Emman ja Nellin ajokakut

Tiistai 17.1.2012 klo 12:21 - Marja J

emman_ajokakku.jpg

Alkavat emännän kakutkin jo muokkautua koiraharrastusten myötä. Loppiaisena istahdettiin kahville ja kahviherkkuna oli Emman syksyn riistatapahtumien ja ajokoeiden innoittamana koristeltu pieni suklaamoussekakku.


nellin_ajokakku.jpg

Nelli piipahti kylässä sunnuntaina yhdistetyllä koe- ja selkäkuvausreissulla ja tässä Nellin topografinen ajokoekakku. Mokkatäytteinen unelmatorttu sai kermaisen lumihunnun. Lätsähtänyt kääretorttu maastoutettiin kermavaahtolumella ja se sai Nellin koepaikan Hailuodon muodon. Siellä se jänis lymyilee Santosen hankien keskellä mäyräkoiran tavoittamattomissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Emmalle MÄAJ-1

Sunnuntai 1.1.2012 klo 19:12 - Marja J

emma_31.12.2011.jpg

Emma kävi mäyräkoirien ajokokeessa Lohtajalla 27.12. (Kauhavan pitkäkoe) ja tänään tuli ylituomari Kristiina Erkkilän vahvistama tulos MÄAJ-1 61,89 pisteellä. Koiranohjaajana kokeessa toimi Pauliina. Ajoeläimenä olivat kauris ja jänis.

Kuvassa Emma uudenvuoden aattona, kun kävimme Pauliinan ja Karin luona maistelemassa Emman ajosta ammuttua metsäkaurista.

Lämpimät onnittelut vielä kerran tehotyttö Emmalle sekä Pauliinalle ja Karille!

Tästäpä on mukava jatkaa uuden vuoden haasteisiin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MÄAJ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Emman ajosta kauris eräksi

Torstai 8.12.2011 klo 18:58 - Marja J

emman_kauris_8.12_1.jpg

Aamulla tuli Pauliinalta mukava puhelinsoitto: Kari oli ampunut Emman ajosta metsäkauriin! Kauris oli molempien ensimmäinen, joten ONNEKSI OLKOON molemmille - hieno juttu!

Muutama kuva lisää...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajometsästys, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Joenpenkkalaisten Hailuodon MÄAJ-tuloksia 26.11.2011

Lauantai 26.11.2011 klo 19:14 - Marja J

Tänään Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho järjesti Hailuodossa MÄAJ-kokeen hankalissa myrskyolosuhteissa. Kokeen ylituomarina toimi Pekka Hautamäki ja osallistujia oli 11 koirakkoa. Vaikka olosuhteet olivat hankalat ja ajohaukut hävisivät myrskytuuleen, sai 2 koiraa ykköstuloksen, yksi kakkosen, kuusi kolmosen ja kaksi jäi ilman tulosta.

Joenpenkkalaisista mukana olivat Emma (Joenpenkan Ehtoisa-Emma), Nelli (Joenpenkan Eloisa-Ella) sekä Pyryn (Joenpenkan Aito-Artturi) tyttö Kerttu (Setsun Mani).

Tässä tulokset:

6. kkn Setsun Mani
MÄAJ-3 47,89 pistettä, 2 näköhavaintoa, ajoeläin jänis 17 min/jänis 21 min
om. Ari-Pekka Anttila, Oulunsalo

7. kkn Joenpenkan Eloisa-Ella
MÄAJ-3 44,67 pistettä, 4 näköhavaintoa, ajoeläin jänis 4 min/jänis 38 min
om. Riikka Junttila, Ivalo

10. kkn Joenpenkan Ehtoisa-Emma
MÄAJ-0 39,89 pistettä, 4 näköhavaintoa, ajoeläin jänis 18 min/jänis 11 min
om. Pauliina Pönkkä, Kari Uotila, Marja Junttila, Tyrnävä

Nelli sai nyt toisen MÄAJ-3-tuloksen ja tosi mukavaa oli, että Pyryn pentu Kerttu sai MÄAJ-3-tuloksen ensimmäisessä kokeessaan! Emmalla oli taas huonoa tuuriakin, sillä eka erä keskeytyi kohtuuttomaan esteeseen, kun amerikan kettukoira tuli samoille jäljille. Myrskyn takia ajoäänikin häipyi välillä kuulumattomiin.

Kaikki tulokset

emman_janis_hailuoto_27.11.2011.jpg

Sunnuntaina oli jahtipäivä, Emma ajoi kunnon ajot ja Pauliina pääsi ampumaan ajosta jäniksen.

2 kommenttia . Avainsanat: MÄAJ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Jyväskylässä näyttelyssä Emman kanssa

Maanantai 21.11.2011 klo 13:08 - Marja J

emma_jkl_19.-20.11_7.jpg

Olimme Emman ja Emman emännän Pauliinan kanssa viikonlopulla näyttelyreissulla Jyväskylässä, missä oli kaksi näyttelyä lauantaina ja sunnuntaina. Starttasimme meiltä lauantaiaamuna klo 6.00 ja takaisin kotona olimme sunnuntai-iltana. Matkat menivät joutuisasti ja onneksi ajokelit olivat hyvät.

Näyttelypaikalla Paviljongissa Emma olisi mieluummin makoillut oman möksänsä rauhassa, eikä kehään meno oikein nyt innostanut. Kehässä tyttö esiintyi kuitenkin taas mallikkaasti Pauliinan handlaamana. Lauantaina Tuula Savolaiselta tuli arvosteluksi ERITTÄIN HYVÄ ja sunnuntaina Rafale Malo Alcrudolta ERINOMAINEN ja kilpailuluokassa kolmas sija.

Lauantaina tuomari arvioi Emman turkin hyväksi, mutta sunnuntaina se ei tuomarin mielestä ollutkaan näyttelykynnossa..... Molempien päivien arvoistelut olivat muuten samansuuntaiset ja tutuista asioista oli huomautettavaa. Hännän korkeaa kantoakaan ei moitittu rumaksi vaan Savolaisen mukaan Emma kantoi häntäänsä "iloisesti pystyssä".

Jyväskylän näyttelyyn on nyt mukava lopettaa tämän vuoden näyttelykäynnit. Isoissa sisänäyttelyissä alkaa olla jo niin paljon koiria - tungosta, melua ja ahtautta, että taitaa olla mukavampi jatkaa näyttelyhommia kesällä ulkoilmanäyttelyissä. Emmalla on edessä vielä Hailuodon MÄAJ-koe ja sittenpä alkaa tämä vuosi ollakin paketissa!

Ja olihan meillä muutakin asiaa Jyväskylään, sillä kävimme tutustumassa Emman sulhaseen ja tämän omistajiin. Tämä monilahjakas ja komea Nemo oli myös mukana näyttelyssä, sai ERIn SAn ja sijoittui toisena päivänä PU-kehässä neljänneksi. Meille kehuttiin kovasti Nemon erinomaista luonnetta ja kyllä tämä vaikuttikin oikein lupsakalta pojalta, joka todella osasi ottaa kehässä rennosti ja selvästi nautti esiintymisestä. Tapasimme myös Nemon pirtsakan emän, joka oli ROP veteraani molempina päivinä.

Tässä Emman näyttelyarvostelut:

JYVÄSKYLÄ KV 20.11.2011

Tuomari: Rafale Malo Alcrudo

KÄY ERI KÄK 3

Feminine and typical bitch. Correct format. Coat is not in showcondition. Good proportion between scull and muzzle. Excellent neck. Could have more front angulation. Correct topline. A bit long in loin. Free movement, a bit narrow behind.

Feminiininen ja tyypillinen narttu. Hyvä yleisilme. Turkki ei ole näyttelykunnossa. Hyvät kallon ja kuonon mittasuhteet. Erinomainen kaula. Hyvä ylälinja. Hieman pitkä lantio. Vapautuneet liikkeet, takaa hieman ahtaat.

JYVÄSKYLÄ KV 19.11.2011

Tuomari: Tuula Savolainen

KÄY EH

2 v 7 kk iloisesti esiintyvä narttu, jolla hyvä sukupuolileima ja mittasuhteet. Kaunislinjainen pää. Tummat silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Eturintaa voisi olla enemmän. Hieman suorat lyhyet olkavarret ja ulkokierteiset eturaajat. Hyvä takaosa. Tilava runko, joskin rintahehä saisi olla pidempi. Edestakaisliikkeet kapeat, sivuliikkeessä hyvä askelpituus. Kantaa häntäänsä iloisesti pystyssä. Hyvä karvan laatu.


Näyttelykuvat

emma_jkl_19.-20.11_9.jpg

Emma odottaa vuoroaan Pauliinan sylissä ja tähyää jo uusiin juttuihin....

Oli taas vauhdikas ja tapahtumarikas viikonlkoppu! Oli tosi mukava tavata  tuttuja ja tutustua uusiin mäyräkoiraihmisiin ja hienoihin koiriin. Vaikka aika menikin tiiviisti näyttelypaikalla kerkesin vielä sukuloidakin ja tavata hyvää ystävää.

Kiitokset Aulille mukavasta illasta ja Minnalle yöpaikasta, Miinallekin terkut!

Ja kiitokset matkaseuralle Pauliinalle ja ihanaiselle Emmalle!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Emman ajosyksy 2011

Tiistai 25.10.2011 klo 12:43 - Marja J

 emma_lohtaja_23.10.2011.jpg

Emma kävi Lohtajalla kaurisjahdissa Karin ja Pauliinan kanssa viime sunnuntaina. Emma ja Hautamäen Pekan Billy (Grantinges Billy) pääsivät molemmat töihin ja ajettavaa löytyi. Kuvassa: Pekka, Emma ja Kari.

Emman emäntä, PM-kokeessa MÄAJ-palkintotuomarin paperit saanut, Pauliina kertoo Emman ajosyksystä 2011:

"Syksyn 2011 ajoharjoittelu alkoi jo heinäkuussa pyörälenkeillä ja taisipa Emma päästä ”vahingossa” irtikin peltorusakoita pöllyyttään loppukesän aikana. Pitkään kokeeseen lähdettiin Lohtajalle etsimään kaurista, samoin kuin edellisenä vuonna Luohualta, mutta eipä taaskaan tärpännyt, muutama minuutti jänisajoa vaan saatiin talteen.

Emmalle on yritetty saada kaurista eteen, niin kokeissa kuin metsälläkin. Sorkka-ajot tuntuvat olevan tytön mieleen ja poltetta sorkalle ihan eri tavalla kuin jänikselle. Niinpä kohta oltiinkin menossa Vesilahden ajokokeeseen. Pieni jännitys oli, että ajaako Emma peuraa ollenkaan, sitä kun Vesilahden alueella on ja todennäköisin ajoeläin kokeessa. Nohhh, komiasti Emma otti ekassa erässä 20 minuutin haun jälkeen peura-ajon jota kesti 22 minuuttia. Toinen erä menikin sitten taas kerran hakuaikakorttia täytellessä, eikä riistaa ei saatu toiseen erään ollenkaan.

Ominaisuuspisteet oli Emmalla huippuluokkaa, mutta kun ajominuutteja ei tule tarpeeksi käy ”ajoaikaleikkuri” ja pisteet lasketaan niin alas että tulosta ei tule, kolmostuloskin vaatii kuitenkin enemmän ajominuutteja.  Kyllä harmitti! Onneksi kotiin tuomisena oli kuitenkin mukava maastopäivä tuomarina, Karille palkintotuomarioikeudet ja Emman ensimmäinen peura-ajo.

Nyt ollaan sitten saatu 6 nollaa tauluun, mutta periksi ei kuitenkaan anneta, Emma hommat osaa, joten uusia kokeita kohti, jospa tämä tuuri jossain vaiheessa kääntyisi."

Emmalla on ollut huonoa tuuria ajokokeissa, mutta kehitystä on tapahtunut kovasti viime vuodesta. Tyttö on kypsynyt selvästi, ei kuumu liikaa, eikä hötkyile turhia! 

Emmalla on vielä täysi tohina päällä jahti- ja MÄAJ-hommissa, mutta keväällä on ehkä rauhallisempaa, sillä Emmalle ollaan suunnittelemassa pentuja.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajometsästys, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Emma hienosti jälkihommissa ja jänisajossa

Sunnuntai 2.10.2011 klo 22:42 - Marja J

emman_jaljestys_1.10.2011.jpg

Eilen tarvittiin taas osaavan jälkikoiran eli Emman apua, kun osuman saanut hirvimullikka oli loikkinut metsän pimentoon. Emma oli ensin lähtenyt tuoreille hirven jäljille, mutta kohta nostanut nokkansa verijäljelle ja hirvi oli löytynyt. Emma oli taas alkanut aikamoisen vanutuksen hirven kanssa!. :)

emman_janis_2.10.2011.jpg

Tänään Emma oli päässyt Rantsilaan kaurisjahtiin. Kauriskaatoa ei nyt tullut, vaikka jälkiä oli ollut joka puolella. Mutta eipä reissulta tarvinnut palata aivan tyhjin käsin kotiin. Pauliina oli ampunut Emman ajosta rusakon, joka oli Emmalle tämän syksyn ensimmäinen. Hieno päivä tänään - tämä oli ensimmäinen jänis, jonka Pauliina on ampunut Emman ajosta!

Onnittelut taas Emmalle sekä kotiväelle - teillä on ollut vauhdikas viikonloppu!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jäljestys, ajometsästys, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Emma ja Pyry jälkitöissä

Sunnuntai 25.9.2011 klo 20:21 - Marja J

Eilen alkoi taas hirvijahti ja heti tarvittiin myös jälkitöihin tottuneita koiria haavakkojen etsinnässä kahdelle eri hirviporkalle.

Vasaa kohti oli ammuttu ja Hannu sekä Pyry olivat seuranneet emää ja vasaa melkein kaksi kilometriä ja tarkistaneet, ettei osumaa ollut tullut. Maasto oli ollut taas aivan kamalaa risukkoa ja mäykylle todella vaikeakulkuista. Eipähän tarvinnut enää lähteä lenkille Pyryn kanssa ja palkkioksi Pyry oli päässyt näykkimään lahtivajalla hirven sorkkaa.

Kohta olikin sitten Emman vuoro auttaa Karin hirviporukkaa. Etsintä pimeässä metsässä onnistui hyvin ja nyt jäljen päästä löytyikin hieman isompi "sorkka", kun Emma löysi haavakon.

Kyllä hyvät jälkikoirat ovat suureksi avuksi hirviporukoille!

Emman_jalki_24.9.2011.jpg

Tässä Emma ja Kari kaadolla. Kiitos kuvasta Eino Pietilälle!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jäljestys, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Koiraharrastuksia riittää....

Keskiviikko 31.8.2011 klo 15:29 - Marja J

Viime viikonvaihteessa oli taas monenlaista koirahommaa ja tulevana viikonloppuna on Pyryllä vielä viimeinen MEJÄ-koe Pyhännällä.

Perjantaina piipahdimme Emman ja Pauliinan kanssa Kruunupyyssä kokeilemassa LUT-koetta. Mukava reissu, vaikka tulosta ei nyt tullutkaan. Itse olen ollut LUT-kokeissa Noran, Miron ja Pyryn kanssa vain Ostyn hallilla Oulussa, Muurasjärvellä, Kuusamossa ja Terrileirillä Utajärvellä, joten uusiin koepaikkoihin ja ihmisiin on aina mukava tutustua. Eikä tuo Kruunupyy niin kovin kaukana edes ole....

Emma on harjoitellut tyhjän luolan tarkastusta ja on tehnytkin sen hyvin ja äänettömästi. Nyt Emmaa eivät kuitenkaan kiinnostaneet putkihommat ollenkaan ja koe tyssäsi heti alkuunsa, kun Emma ei edennyt hakupesällekään. Tytöltä puuttui nyt kokonaan luolahommissa vaadittava into ja hinku putkeen ketun perään, vaikka Utajärvellä oli tullut komeasti tulos B 43!

Lauantaina PSMKK järjesti MÄAJ-koetoimitsija- ja MÄAJ-palkintotuomarikurssit Ala-Temmeksen kylätalolla. Itse olin menossa sinne emännäksi ja Hannu oli mukana palkintotuomarikurssilla, kun koetoimitsijakurssi on jo suoritettuna.

Kouluttajina olivat teoriaosuuksilla Pekka Hautamäki ja maastossa Lotta Seppinen. Lotan koira Günther (E-pentujen isä) oli tuomarikokelaille harjoituskoirana maastossa. Joenpenkan E-pentujen kotiväestä mukana koetoimitsija 2 -kurssilla olivat Nellin emäntä Riikka Ivalosta sekä Emman kotiväki Pauliina ja Kari. Itsekin pääsin kuuntelemaan kurssin nyt jo toisen kerran kahvinkeiton lomassa ja tulipa tuo palkintotuomariteoriakin kuunneltua....Olisipa pitänyt suorittaa aikaisemmin koetoimitsija ykkönen, niin olisi tullut nyt kakkonen suoritettua :)

Puolilta päivin jatkettiin palkintotuomarikurssilla ja mukaan liittyivät Hallan ja Karun isäntä Vesa sekä Turjan isäntäväki Rovaniemeltä. Lopuksi kokelailla oli vielä maastoharjoittelu, jossa he pääsivät seuraamaan ajavan koiran työskentelyä ja arvostelemaan sitä. Uusilla palkintotuomareilla on vielä edessä tuomarointiharjoittelut ennen pätevöitymistä.

Hieno juttu, nyt saatiin pohjoiseen uusia tuomareita! Ja tuntuu kyllä mukavalta, että E-pentujen omistajat Riikka, Pauliina ja Kari ovat tosi kiinnostuneita koepuolesta ja hankkivat koetoimitsija- ja tuomarikortit! Emma ja Nelli aloittavat nyt MÄAJ-koe- ja jahtikauden - toivottavasti tulee hyviä tuloksia!

Sunnuntaina vauhtiin pääsi puolestaan Pyry, jolle tuli morsianvieraita. Pyry oli heti innostunut hommista, mutta morsiota tämä juttu ei kiinnostanut sitten yhtään! Ikävä kyllä kunnon tulosta ei nyt tullut, sillä morsiamen juoksu oli alkanut vaivihkaa ja sunnuntaina tärppipäivät olivatkin jo ohi. Jäämme innolla odottamaan Pyryn kanssa tytön ensi kevään juoksuja.

Tulevan sunnuntaina Pyryllä on sitten tämän kesän viimeinen MEJÄ-koe Pyhännän tutuissa maisemissa. Pyryn MEJÄ-kesähän on mennyt erinomaisesti ja tavoitteet on ylitetty moninkertaisesti. Nyt on mahdollisuus yrittää sitä vihoviimeistä valionarvoon tarvittavaa VOI-ykköstä vielä tälle kesälle. Jos sitä ei nyt tule, niin jatketaan sitten taas ensi vuonna.

Tässä omia ja Pauliinan ottamia kuvia lauantain kurssilta PSMKK:n kuva-albumissa

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: LUT, MEJÄ, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Viikon pokaaliposeeraukset ja muuta mukavaa

Sunnuntai 14.8.2011 klo 13:14 - Marja J

Viikko on ollut taas kiireinen ja koiraharrastuksia täynnä! Maanantaina oli Limingassa oman kerhon järjestämänä VAHI-koe ja viikonlopulla luolakokeita Oulun Seudun Terrieriyhdistyksen järjestämällä terrileirillä Utajärven Sotkan Helmessä.

Emman edellinen LUT-koe oli Oulussa 30.10. viime vuonna. Kypsyttelyjakso oli tuottanut tulosta ja Emma saikin perjantaina hienosti B-tuloksen pistein 43! Emma tarkasti tyhjän luolan rauhallisesti ja aivan äänettä ja ahdinkoputkestakin sujahdettiin vaivatta.

Riistakokeessa Emma meni ensin hieman varovaisesti luolastoon ja kului hetki aikaa ennen kuin pellit avattiin ja Emma pääsi ketun perään. Emma työskenteli tosi rohkeasti kulmapesällä, eikä antanut ketulle ollenkaan periksi vaan kesti erinomaisesti ketun monet karkoitusyritykset. Emma ja kettu tahisivat lähituntumassa pesällä ja kohta tuomari laittoikin luukun väliin ja koe keskeytettiin 9 minuutin jälkeen eläinsuojelullisista syistä.

Tässä koekertomus perjantailta, tuomarina oli Jani Mustalahti

Utajärvi 12.8.2011

Ahdinkoputken läpäisy: Hyväksytty, rauhallinen

Tyhjän luolan tarkastus: Hyväksytty, rauhallinen, äänetön

Arvostelu: Koira hieman varoen luolastoon, ilmoitushaukku vaatii aikaa. Peltien avauduttua kettu siirtyy vasempaan päätepesään, koira seuraa varoen haarapesälle, jossa kerää rohkeutta, jonka jälkeen siirtyy kulmapesälle työskentelemään. Koira kestää ketun useat karkoitukset ja koe keskeytetään eläinsuojelullisista syistä.

LUT B 43 pistettä

Lauantai olikin sitten toisenlainen päivä, eikä Emmaa oikein tuntuneet putkihommat kiinnostavan. Tyhjän luolan tarkastuksessa ahdinkoputki tuotti nyt vähän hankaluuksia ja Emma jäikin sitten hakupesälle, eikä enää edennyt luolastoon. Niinpä koe loppuikin sitten siihen, eikä Emma päässyt jatkamaan varsinaiseen riistakokeeseen.

Nyt voivat sitten luolahommat jäädä, kun Emman ajokoekausi starttaa syyskuun alussa. Tämä laji taitaakin olla Emmalle se kaikkein mieluisin! Hyvin on mennyt Emmalla koepuolella ja tyttö on näyttänyt monipuoliset taipumuksensa: VAHI1, MEJÄ AVO1 ja nyt hienosti LUTB!

emma_lutb_43_12.8.2011_large.jpg

Ivalon Nelli kävi toisessa MEJÄ-kokeessaan Kemijärvellä 7.8., mutta  tulosta ei nyt tullut. Nelli osaa kyllä jäljestää, mutta ikävä kyllä myyrät ja tosi runsas sopulikanta tahtovat tuoreilla hajuillaan viedä voiton vanhasta verijäljestä. Nelli pääsi hukkien jälkeen onneksi vielä harjoittelemaan loppujäljellä kaadolle asti.

Mutta pääsipä Nelli tosi toimiin heti kokeen jälkeisenä päivänä ja näytti, että osaa hommansa! Tieltä oli löytynyt verijälki, poro oli ilmeisesti joutunut auton töytäisemäksi ja juossut maastoon. Nelli pääsi jäljelle ja oli seurannut verijälkeä taitavasti, eikä nyt ollut mitään haittaa sopuleista tai myyristä! Saipa Nelli hyvää harjoitusta ja ihan tosi tilanteessa. Luulen, että Nelli nyt kiinnostuu enemmään näistä jälkikoehommistakin.

Nelli oli myös näyttelyreissulla etelässä ja kuulemma erittäin tarkalta tuomarilta Tarmo Viirilältä tuli Valkeakoskella tulokseksi EH. Myös Nelli aloittaa MÄAJ-koehommat heti syyskuun alussa. Nelli kävi kesällä Ivalossa haukkumassa myös konekarhu Penua, eikä taaskaan tarvinnut mäyräkoiran hävitä taidoissaan karhukoirille!

Kiitokset Emman ja Nellin omistajille aktiivisuudesta koiraharrastuksissa! Nyt ruvetaankin odottamaan jännityksellä ajokoetuloksia molemmilta tytöiltä!

Tässä vielä Pyry pokaalinsa kanssa

pyry_vahi1_8.8.2011.jpg

 

 

2 kommenttia . Avainsanat: LUT, MEJÄ, VAHI, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

VAHI-kokeet Limingassa - Pyrylle hyväksytty

Tiistai 9.8.2011 klo 12:23 - Marja J

PSMKK järjesti eilen Limingassa Limingan-Temmeksen metsästysyhdistyksen maastoissa toiset VAHI-kokeet - ensimmäinen  oli vuosi sitten 11.8.2010 samoissa maastoissa. Keskuspaikkana oli seuran metsästysmaja Kiiskilänkylässä. Itse olin huoltojoukoissa ja Emman emännän Pauliinan kanssa olikin viikon aikana ollut monenlaista hommaa. Lauantaina kävimme Hannun kanssa tarkistamassa majan tilanteen, siivoamassa siellä ja jäljenteko- sekä koepäivänä hommissa vierähtkin iltapäivältä puolilleöin.

Emmallahan oli jo ykköstulos viime vuodelta. Pyryn kanssa Hannulla oli ollut harmittavaa huonoa onnea, kun kaksissa kokeissa kapuloitakin oli löytynyt, mutta matkanteko oli tyssännyt viimeiselle osuudella. Vaikka alkumatkalla menisi kuinka hyvin ja jatkossakin kaikki makaukset ja niillä olleet 3 kapulaa löytyisivät, ei tulosta tule jos sorkkaa ei löydy. Ja jos alun kahdella tuomarin arvostelemalla osuudella tulee yksikin hukka, niin koe keskeytetään heti.

Pyry oli viikolla torstaina Ristijärvellä kokeissa ja jo toisen kerran tänä kesänä sieltä tuli hylätty. Kesäkuun kokeessa lähtö ja alkumatka oli lupaavaa, mutta kolmannella kulmalla tulivat eteen tuoreet hirven jäljet ja Pyry unohti verijäljen. Tämän viikon kokeessa Pyry pääsi malliikkaasti viimeiselle osuudelle, kun saappaan jälkiä meni moneen suuntaan jäljen päällä. Ilmeisesti marjastajat olivat kulkeneet pitkin ja poikin jälkeä, eikä Pyry pystynyt selvittämään minne jälki jatkui. Aikakin tuli täyteen ja Pyry seurasi ihmisten jälkiä läheiselle tielle.

Eilen sitten viimeinkin Pyry teki hyväksyttävän suorituksen! Jälki oli melko risukkoisessa ja hankalassa maastossa ja vesisateen jälkeen metsä oli todella märkä. Ensimmäiselä katkokulmalla meni runsaasti aikaa, mutta lopulta jälki löytyi. Loppuosuudet mentiin vahdilla ja kaadolle Pyry löysi juuri kun tunnin koeaika oli täyttymässä. Pyryllekin teki hyvää päästä viimein sorkalle, olipa poika ollut innoissaan!

Emmalla oli nyt huonompi tuuri, mutta tosi taitavasti tyttö nuoresta iästään huolimatta osaa jo jäljestää! Emma ei merkannut alun tuomariosuudella makauksia ja tuomarille piti tuoda seuraavilta makauksilta yksi kapula. Noin 100 metriä ennen kaatoa Emma kuulee läheiseltä tietä auton äänen, ote herpaantuu ja Emma kulkee tielle - sorkka jää, eikä niitä kapuloitakaan löytynyt.... Parempaa onnea Emmalle seuraaviin koitoksiin, kyllä Emma jäljestää osaa! Ja kiitokset Pauliinalle ja Karille, kun jaksatte harrastaa tytön kanssa!

VAHI on kyllä rankka ja vaativa, mutta erittäin mielenkiintoinen laji. Koemuoto vaatii paljon sekä koiralta että koiran ohjaajalta, jonka on pystyttävä lukemaan oikein koiraansa. Tarkoituksenahan on selvittää koiran ja ohjaajan kykyä seurata vahingoittuneen riistaeläimen jälkiä. Jo jäljen löytyminen tuotti ongelmia osalle koirista. Mitään alkumakausta, josta olisi potkittu maata pois, ei VAHIssa ole, sillä jälki vain alkaa jostain tien takaa 100 metrin alueelta. Ohjaaja ilmoittaa tuomarille, kun koira löytää jäljen ja koeaika alkaa.

Tässä VAHI-jälkikaavio, josta vähän selviää, mistä oikein on kysymys. Metsässä jälki voi olla hyvinkin erilainen riippuen osuuksien pituudesta ja maaston vaatimuksista. Suositeltavaa myös on, että tuomariousuuden katkokulma tehdään heti ensimmäiseen kulmaan.

VAHI-kokeen tulokset

KUVIA ylituomarin puhuttelusta ja tulosten julkistamisesta

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: VAHI, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Joenpenkkalaiset jälkikokeissa

Sunnuntai 12.6.2011 klo 14:01 - Marja J

Joenpenkan jälkikasvu Nelli, Emma ja Pyry ovat käyneet taas nuuskuttelemassa kokeissa, mutta tällä kertaa kukaan ei saanut tulosta - tuoreet pienen ja vähän isomman riistan jäljet veivät kokeissa voiton vanhasta verijäljestä.

Nelli oli ensimmäisessä jälkikokeessaan Rovaniemellä, mutta matkanteko tyssäsi melko alkumatkasta, kun Nelli lähti nuuskuttelemaan tuoreemmille jäljille ja oli sitten aloittanut ilmeisesti myös myyräjahdin. Mutta homma jatkuu Nellilä ja Riikalla ja ehkäpä Nelli pääsee vielä tositoimiin jäljittämään haavakkojakin!

Nellin koepöytäkirja

Emma ja Pyry kävivät eilen lauantaina Ristijärvellä toisissa VAHI-kokeissaan. Koko alkuviikon oli ollut todella raskas ja helteinen keli ja matkaan oli valmistauduttu viilentävin pyyhkein, kylmin juomin ja koirien nestetytys oli aloitettu hyvissä ajoin ennen kokeita. Helteen vuoksi kokeen aloitusaikaakin siirrettiin tunnilla aikaisemmaksi, mutta onneksi sää kisapaikalla oli lauantaiaamuna jo viilentynyt.

Jäljet olivat todella riistarikkaassa maastossa niinkuin kuuluukin, niinpä molemmat koirat harhautuivat jäljellään tuoreiden hirven jälkien perään. Emmalla matka päättyi jo tuomariosuudella ensimmäisen makauksen jälkeen.

Emman koepöytäkirja

Pyry pääsi kokeessaan pidemmälle ja matkanteko loppui vasta kolmannen osuuuden lopussa. Pyryn alkumatka oli tosi lupaava. Tuomarikin oli ollut varma, että tämä koira pääsee loppuun asti ja saa hyväksytyn. Tuomariosuuden arvosteltavat kohdat: lähtö, jäljestämishalukkuus, jäljestämisvarmuus, etenevyys, kulmauksien, makausten ja katkojen selvittäminen oli Pyryn työskentelyssä erinomaista. Jäljen alkukin oli löytynyt heti ilman ylityksiä ja etsimistä ja jäljestäminen oli ollut varmaa ja tarkkaa.

Kolmannen osuuden lopussa vastaan olivat tulleen tuoreet hirven jäljet ja Pyry oli jäänyt pyörimään kulmalle. Etsimisestä huolimatta jäljen uutta alkua ei ollut löytynyt ja tunnin koeaikakin alkoi olla lopuillaan, joten Hannu keskeytti kokeen.

Pyryn koepöytäkirja

Kokeen järjestäjinä olivat Kainuun Hirvikoirayhdistys ja Pihlajavaaran Erä. Lämmin kiitos järjestäjille hienosta koepäivästä ja hyvistä järjestelyistä! Homma jatkuu Emmalla ja Pyrylläkin ja saattaapa hyvinkin olla, että molemmat vielä osallistuvat kokeeseen Ristijärvellä. :)

Tässä on esimerkki VAHI-jäljestä. Jäljen pituus on 1200 - 1500 m ja jäljen kaikki 5 osuutta voivat olla erimittaisia. Kaavio on viitteellinen ja luonnossa jälki voi olla hyvinkin erinäköinen riippuen jäljen suunnasta, kaarroksista, maastosta ja teistä.

 

1 kommentti . Avainsanat: VAHI, MEJÄ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Erinomainen MEJÄ-kauden aloitus tänään Pyhännällä!

Sunnuntai 29.5.2011 klo 22:32 - Marja J

MEJA_29.5.2011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyrylle voittajaluokassa VOI 1 42 pistettä ja Emmalle avoimessa luokassa AVO 1 46 pistettä!

Tässä koiranohjaajat Hannu ja Kari poseeraavat hienosti nuuskutelleiden Pyryn ja Emman kanssa.  Tästäpä on taas mukava jatkaa!


Tässä Emman koepäytäkirja

PYHÄNTÄ 29.5.2011

Tuomari: Juha Karlström

Pisteet: 46

Palkinto: AVO 1

Miellyttävävauhtinen jäljestäjä, joka etenee pääosin ilmavainulla. Ohjatusti liikkeelle. Kaikki osuudet tasaisesti, joitakin vajaan jälkinarunmittaisia nopeita pistoja jäljen sivuun. 1. makuu ohitetaan ja kulma takaa suntaa ottaen. 2. makuu merkataan ja kulma hyvin. Suoraan kaadolle, jonka omistaa. Erinomainen suoritus.

Emman kaikki MEJÄ-kokeet

Emman taidot oli huomattu ja Emma pääsi myös oikeisiin jäljitystehtäviin Pyhännän kisareissulla.


Ja tässä Pyryn....

Pyhäntä 29.5.2011

Tuomari: Marika Ahola

Pisteet: 42

Palkinto: VOI 1

Nopea ja hätäinen lähtö. Pyry jäljestää ilmavainullan käyden välillä tarkastamassa jäljen tarkan sijainnin maavainulla. Jäljestys etenee pääsääntöisesti jäljen tuntumassa tuulen mukaisesti. Välillä mennään jälkitarkasti. Hirven jäljet aiheuttavat parissa kohtaa jäljenjatkon tarkastuksia, mutta hirven jäljet eivät keskeytä jäljestystyötä. 1. kulma, jolla katko tuottaa hieman vaikeuksia, mutta se selviää itsenäisesti. 2. kulmalla tehdään laajoja tarkastuslenkkejä. 3. kulma ratkeaa laajahkolla takatarkastuksella. 1. ja 3. makaus ohitetaan. 2. makaus merkataan pysähtyen. 4. makaus juostaan yli. Kaadolle tullaan ja sitä jäädään näykkimään kiinnostuneena.

Pyryn kaikki MEJÄ-kokeet

Kumma kyllä, Pyry ei ollut lähtenyt tuoreiden hirven jälkien perään vaikka niitä oli ollut useassakin kohtaa. Opas oli sanonut Hannulle, että Pyryllä nousi häntä heti pystyyn kun eteen tuli tuore hirven haju! Oliskohan tuo poika ruvennut tajuamaan, mikä oikein on homman nimi?  - Nyt mennään tätä verijälkeä, eikä lähdetä laukkomaan hirvien perään....

Hannu sanoi ennen kokeita, että jättää hommat kokonaan, jos Pyry lähtee haakuroimaan jonnekin riistan perään, on niin rankka laji. Voipi, nyt hyvinkin olla, että Pyryn jälkiharrastus tästä vielä jatkuu! :)

 

5 kommenttia . Avainsanat: MEJÄ, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

PSMKK:n palkitut 2010 - Emma ja Pyry

Lauantai 26.3.2011 klo 11:23 - Marja J

emma_ja_palkinto_23.3.2011_pieni_copy.jpg

Emma (Joenpenkan Ehtoisa-Emma) valittiin keskiviikkona 23.3.2011 kerhon kevätkokouksessa Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon vuoden tulokkaaksi ja velipuoli Pyry (Joenpenkan Aito-Artturi) oli luolakoirakisan kakkonen!

Vuoden tulokas, vuoden veteraani ja vuoden veri(vesiriista)koira valittiin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Lisäksi palkitaan monipuolisesti näyttelyissä ja kokeissa tuloksia saanut mäyräkoira vuoden parhaana mäyräkoirana sekä näyttely-, luola-, ajo- ja mejäkoira parhaiden koetulosten perusteella.

Vuoden tulokkaan palkinnon saa koira, joka on aloittanut koe- ja näyttelyuransa ko. vuoden aikana ja joka on menestynyt monipuolisesti. Vuoden tulokas -palkinnolla kerho haluaa innostaa nuoria koiria ja heidän omistajiaan jatkamaan hyvin alkanutta monipuolista harastamista koiransa kanssa.

Emman kaikki näyttelytulokset ovat tulleet vuoden 2010 aikana, sillä Emma kävi vuonna 2009 vain Siikajoen pentunäyttelyssä. Lisäksi tuloksia on tullut mejässä, luolakokeissa, vahissa ja koekäyntejä on myös mäyräkoirien ajokokeissa.

Pyry valioitui luolilta tänä vuonna ja pisteet luolakoirakisassa ykköseksi tulleen Kasteniityn Sunnan kanssa olivat samat. Unnalla oli vuodelta 2010 hienosti tulokset LUT A50 ja LUME1, joten Unna oli luolakoirakisan ehdoton ykkönen.

Emma KoiraNetissä

Pyry KoiraNetissä

Kaikki kerhon palkitut mäyräkoirat löytyvät täältä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Pyry - LiTeMyn Eräkoira 2010 - Emma kakkonen!

Perjantai 18.2.2011 klo 11:00 - Marja J

Pyry valittiin eilen Limingan-Temmeksen Metsästysyhdistyksen parhaaksi Eräkoiraksi vuonna 2010. Siskopuoli Emma oli pisteillään hienosti kakkosena ja kolmannelle sijalle tuli karhukoira.

Parhaat eräkoirat valitaan vuoden näyttely- ja koetulosten perusteella. Pyrystä tuli luolavalio viime vuonna ja jälkikokeissa tuli toinen AVO1, joten pisteitä oli kertynyt 140, kun pari näyttelytulostakin laskettiin mukaan. Emmalla oli pisteitä 125.

Pyry sai nyt tittelin toisena perättäisenä vuonna kuten Nora-emäkin 2005 ja 2006. Miro on saanut samaisen tittelin vuonna 2007. Titteli on ollut vuodesta 2005 mäyräkoirille, 2008 tittelin sai hirvikoira.

Pyry_erakoira2011.jpg

Ei muuta kuin taas kaiverruttamaan kiertopalkinnon laattaan, onneksi tarvii lisätä vain vuosiluku! :)

 

Onnittelut myös hienosti sijoittuneelle Emmalle - ja kiitokset Pauliinalle ja Karille aktiivisuudesta ja harrastamisesta Emman kanssa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Ilvekset liikkeellä - ja koirat jahdissa

Sunnuntai 21.11.2010 klo 22:29 - Hannu P

Lumi on ollut maassa jonkin aikaa ja sen myötä jälkihavaintoja ilveksistä on alkanut tulla tasaiseen tahtiin. Yksinäisen ilveksen jälkiä on lähiseudulla ollut eri suunnilla, mutta 16. päivänä marraskuuta saatiin ensimmäinen pentuehavainto näiltä nurkilta. Naapurikylän mies näki töistä tullessaan illalla puoli kuuden aikaan ilveksen loikkivan nelostien yli. Jälkien tutkinta paljasti, että kyse oli emoilveksestä ja kahdesta pennusta. Havaintohetkellä pennut olivat ilmeisesti jo ehtineet tien yli kun vain yksi eläin näkyi tiellä. Seuraavana iltana koirien kanssa kävelyllä jälkitarkastelu osoitti, että ilvekset olivat ohittaneet kaksi naapuritaloa noin 40-50 metrin päästä. Kulkureitti on täsmälleen sama kuin viime talvena eli vanhoja tuttuja taitaa tuo emoilves olla.

Saman viikon perjantaina Emma ja Kari olivat menneet jänisjahtiin ja eikös vaan Emma ollut törmännyt tuoreisiin ilveksen jälkiin. Alueella olivat liikkuneet samainen emo poikasineen. Emman haukkuääni oli ollut selvästi jänisajoa möreämpi ja kymmenisen minuuttia oli ajoa ehtinyt jatkua ennen kuin koira saatiin ilvesajosta pois. Jänistä Emma oli sitten myös ajanut mallikkaasti eikä harhautunut enää toistamiseen isojen kissojen jäljille.

Eilen lauantaina 20. marraskuuta yritettiin Pyryn kanssa jäniksen pyyntiä. Pari kertaa se on ajellut lyhyitä pätkiä äänenkin kanssa, mutta nyt kun lunta on maassa, niin ääni on taas ollut ajossa tosi tiukassa. Eilen kävikin vielä niin, että Pyry innostui seurailemaan hirven jälkiä eikä jänis kiinnostanut lainkaan. Kahdeksan kilometrin hirvenjälkikokeen jälkeen otettiin koira kiinni.

Tänään sitten taas Emman kanssa yritettiin jänistä, mutta parin pikku ajopyräyksen jälkeen jänikset menivät Emmalta hukkaan. Metsät ja pellot olivat niin täynnä jälkeä, ettei niistä saanut mitään tolkkua, kun uutta lunta ei tullut pitkään aikaan. Myös tänään näkyi ilveksen jälkeä – sekä vanhempaa että uutta, mutta kyseessä oli pienikokoinen yksinäinen kulkija.

Ilvekset näyttävät tietävän tasan tarkkaan missä jäniksiä ja kauriita on, sillä jäljet menevät aina sellaisille alueille. Kunhan talvi etenee pidemmälle, niin varmaan selviää tarkemmin kuinka paljon noita tupsukorvia näillä seuduilla oikein liikkuu. Supit ovat kateissa ja ketun jälkiäkään ei paljoa näy. Arvattavasti niitäkin on ilvesten ruokalistalla ollut kesän ja syksyn aikana.

pyry_20.11.2010.jpg

Pauliina ottama hieno kuva lauantain jahtipäivältä. Pyry siinä menossa vauhdilla eteenpäin ja Kari sekä Hannu pyssyt olalla.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, ajometsästys

Emmalle taas jänis ja Pyryn ajohommat

Perjantai 5.11.2010 klo 21:37 - Marja J

Emma oli ollut taas metsällä Karin kanssa. Ensin oli ollut kettuajo, joka oli alkanut rähäkällä, kettu oli mennyt kuitenkin Emmalta hukkaan. Emma oli ollut hukasta niin turhautunut, että oli ulissut sydäntä särkevästi - taisipa vähän kiukuttaa! Emma oli saanut kohta sitten jänisajon, jonka tuloksena Kari oli saanut jäniksen eräksi. Hyvä Emma ja Kari!

Tässä muutama kuva!

On meillä muitakin ajouutisia! Pyry on ruvennut ajamaan oikein äänen kanssa! Meidän Nora on niin tiukka luolakoira, että ajaa kyllä, mutta ei tule pihaustakaan. Noran poika Pyry on ollut yhtä tiukka, kun on ollut joskus ajossa, ja luulimme jo että ääntä ei tulekaan. Nyt Pyry on kuitenkin ruvennut antamaan ääntä useamman kerran ja ajoeläimenä on ollut jänis. Pyry on todella innokas ja sinnikäs poika ja tekee kovasti töitä hukkia selvitellessään. Ajot ovat olleet vielä lyhyitä, mutta odotamme että myös Pyrylle saataisiin kaato!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajometsästys, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi

Nelli ja Emma ekassa MÄAJ-kokeessa

Sunnuntai 12.9.2010 klo 14:13 - Marja J

Nelli osallistui viime torstaina Ketunmaassa Limingassa ns. pitkään kokeeseen. Tuomarina oli Lotta Seppinen  ja paikalla olivat myös ylituomari Pekka Hautamäki sekä tuomariharjoittelija Antti Kirjatankki. Valitettevasti koepaikalta ei löytynyt tällä kertaa Nellille kunnon ajettavaa, vaikka kauriita ja jäniksiä siellä onkin ollut. Liekö lämmin keli karkottanut kauriit muihin maisemiin....

Tästä on kuitenkin nyt mukava jatkaa ajoharrastusta!

Torstai-iltana Nelli sekä Emma piipahtivat perheineen meillä siskorehveillä. Tytöt olivat niin vauhdikkaita, että kunnon yhteisposeerausta ei oikein tullut.

Tässäpä kuvia tytöistä

Emma osallistui eilen Juurussuolla MÄAJ-kokeeseen, joka oli Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin mestaruuskoe. Mukana oli 4 karkkaria. Emma ajoi ensimmäisessä erässä 12 minuuttia jänistä. Pisteitä tuli 22,33 ja palkintosija 0. Mukavaa oli, että kaikki kilpailijat pääsivät ajamaan!

Hyvä Emma - tästä on mukava jatkaa!

Kuvia koepaikalta

MÄAJ-koesäännöt, tiivistelmä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MÄAJ, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Viikonloppuna Emma ja Pyry näyttelyssä ja MEJÄ-kokeessa

Sunnuntai 29.8.2010 klo 20:24 - Marja J

Näyttelyssä.....

Emma ja Pyry kävivät lauantaina Yppärissä ryhmänäyttelyssä. Lähdimme reissuun Pauliinan ja Jaanan kanssa, sillä Kari ja Hannu olivat Pyhännällä jälkien teossa.

Karkkareita oli mukana 15 - yksi pentuluokassa, kolme urosta ja loput narttuja. Uroksissa kaikki kolme olivat eri luokissa, Pyry yksin käyttöluokassa. Tuomari Tapani Pukkila oli erittäin tiukalla linjalla, eikä antanut yhdellekään urokselle ERIä. Nuorten luokan Reco sekä Pyry saivat EHn ja junnupoika Hn.

Pyryä kiinnostivat taas enemmänkin nurmialueen ihanat feminiiniset sulotuoksut ja pöydällä seisominen meni aivan vetkuiluksi. Pyry ei tykkää yhtään, että sitä seisotetaan sivulta, mutta vapaasti se osaa seistä tosi hienosti. Pöydällä poika olisi halunnut vain katsella tuomaria silmiin ja venkoili minkä kerkesi.

Emma oli nyt ensimmäistä kertaa käyttöluokassa, sillä käyttäluokkaan oikeuttavia koetuloksia oli kertynyt kesän aikana riittävästi. Emma esiintyi taas todella hienosti ja sijoittui omassa ryhmässään kakkoseksi!

YPPÄRI KR 28.8.2010 Tuomari Tapani Pukkila

Joenpenkan Ehtoisa-Emma KÄY EH KÄK 2, näyttelyarviostelu

Joenpenkan Aito-Artturi KÄY EH KÄK 1, näyttelyarvostelu

Kuvia Yppärin näyttelystä

Kiitokset Pauliinalle ja Jaanalle kyytistä ja mukavasta näyttelyseurasta, kiitokset myös kuvista!

 

Ja MEJÄ-kokeessa.....

Sunnuntaina Emma ja Pyry olivat Pyhännän Pitkäkankaalla MEJÄ-kokeessa. Pyryn kesän ensimmäinen koe meni nollille, sillä Pyry ei nenäpunkin takia haistanut jälkeä ollenkaan! VAHI-kokeessa onneksi näytti nenä taas palaavan erinomaisesti.

Pyry nuuskutteli nyt tosi hankalassa maastossa erinomaisesti ja sai tuloksen AVO 1 45 pisteellä. Viime kesänä tuli ensimmäinen AVO 1 -tulos, joten Pyry siirtyy nyt kisaamaan vaativampaan VOITTAJA-luokkaan. VAHI-kokeessa tuli harjoiteltua jo VOI-jäljen katkokulmiakin.

Nyt meidän kaikki kolme karkkaria kilpailevat MEJÄssä VOI-luokassa, mutta taidetaan ensi kesänä keskittyä vain tuon Pyryn kanssa kilpailemiseen. Muut saavat harrastaa jälkihommia käytännössä haavakkohirviä ja kauriita etsiessään.

Emma nuuskutteli myös hienosti pisteille, vaikka aivan tuoreet hirven jäljet houkuttelivatkin useaan otteeseen pois jäljeltä. Tulokseksi tuli AVO 3 pistein 27. Tuomari Marika Aholan sanoin: "Emma osoittaa osaavansa jäljestää, mutta tänään hirvet olivat kiinnostavampia."

 

MEJÄ-KOE PYHÄNTÄ 29.8.2010 Tuomari Marika Ahola

Joenpenkan Ehtoisa-Emma AVO 3 27 pistettä, koepöytäkirja

Joenpenkan Aito-Artturi AVO 1 45 pistettä, koepöytäkirja

Kuvia Pyhännän MEJÄ-kokeesta

Tästäpä on taas mukava jatkaa ensi kesän koitoksiin!

 

mej_29.8.2010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koirakot Emma & Kari sekä Hannu & Pyry loppuposeerauksessa ruusukkeineen

3 kommenttia . Avainsanat: LUT, MEJÄ, Pyry, Joenpenkan Aito-Artturi, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

Emma LUT-kokeessa 13.-14.8. Oulussa

Sunnuntai 15.8.2010 klo 12:10 - Marja J

Emma on päässyt kuluneen viikon aikana harrastamaan todella monipuolisesti mäyräkoirien omia lajeja ja pärjännyt hienosti! Sunnuntaina viikko sitten Emma sai MEJÄ-kokeesta toisen AVO kakkosen, keskiviikkona tuli hyväksytty VAHI-tulos ja perjantaina ensimmäinen LUT-tulos.

Emma oli LUT-kokeessa Oulussa Haukkukeitaalla ja tuomarina oli Markku Kinnunen. Tulokseksi tuli LUT D 32 pisteellä. Emmalle ahdinko ei tuota ollenkaan vaikeuksia, mutta tyhjänluolan tarkastus on innokkaalla koiralla turhan äänekäs. Sama vika on ollut meidän kaikilla koirilla Noralla, Mirolla ja varsinkin Pyryllä.

Emma aloitti riistakokeensa vauhdikkaasti ja seurasi kettua peräpesälle luukkujen auettua. Alku oli todella lupaava. Emma haukkui kiivaasti kettua ja iskujakin vaihdettiin. Emma vissiin lähti etsimään jotain muuta reittiä ketun luo ja eksyi aivan liian kauas haukuskelemaan. Emma palasi kuitenkin lopussa takaisin ketulle, mutta koeaika loppui. Pyrylle kävi aivan samalla tavalla vuosi sitten Utajärvellä, mutta Pyry ei palannut ollenkaan ketulle ja tulosta ei tullut.

Lauantaina intoa oli liikaakin ja tyhjässä luolassa tuli haukkua turhan paljon, joten Emma ei päässyt jatkoon riistakokeeseen. Luonnonluolantarkastuksen Emma suoritti hyväksytysti.

Tästäpä on mukava jatkaa harrastamista! Emma on nuori koira ja kehitys on vielä kesken. Iän ja kokemuksen myötä tulee kyllä lisää itsevarmuutta ja rohkeutta. Mutta jo nyt Emma on osoittanut erinomaista taipumusta metsästyskoirien kokeissa ja käytännön metsästyksessä! Tästä kuuluvat kiitokset Pauliinalle ja Karille, jotka ovat antaneet Emmalle mahdollisuuksia kokeilla ja kehittää taipumuksiaan!

Emman LUT-koepöytäkirja

 

1 kommentti . Avainsanat: LUT, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »