Vieraskirja

Lähetä uusi viesti


Hannele EnbergOnnea Vuodelle 2013!3.1.2013 15.07
Hyvää alkanutta vuotta 2013 Joenpenkan väelle.

Vastaus:Kiitokset! Samoin sinne teidän laumalle - Vauhdikasta ja mukavaa vuotta 2013!

MäykkyneitiKunhan piipahdin11.7.2012 6.58
Kävin katsomassa hienoja sivujanne. Kyllä tuo teidän Miro on kuin ilmetty meidän Sanni. Mutta onhan niillä sama emäkin ;)

Vastaus:Mukava kun löysit sivuillemme ja löytyi taas uusia sukulaisia! Miron sukua onkin esitelty jossain blogikirjoituksessa.....

Onnittelut Sannin toisesta LUT B-tuloksesta! Olitte samassa kokeessa meidän Noran Elmo-pojan kanssa.

Tuo Miro on meidän ajava koira, vaikka suorittikin luolakokeensa aikoinaan vauhdilla ja ärhäkkäästi. Nora sekä poikansa Pyry puolestaan ovat tiukkoja luolakoiria, eikä ääni tahdo ajossa oikein irrota...

Kesäterveisin Marja ja lauma

Riitta ToivonenIhania Kuvia !29.5.2012 20.54
Kiitos hienoista kuvista. Niiden parissa vierähtää aika hyvin ja mäykkykuume sen kun kasvaa !

Vastaus:Mukava juttu, että löysit sivuillemme! Anteeksi, että vasta nyt laitan vastausta..... Pentujen kanssa menee paljon aikaa ja tuota pentublogia tulee enemmän päivitettyä.

Täällä olisi vielä yksi I-ipana vailla harrastavaa kotia, jos kuume yltyy aivan mahdottomaksi! :)

Heli JääskeläinenTervehdys taas!10.3.2012 19.41
Emäntäpomoni on eläkkeellä ja on yrittänyt tehdä jonkinsorttiset kotisivut minulle ajankulukseen. Käykääpä kurkkimassa vanhan kotikoiruuden elämää !
www.rajaräyhä.fi

terv. Ärrä

p.s. muista vieraskirja:)

Heli JäääskeläinenTerveiset Naantalista!6.3.2012 12.40
Borderterrieri Ärrän emäntä kävi tutustumassa hienoihin sivuihinne!
Aurinkoista kevättä teille kaikille, nelijalkaisille sekä kaksijalkaisille!
tv: Ärrä 11v.

Vastaus:Kiitoksia vierailustanne ja aurinkoiset kevätterveiset myös Ärrälle sekä emännälle!

Ps. onko Ärrällä myös omat kotisivut?

Elinaruokinnasta27.1.2012 13.13
Kiitos vastauksestasi! Enpä ollut huomannutkaan lukea Pentuinfosta koirien ruokinnasta, sieltähän löytyikin perusteellinen kertomus :)

Vastaus:Pitäisi varmaankin muuttaa jo tuota pentuinfon nimeä, kun sieltä löytyy paljon asiaa myös aikuisen koiran hoidosta...

Elinakoirienne ruokinnasta25.1.2012 15.59
Hei! Olen seuraillut sivujanne jo jonkin aikaa, kun mäykky rotuna kiinnostaa :) Huomasin, että Miron allergiasta kerrottaessa mainitset, että ruokitte koirianne luonnonmukaisesti, ilman nappuloita. Minua kiinnostaisi mistä teidän koirien ruokavalio koostuu, olisi kiva jos joskus kertoisit siitä. Meidän koirat ovat saaneet nyt puolisen vuotta barffia ja joskus myös puuroa. Näitä ruokintatapoja on niin erilaisia ja on mukava kuulla ihmisten kokemuksia koirien ruokinnasta. Entäpä jos ja kun koiranne saa pennut, miten ruokitte kantavan emon ja pennut? :)

Vastaus:Mukava kuulla, että olet kiinnostunut sivuistamme ja koiriemme ruokinnasta! Koiriemme ruokinta on muuttunut nykyisenlaiseksi vuosien myötä ja Miron allergia on vaikuttanut myös muiden koirien ruokavalioon. Ruokavalio on muuttunut yksinkertaisemmaksi, lisäaineettomaksi ja koostuu pääosin Murremix-tuotteista (vihannessoseita, erilaisia raakapakasteita, joissa lisänä mm. öljyjä) ja raakana annetusta lihasta: hirvenlihaa, naudanlihaa, rasvaisempaa sianlihaa. Joskus koirat saavat maksaa, maksalaatikkoa, kananmunaa raakana, mutta vähemmän nykyisin enää puuroja tai Yrjölän puuroa erilaisilla lisukkeilla.

Olen koittanut välttää myös vehnäjauhoja, mutta kuivaa ruisleipää Nora ja Miro rakastavat! Raakoja luita en noille hotkijoille anna, vaan välillä ne saavat suolen täytettä Murremixin jauhetusta liha/luu/rustosekoituksesta. Lisäksi kaikki saavat merilevää, valkosipulia sekä Multidog-monivitamiinia, öljylisiä (pellavansiemen, helokki jne.) sekä Nutrolinia. Kalaa tai kalaöljyjä en anna, koska Miro on allerginen myös kalalle. Ennen koirat saivat ab-piimää, mutta nyt kaikki maitotuotteetkin ovat jääneet Miron allergian takia.

Kisakautena koirat saavat energiatankkausta rasvaisesta lihasta ja myös riittävään nesteen saantiin ennen vaativaa koesuoritusta kiinnitetään nykyisin enemmän huomiota. Pyry saa välillä myös nappulaakin, tällä hetkellä on menossa Mastery.

Nora ei enää tee pentuja, joten sen ruokavaliota ei tarvitse enää muuttaa ja sijoitusnarttu jatkaa samalla ruokavaliolla kuin mihin se on tottunut eli hyvälaatuista nappulaa ja lisänä lihaa, Murremixejä jne. Nartun ruokavalionhan pitää olla ravinteikasta ja se vaihdetaan tiineyden 6. viikolla energiapitoisempaan penturuokaan tai nimenomaan kantavalle nartulle suunniteltuun ruokaan. Ajattelin, että pikkupentujen ruokinnassa on kyllä varminta käyttää korkealaatuista valmispenturuokaa, jotta varmistetaan riittävä energian, hivenaineiden ja vitamiinien saanti ja ravinteiden oikea tasapaino.

Aivan pikkupennuille tärkein on emän maito mahdollisimman pitkään, enkä aio ruveta kovin kikkailemaan ruokinnassa kokeilemalla erilaisia ruoka-aineita. Ja se perinteinen ensimmäinen kiinteä ruokahan on hyvälaatuinen jauhelihanökäre.

Muutenkin minusta tuntuu, että on parempi pysytellä yksinkertaisessa, hyvälaatuisessa ja mahdollisimman lisäaineettomassa perusruuassa, enkä rupea kikkailemaan tai kokeilemaan ruuan kanssa. Ei nuo koirat kaipaa mitään ihmeellisiä ja monimutkaisia makuelämyksiä tai herkkuja! Valmiita koiranherkkujakin koitan vältellä, sillä niissä on paljon turhia lisäaineita.

Just sain uunista valkosipulilla maustetun jauhemaksa/jauheliha/riisi/kananmuna-paistoksen, joka saa koirat aivan villeiksi! Noille maistuvat myös kaikki vihannessoseet ja erityisesti perunamuussi.

Tämä meidän koirien ruokavalio ei ole puhdasta barffia vaan joku sekamuoto raakaruokaa ja kotiruokaa. Tuolla Pentu-infossa ruokintaosiossa on kerrottu vielä tarkemmin meidän koirien ruokinnan muuttumisesta. Mutta jos jokin asia vielä kiinnostaa, niin koitan vastailla?.

Fannin poppooHyvää Uutta Vuotta !!!31.12.2011 20.41
Onnea ja Menestystä Joenpenkalle tulevalle vuodelle 2012 !!!

Vastaus:Kiitos, samoin teidän sakille! Uusi vuosi - uudet haasteet!

Hannele ja Rico JyväskylästäHyvää Joulua!23.12.2011 9.36
Rauhaisaa Joulua teille kaikille ja Onnea Vuodelle 2012!

Vastaus:Hyvää joulua ja menestystä tulevalle vuodelle myös teille! Rico on oikea komistus ja herrasmies...

Harri&Helinä&Almiina&SaggioTerveisiä21.11.2011 17.54
...Lievestuoreelta.

Vastaus:Kiitokset terveisistä! Just oltiin viime viikonloppuna kasvatti Emman ja emännän kanssa Jyväskylässä näyttelyreissulla - ja Hannu kolmen koiran hoitajana kotona....

Piipahtakaapa meillä, kuitenkin ajelette tästä pohjoiseen!

terkuin Marja ja lauma karvanaamoja

sanna huttunenkertun syksyn kuulumisia23.9.2011 11.58
hei kerttu käyny tutustumassa metsän hajuihin.löysi jäniksen ja ajoi sitä kierroksen:)torstaina kävi rähiseen supikoiralle loukussa..eikä pelottanu ollenkaan,,tietty "turvaväli"oli .kovasti oli otuksesta kiinnostunu,ja hajuista loukun ympärillä...ku oli toinen supi yöllä sielä liikkunu.vähän kyllä häiritsee tuo ensimmäinen juoksu.olen jo iso neiti.painoa 8,5kg,laitan taas kuulumisia täältä tornion jahtimailta kuvien kera.terkuin kerttu&kotijoukot

« Edelliset 20 | Seuraavat 20 »


Lähetä uusi viesti

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Kotisivu: