Meillä on nyt kesä....

Share |

Sunnuntai 22.6.2008 klo 9.52 - Marja J


- ja sääskiä!

Harvana kesänä näitä häiriköitä on ollut näin tuhottomasti! Heti kun ovesta astuu ulos, on parvi kiusaamassa ja kiusaaminen jatkuu koko päivän, eikä vain illemmalla. Pihalla olisi vaikka minkälaista puutarhahommaa, mutta eipä siellä oikein viitsi nyt kyykkiä.

Pyrykään ei tykkää yhtään sääskistä. Ensimmäisen kerran, kun poika kuuli niiden ininän pihalla, se luikerteli hädissään pakoon. Nyt se nappaa niitä jo tosi taitavasti, kun vaan sattuvat hollille. Pyry on perinyt taipumuksensa varmaan Nora-mammalta, jonka erikoislajina on kärpästen pyydystäminen vauhdikkaasti haukkuen. Kun ottaa lehden käteen, niin Nora alkaa haukkua ja pomppia: MISSÄ, MISSÄ! Mirokin jahtaa kärpäsiä ja sääskiä, mutta osaa odottaa tyynesti. Ja kun "paisti" on kohdalla kuuluu vain - NAPS!

Piha_2008.jpg

Tässä on koirien oma piha. Vanhaan heinäpeltoon on ajettu koirille omat kulkureitit ja jätetty mukavia saarekkeita pitempää kasvillisuutta. Sieltä löytyykin aika monta lajia!

 Pyry_Miro_juhannus_2008.jpg

Pyry ja Miro juhannuspivänä portaalla lekottelemassa. Välioveen piti laittaa taas verho estämään sääskien pääsy sisälle. Tuo oven koiraluukku on osoittautunut todella hyväksi. Läppä vain paukkuu, kun koirat juoksevat ulos ja sisälle. Myös viime kesänä portaaseen asennettu kulkuluiska on edelleen paikoillaan ja nyt todella käytännöllinen tuon koiraläpän kanssa. Ramppi laitettiin Noraa varten, ettei tarvi pomppia massu pentuja pullollaan portaita pitkin.

Avainsanat: Koirapiha, omasta pihasta, koira-aita