Aksu (Joenpenkan Armas-Anselmi) 29.6.2007 - 5.10.2009

Tiistai 6.10.2009 klo 19:57 - Marja J

Aksu_29.06.09_small.jpg

 

Aksu kaksivuotissyntymäpäivänään 29.6.2009 kotona Jyväskylässä

Kiitos Aksu - jätit tassunjälkesi sydämiimme!

 

Joenpenkan väki ottaa osaa Enbergin perheen suureen suruun

 

Aksua jäivät kaipaamaan myös monet koiraystävät, jotka ovat seuranneet Aksun elämää Joenpenkan sivuilla.

 

Perjantaina 9.10.2009

Olen näinä muutamana suru-uutisen jälkeisenä päivänä huomannut, että Aksu merkitsi monelle meistä enemmän kuin koskaan osasimme arvatakaan! Aksu eli lyhyen elämän, mutta liikautti jotain sydämissämme.

Aksu jätti lähtemättömät muistot tänne Joenpenkalle, jossa poika oli muita pentuja muutaman kuukauden pitempään. Myös Aksun eli silloin Ansun ensimmäisessä kodissa Haukiputaalla surraan kovasti ja muistellaan lämpimin ajatuksin poikaa.

3 kommenttia . Avainsanat: Joenpenkan Armas-Anselmi, Ansu, Aksu

Aksun terveiset Jyväskylästä

Maanantai 29.6.2009 klo 13:54 - Marja J

Aksun Hannele-emäntä lähetti pojasta pari kuvaa ja mukavan synttäriviestin. Aksu on kiinnostunut kovasti moottorivehkeistä ja niitä käytetäänkin onnistuneesti pojan "kotiuttamisessa" - Aksu ilmestyy kuulemma heti pihalle, kun mönkijä käynnistetään ja haukkuu ärhäkästi ruhonleikkuria. Onneksi Aksu kuitenkin alkuärinän jälkeen osaa istua nätisti ja seurailla toimitusta toisin kuin veljensä Pyry, jonka mielestä ainakin pikkuleikkuri pitää heti "tappaa"!

Aksu on löytänyt maalla minkin kolon ja seurailee kiinnostuneeesti lampaiden elämää. Uiminen ei kuulemma kuulu Aksun mielipuuhaan vaikka se järveen mentyään siellä viihtyykin. Pyry-veli ja varsinkin Ani-sisko kyllä tykkäävät pulikoimisesta kovasti. 

Aksu on menossa myös pyörähtämään näyttelykehässä, mikä uutinen oli oikein mukava kuulla! Menestystä Aksulle näyttelyyn ja oikein mukavaa ja puuhakasta kesää!

Aksu_29.06.09_small.jpg

Aksu synttäripäivänä 29.6.2009

Kuva: Hannele Enberg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joenpenkan Armas-Anselmi, Ansu, Aksu

Aksun kuulumisia

Maanantai 18.8.2008 klo 19:28 - Marja J

Aksu joka aikaisemmin tunnettiin nimellä Ansu, muutti uuteen kotiinsa Jyväskylään 5.8. Sain terveisiä ja kuvia Aksun emännältä ja alku uudessa perheessä kuuluu menneen tosi hyvin, eikä poika ei ole onneksi ikävöinyt vanhaan kotiinsa. Nyt perhe ja Aksu opettelevan toistensa tapoja ja yhteiselon rytmiä.

Aksu on jo käynyt perheen mökillä Kangasniemellä, missä se saa olla vapaana. Aksun Hannele-emäntä kirjoitti pojan ensimmäisistä mökkireissuista seuravaa:

"Tutkimista riitti moneksi päiväksi. Kesälampaat olivat suuri ihmetys ja kielloista huolimatta Aksu pujahti aitaukseen. Eipä olisi kannattanut – äitilammas antoi Aksulle lähdön sieltä. Luonto opettaa! Onneksi ei käynyt kuinkaan – ehkä vähän tuli henkisiä hiertymiä.

Annoin Aksulle mökillä ensimmäisen luun. Kävimme tiiviin keskustelun aiheesta - saako luusta murista. Katsotaan pitääkö sopimus.

Viime viikonloppuna olimme taas mökillä ja kävimme etsimässä mustikoita. Vähän jännitti näemmekö koiraa sen jälkeen kun nousimme veneestä ja päästimme sen vapaaksi. Aivan uskomatonta – Aksu kulki koko ajan näköetäisyydellä ja oli veneellä ensimmäisenä kun oltiin lähdössä takaisin.

Ihan kun oltaisi tehty se retki monta kertaa."


Joenpenkan väki toivottaa Aksulle ja kotiväelle kaikkea hyvää ja paljon mukavia yhteisiä hetkiä jatkossakin!

AKSU08.08.2008.jpg

Aksu terhakkana pelastusliivissän.

AKSU5.jpg

Aksu - uitettu koira!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joenpenkan Armas-Anselmi, Ansu, Aksu

Ansu - komea poika!

Maanantai 12.5.2008 klo 15:36 - Marja J

Nyt on Ansukin heittänyt talvisen pentuturkkinsa ja sieltäpä löytyikin todella komea ja viehättävä karkkaripoika! Ansu oli jo pienenä pentuna tosi söpö sydämenvaltaaja, ja yhtä herttaiselta poika näyttää nyt uudessa kuosissaan. Ensimmäistä trimmauskertaa odottaa kyllä mielenkiinnolla, sillä vasta kun pentukarva on poistettu, näkee millainen mäyräkoirasta on oikein tulossa. Ja kun naamakarvat on nypitty, löytyvät hienot pään piirteet ja ilmeikkäästi tuikkivat silmät.

ansu_ennen_trimmausta.jpg

Tässä Ansu ennen trimmausta.

 

ansu_trimmauksen_jlkeen.jpg

Ja tässä todella tyylikkäänä herrana trimmauksen jälkeen - kyllä on kaunis katse pojalla!

 

ansu_14.9.2007.jpg

Tässä vielä muistin virkistämiseksi kaikille Ansu-faneille pojan pentukuva. Jo tässä vaiheessa uumoilin, että Armas-Anselmista tulee tosi hienon näköinen karkkari.

Kaksi ylintä kuvaa: Kari Räty

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joenpenkan Armas-Anselmi, Ansu, Aksu