 • LUTC 38 pistettä

Onnittelut tuloksista!


Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen LUT-kokeet, Oulu

Tuomari: Johan Carlson

Lauantai 13.9.2014

Musu (Curlyco Where Is My Fox)

 • LUTD 32 pistettä
 • LUO1 hyväksytty

Musun kokeen pöytäkirja

Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo)

 • LUTC 36 pistettä

Sunnuntai 14.9.2014

Musu (Curlyco Where Is My Fox)

 • LUTB 42 pistettä
 • Kokeen lupaavimman koiran palkinto

Musun kokeen pöytäkirja

Elmeri (Joenpenkan Iskevä-Ippo)

 • LUTC 38 pistettä -> Suomen Muotovalio FI MVA

Onnittelut tuloksista ja erityisonnittelut Elmerille valioitumisesta!


Hertta, Hailuoto MEJÄ-koe 27.7.2014  VOI 2

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) sai Pohjois-Pohjanmaan Kultaisten järjestämässä kokeessa Hailuodossa hienon tuloksen VOI 2 pistein 38, vaikka koeviikonlopun kuuma ja helteinen keli oli todella rankka ja vaativa.

Hertta etenee maa- ja ilmavainuisesti ja suhteellisen jälkitarkasti,  katkolla pieniä tarkistuksia ja makaukset merkataan hyvin. Kolmannen osuuden loppupuolella tuomitaan hukka. Hertta oli kuulemma vaikuttanut vähän uupuneelta, mutta työskenteli kuitenkin sinnikkäästi vaikeassa maastossa jäljen kaadolle asti. Tuomari Tuula Svan totesikin koekertomuksen lopussa: "Sitkeä suoritus pieneltä koiralta kuumassa maastossa".


Oiva, Pyhäntä MEJÄ- koe 15.6.2014  AVO 1

oiva_meja_15.6.2014.jpg

Oiva (Joenpenkan Innokas-Iikku) oli ensimmäisessä MEJÄ-kokeessaan Pyhännällä 15.6. ja sai heti AVO 1 -tuloksen 45 pisteellä. Tuomarina kokeessa oli Marika Ahola.

Lämpimät onnittelut Oivalle ja ohjaaja Villelle hienosta avauksesta jälkikokeissa! Tästäpä on mukava jatkaa harrastamista Oivan kanssa!


Hertta, Hailuoto MEJÄ-koe 1.6.2014 VOI 1

hertta_voi1_1.6.14.jpg

Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) sai kesän toisessa sai kesän toisessa MEJÄ-kokeessa ensimmäisen VOI 1 -tuloksen pistein 45. Hirvet olivat pyörineet jäljellä, mikä teetti kovasti töitä, mutta Hertta jatkoi kuitenkin itsenäisesti jäljestystä. Katkokulma oli myös ollut vähän hankala, mutta hakulenkkien jälkeen jatko löytyi. Koe oli Hailuodossa ja tuomarina oli Juha Pelttari.


Hertta, Pyhäntä MEJÄ-koe 25.5.2014 VOI 3

hertta_voi3.jpg


Hertta (Joenpenkan Iloinen-Ilmi) oli elämänsä kolmannessa jälkikokeessa ja nyt voittajaluokassa Pyhännän kokeessa 25.5. Jäljellä oli ollut pari tosi hankalaa ojan ylitystä ja riistan hajutkin olivat sekoittaneet vähän tyttöä, mutta muuten jäljestys oli ollut mallikasta. Tulokseksi MEJÄ VOI 3 23 pisteellä, tuomarina Juha Pelttari.

Onnittelut tuloksesta - tästä on mukava aloittaa kesän jälkihommat!


Nelli, LUT-koe Muurola 24.5.2014 LUT A

Nelli (Joenpenkan Eloisa-Ella) valioitui eilen 24.5. Muurolassa OSTY:n ja Lapin Mäyräkoirakerhon järjestämässä LUT-kokeessa 46 pisteellä.

Tuomarina oli Kari Airilainen. kaksi miinuspistettä tuli äänekkäästä tyhjän luolan tarkistuksesta. Nelli haukkui kettua sinnikkäästi täyden erän eli 20 minuuttia aivan lähitunutumassa periksiantamatta ja kettua painostaen.

Lämpimät onnittelut Nellin emännälle Riikalle ja huoltojoukoille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Musu, CurlyCo Where Is My Fox, LUT, Oiva, Joenpenkan Innokas-Iikku, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, LUT, Hertta, Joenpenkan Iloinen-Ilmi, MEJÄ

Nuku rauhassa Ani!

Tiistai 14.10.2014 klo 13:03 - Marja J

ani_rip_2.jpg

Ilopilleriä ja kaikkien rakastamaa Ania suunnattomasti ikävöiden!

Joenpenkan väki, Nora-emä ja Pyry-veli


Anin tarinaa

Oli ilo saada Ani meille Kiran kanssa hoitoon pariinkin otteeseen tämän kevään ja kesän aikana ja mahdollisuus nauttia vielä Anin mukavasta ja touhukkaasta seurasta.
 
Sydämellinen kiitos sinulle Kastehelmi! Ani sai luonasi ja laumassasi parhaan mahdollisen elämän. Ania ikävöiden ja muistellen <3


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ani, Joenpenkan Anni-Ainokainen

Panoraamaa omasta pihasta

Sunnuntai 21.9.2014 - Marja J

omasta_pihasta_1.jpg


omasta_pihasta_2.jpg

Klikkaa kuvia, niin näet ne isompina. Eivät nimittäin oikein mahdu sivulle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: omasta pihasta

Vanhemmat kirjoitukset »