Joenpenkan E-pennut 10 vuotta - onnittelut!

Lauantai 23.3.2019 - Marja J

jooenpenkanepennut6v.jpg

Onnittelut Joenpenkan E-pentueelle!

FIN KVA-A, SE KVA-A, M-07 Krogvikens Castor - FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix


Emmalle, Nellille, Eetille ja Empulle!
Muistelemme myös Elmoa <3


Onnea sekä monta tervettä ja vauhdikasta vuotta vielä lisää!
TallennaTallenna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue

Joenpenkan E-pennut 6 vuotta!

Maanantai 23.3.2015 - Marja J

jooenpenkanepennut6v.jpg


Onnittelut Joenpenkan E-pentueelle

FIN KVA-A, SE KVA-A, M-07 Krogvikens Castor - FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix


Emmalle, Nellille, Eetille, Elmolle ja Empulle!


Onnea sekä monta onnellista ja vauhdikasta vuotta vielä lisää!


Joenpenkan väki

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue

E-pentue 5 vuotta!

Sunnuntai 23.3.2014 - Marja J

e-pentue_5_vuotta_23.3.2014.jpg

Joenpenkan E-pentue (FIN KVA-A SE KVA-A M-07 Krogvikens Castor - FIN KVA-L Rowanberrie's Feenix) täyttää tänään 5 vuotta!

Onnittelut Emmalle, Nellille, Eetille, Elmolle ja Empulle!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue

Onnea E-pennut!

Lauantai 23.3.2013 klo 9:23 - Marja J

luukakku.jpg

Syntymäpäiväonnittelut Joenpenkan E-pennuille Emmalle, Nellille, Eetille, Elmolle ja Empulle!

Toivottaa Joenpenkan väki

Marja, Hannu, Nora-emä sekä velipuoli Pyry

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue

Hyvää syntymäpäivää E-pennut!

Perjantai 23.3.2012 - Marja J

p1050986.jpg

Aurinkoiset syntymäpäiväonnittelut E-pennuille!

Nellille, Emmalle, Eetille, Elmolle ja Empulle

Toivottaa Nora-mamma ja muu Joenpenkan sakki

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue

Onnea E-pennuille!

Tiistai 23.3.2010 - Marja J

Lämpimät onnentoivotukset kaikille E-pennuille 1-vuotissyntymäpäivänä!

Joenpenkalle syntyi 23. maaliskuuta vuosi sitten karkkariviisikko tytöt Ehtoisa-Emma, Eloisa-Ella sekä pojat Etevä-Eeti, Ehtivä-Elmo ja Empivä-Emppu. Pentujen emä on Nora (FIN KVA-L Rowanberrie´s Feenix) ja isä Günther (FIN KVA-A Krogvikens Castor), joten toiveena oli, että pennuista tulisi reippaita ja riistaverisiä. Kaikki pennut löysivät sopivat harrastavat ja aktiiviset kodit ja ovat päässeet jo pienestä pitäen tutustumaan erilaisiin mäyräkoiramaisiin puuhiin.

Jo vajaan vuoden ikäisinä Limingan Emmalle ja Saarijärven Eetille on saatu jäniskaatoja ja Eeti on kiinnostunut myös supeista sekä ketuista. Myös muut pennut: Ivalon Nelli, Oulun Emppu sekä Alajärven Elmo ovat osoittaneet ajotaipumuksia tai muuten kiinnostusta riistalle. Muutaman kerran olemme olleet porukalla Emman ja Empun kanssa Haukkukeitaalla LUT-harjoituksissa. Ovatpa Emma, Nelli sekä Elmo jo pyörähtäneet myös näyttelykehässä. Myös trimmauskurssilla oltiin porukalla, kun Nellin ja Emman emännät sekä Empun isäntä olivat koiriensa kanssa mukana.

Vaikuttaa vahvasti siltä, että tämä pentuviisikko on löytänyt oman paikkansa perheissä ja arjen elämässä sekä tietenkin omistajiensa sydämissä!

e-pennut_2009_pieni.jpg

Nora-mamma sekä Joenpenkan väki onnittelevat E-pentuja ja toivottavat onnellista ja tapahtumarikasta elämää jatkossakin!

Tässä vielä pentukuvia ihasteltavaksi!

Ps. seuraavassa Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerhon lehdessä Tuubissa on juttua Emmasta, Nellistä ja Empusta! :) Uusi kuviakin laittelen sivuille, kunhan kerkiän.....

3 kommenttia . Avainsanat: E-pentue

E-pennut nyt jo puolivuotiaita!

Sunnuntai 4.10.2009 klo 19:52 - Marja J

Syyskuun 23. päivä E-pennut täyttivät puoli vuotta! Ivalon Nelli ja Oulun Emppu ovat käyneet kylässä pentukotona samoin kuin Limingan Emma, jonka kanssa kävimme yhdessä jo näyttelyssäkin.  Myös Saarijärven Eetin ja Alajärven Elmon kuulumisia on tullut kesän aikana. Erityisen mukava on ollut saada kuvapostia! Kaikki pennut ovat kasvaneet ja alkavat näyttää jo komeilta ja kauniilta karkkareilta.

Emma ja Nelli on jo trimmattukin ja luulenpa että myös Emppu pääsee kohta pentukarvastaan, kun menemme porukalla trimmauskurssille parin viikon päästä.

Vauhtia ja vipinää on riittänyt pennuilla ja ehkä vähän aikaisempaa enemmän myös kotiväellä! :) E-pentujen juttuja löytyy jokaisen omalta sivulta. Emmalle, Nellille, Empulle ja Elmolle on jo laitettu oma albuminsa ja Eetikin saa kohta omansa.

Tässäpä kuvat komeasta viisikosta!

nelli_lokakuu_20092.jpg

Nelli - Joenpenkan Eloisa-Ella. Nelli nättinä trimmauksen jälkeen. 

emma_siikajoki_19.9_2.jpg

 Emma - Joenpenkan Ehtoisa-Emma. Emma valppaana ensimmäisessä näyttelyssään Siikajoella.

emppu_syyskuu_2009.jpg

 Emppu - Joenpenkan Empivä-Emppu. Emppu pentukodin pihassa.

eeti_syyskuu_2009.jpg

Eeti - Joenpenkan Etevä-Eeti. Eeti on pörröisessä pentukarvassaan aivan kuin emänsä Nora.

elmo_syyskuu_2009.jpg

 Elmo - Joenpenkan Ehtivä-Elmo. Elmo vauhdissa!

Kiitoksia pentujen kotiväelle yhteydenpidosta, mukavista jutuista ja kivoista kuvista! Kuvat ja uutiset ovat jatkossakin erittäin tervetulleita.

Vauhdikasta syksyä ja mukavaa talven odotusta kaikille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue, Emma, Joenpenkan Ehtoisa-Emma, Emppu, Joenpenkan Empivä-Emppu, Elmo, Joenpenkan Ehtivä-Elmo, Eeti, Joenpenkan Etevä-Eeti, Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella

Superviikonloppu

Tiistai 19.5.2009 klo 20:23 - Marja J

Viime viikonloppu oli kiireinen, sillä Joenpenkan E-pennut muuttivat omiin koteihinsa. Tiistaina kävimme viisikon kanssa toistamiseen eläinlääkäriasema Akuutissa Oulussa näyttämässä korvalehtien näppylöitä. Saimme mukaan lääkeliuosta siveltäväksi korvalehtiin ja näppylät olivatkin häipyneet kun pentuja tultiin hakemaan.

Samalla todettiin, että poikien kivekset olivat nyt oikeilla paikoillaan. Pentuetarkastuksessahan kaikilla kolmella löytyi vain toinen kives. Pennut saivat myös hyvää harjoitusta automatkailuun, sillä Eetillä, Elmolla ja Ellalla oli edessään useiden tuntien matka omaan kotiin. Molemmilla automatkoilla pennut olivat ihan rauhassa, eivätkä muutenkaan hätkähtäneet vieraita ääniä ja meteliä. Akuutissa häkillinen pieniä karkkarin alkuja herätti ihastusta ja moni kävikin tutkailemassa söpöjä pentuja.

Ensimmäisenä omaan kotiinsa Alajärvelle lähti tietenkin Ehtivä-Elmo, jota myös kotona tullaan kutsumaan Elmoksi. Elmo tapasi kotiväkensä Satun ja Villen nyt ensimmäistä kertaa.

Perjantaiksi olin kutsunut kennelneuvojan tutustumiskäynnille Joenpenkalle. Kennelneuvoja Tiina Ahokas tarkasti koirien kunnon ja hoidon, koirien tilat ja tarhat sekä penikoimistilat ja pentutilat. Lisäksi käytiin läpi vesi, valaistus, ruuan valmistus ja säilytys, tunnistusmerkinnät, eläinlääkäriasiat, paperit ja sopimukset sekä rokotukset ja madotukset ja koirien ulkoiluttaminen. Mitään huomauttamista ei ollut ja varsinkin isokokoinen aidattu piha-alue ja koirien vapaa kulku ulos sai kiitosta.

Perjantai-iltana Hannulla oli MÄAJ-koetoimitsijakurssi Liminka-Temmes Metsästysyhdistyksen kämpällä ja minä olin lupautunut kurssin kahvittajaksi.

Lauantaina pentujen luovutus alkoi jo heti aamuyhdeksältä, kun Pauliina ja Kari tulivat hakemaan sijoitustyttö Emmaa omaan kotiin Liminkaan. On tosi hyvä juttu, että Emma asuu näin lähellä! Emman jälkeen kotiinsa Ivaloon lähti Ella eli nykyiseltä kutsumanimeltään Nelli, kun Riikka tuli äitinsä ja tyttärensä kanssa häntä hakemaan. Noran edesmenneen Vero-isän kotikennelistä Könkäänvaarasta olikin jo kyselty tytöstä! Lauantai-illan viimeinen lähtijä oli Emppu, joka lähti Eskon mukana Ouluun  Kuivasjärvelle.

Nyt oli vain Eeti jäljellä ja pidinkin pojalle seuraa viimeisenä yönä ja nukuin Eetin vieressä keittiön lattialla. Eeti-poika muutti viimeisenä omaan kotiin Saarijärvelle, kun Toni tuli Sarin veljen kanssa poikaa hakemaan sunnuntaina aamupäivällä.

Elmon lähdön jälkeen pennut olivat iltaisin ruvenneet vinkumaan ihmisten perään, vaikka aikaisemmin olivat nukahtaneet hiljaa ihan itsekseen keittiön pentutiloissa. Pennut osasivat jo vaatia huomiota - Eetikin haukkui, jos syliin ei heti päässyt! Viimeisenä viikkona nämä ihanat pallerot olivat muuttuneet kaameiksi riiviöiksi! Kilvan ne roikkuivat suihkuverhossa, kaivelivat lattiakaivon kannet irti, riekkuivat luutussa ja peuhasivat pissaisissa sanomalehdissä. Varpaat järsittiin ja lahkeissa roikuttiin - ja voi sitä pissarallia! Mutta kyllä ne sitten osasivat olla ihania, kun tulivat pusuttelemaan ja nukahtivat kainaloon!

Pennut saivat virallisten asiakirjojen lisäksi mukaansa pentupaketit kahdesta eri koiranruokafirmasta, tuttua penturuokaa, erilaisia esitteitä ja tiivistetyt pentuohjeet (kotisivuiltahan löytyy laaja versio), alennuskupongin Mustiin ja Mirriin, pannat, koirankakkapussit, karva-alustat, pehmolelut, purulelut ja Joenpenkan-kassin. Jo aikaisemmin uudet omistajat olivat saaneet Suomen Mäyräkoiraliiton "Apua - minulla on mäyräkoira"-infokansion. Lisäksi maksetaan tämän vuoden jäsenyys Suomen Mäyräkoiraliitossa ja ensimmäinen näyttelyilmoittautuminen. Olemme myös luvanneet esittää kasvatteja näyttelyssä.

Vain Ella muutti nimensä Nelliksi - kaikki muut pennut pitivät "työnimensä". Pentuja oli odotettu kauan ja hartaasti ja niiden pentuelämää oli seurattu tiiviisti. Ensimmäiset yhteydenotot tulivat jo viime syksynä ja yhdessä nykyisten omistajien kanssa jännitimme astutusta, ultrausta, synnytystä ja seurasimme pentujen kasvua ja kehitystä.

Nyt olo on hieman haikea ja väsynyt, mutta todella onnellinen, sillä Noran ja Güntherin pennut ovat saaneet tosi hyvät kodit ja mukavat perheet!

Jokainen pentu saa omat sivunsa, jonne laittelen pikapuoliin  kuvia ja tarinaa pentujen kotiutumisesta.

Joenpenkan väki toivottaa Elmolle, Empulle, Eetille, Emmalle ja Nellille sekä heidän perheilleen onnellista yhteistä taivalta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Perjantai 10.4.2009 klo 11:10 - Marja J

pentupsiinen_2009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pennut pääsivät tänään ensimmäistä kertaa keittiöön pentulaatikosta ja pääsiäismäyris liittyi joukon jatkeeksi!

 

 

2 kommenttia . Avainsanat: E-pentue

Tässä NE nyt ovat!

Maanantai 23.3.2009 klo 19:58 - Marja J

Tässä muutama kuva pennuista, ikää taitaa olla noin 5 tuntia. Maitobaari on avattu ja pennut mönkivät tosi hanakasti tissille. Nora on vielä vähän kanttuvei, eikä ole vielä kunnolla aloittanut noita pentujen alapesuja. Mutta eiköhän tuokin kohta jo hoidu, olihan Nora ainakin viimeksi melkoinen kakkaperso - söi salaa vielä pitkään Pyryn kakat!

Terveiset Günther-isälle ja kotiväelle Ruukkiin! Hyvin lähtee ääntä jo noinkin pienistä pennuista ;-)

pennut_23.3.2009.jpg

Pentujen syntymäpainot olivat 170 g - 294 g. Tytöt olivat pienimmät, toinen oikein söpö ja terhakka tumma tyttö. Kolmella, yhdellä tytöllä ja kahdella pojalla, on valkoista rinnassa. Yhdellä valkoista on enemmän, kahdella vain pikkuisen. Pari pojista on tosi jytkyjä - ja isoäänisiä!

pennut_2_23.3.2009.jpgpennut_2_23.3.2009.jpg

Kaikki pennut sievästi maitobaarissa. Ilmeisesti massut on saatu täyteen, kun kimitys laatikossa on hiljentynyt.

5 kommenttia . Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

4 poikaa ja 2 tyttöä!

Maanantai 23.3.2009 klo 14:51 - Marja J

Odotus meni pitkäksi, emmekä lääkärin kanssa uskaltaneet riskeerata pentujen henkiä, joten pennut leikattiin maailmaan tänään n 11.30 Oulussa. Samalla Noralta poistettiin kohtu ja munasarjat, joten pentue jää Noran viimeiseksi.

Pikku-pirpanat ja Nora voivat hyvin. Pennut ovat syöneet jo tissiä ja odottelemme Noran virkistymistä, että voidaan ruveta muihin hoitohommiin. Painotkin on vielä mittaamatta....

Aikamoista meteliä nuo pitivät jo lääkäriasemalla pahvilaatikossa, joten toivotaan että pentujen elämä alkaa mennä hyvin tästä eteenkin päin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Eipä vielä mitään pentu-uutisia....

Lauantai 21.3.2009 klo 13:25 - Marja J

Nora se vaan vetkuttelee noiden pentujensa kanssa! Tänään tulee täyteen 63 tiineyspäivää viimeisestä astutuskerrasta ja pentuja ei vielä näy. Luulin jo jokin aika sitten, että H-hetki on käsillä, kun mamma vaikutti rauhattomalta - mutta ei!

Parina viimeisenä yönä mamma on käynyt yöllä kolme kertaa kakalla ja ollut hieman levoton, mutta ruoka maistuu edelleen tosi hyvin. Pikkulenkkejä on tehty vähintää neljä kertaa päivässä. Eilen mamma viihtyi ulkona pisimmillään melkein kolme varttia. Välillä piti ottaa juoksuaskeleitakin ja haistella myyrän jälkiä, mutta suurin osa ajasta kului miettimiseen ja taivasteluun sekä olemattomien oravian tirkistelyyn. Kova veto olisi ollut myös pyörätielle, mutta sinne ei sitten lähdetty.

Olen pitänyt Noralla ulkona takkia päällä, kun on ollut pikkupakkasta. Alaosaan lisäsin vielä neulepalan suojaamaan paremmin nisiä ja tarranauhoja on jo pitänyt jatkaa, että vaatetus mahtuu mamman kasvavan massun suojaksi.

Pennut potkivat kovasti Noran mahassa ja kerroinkin mammalle, että anna jo niiden tulla sieltä äippää tapaamaan! Nyt loppuivat nämä odotuskirjoitukset tähän ja seuraavan kerran palaan asiaan vasta sitten kun jotain uutisoitavaa on - eli pennut ovat maailmassa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Loppulaskenta on alkanut!

Keskiviikko 18.3.2009 klo 21:34 - Marja J

Nyt Noran maha viistää jo maata ja pentusten liikkeet näkyvät selvästi. Maitokin on jo laskeutunut. Tänään oli pakkasta illalla -8 astetta ja piti laittaa lämmin takki päälle. Maha oli kasvanut niin kovasti, että tarrasysteemi ei enää riittänyt ja mahan takaosan lämmikeläppä piti kiinnittää selän päältä laastarilla!

Nora on liikkunut pikku pyrähdyksiä ihan mielellään, mutta juoksuhommat se on nyt jo jättänyt. Välillä pitää taivastella ja huilata ja vauhti on jo tasaisen rauhallista.

Lämmön mittaaminen aloitettiin sunnuntaina ja se on huidellut 38 asteen paikkeilla. Mittaaminen on vähän hankalaa, sillä mamma juoksee karkuun heti kun mittarin piippaus kuuluu. Olen koittanut olla liikaa stressaamatta mammaa, joten seuranta ei nyt ole niin tarkkaa kuin viime kerralla. Silloin sain kiinni lämmönlaskun torstaina iltapäivällä ja pentujen tulo alkoi seuraavana aamuna. Synnytystä edeltävänä päivänä ruoka ei oikein Noralle enää maistunut ja se vähäinenkin syöty ruoka pulahti heti takaisin. Toivottavasti nämä ennusmerkit saadaan nytkin, jos tuo lämmön mittaaminen ei oikein onnistu.

nora_ja_maha_16.3.jpg

Nora ja maha 16.3. - 58. päivä

nora_ja_maha_17.3.2009.jpg

Nora ja maha 17.3. - 59. päivä

nora_18.3._-_60.jpg

Olen nukkunut yhden yön Noran kanssa keittiön lattialla ja seuraavaksi yöksi peti on siirretty pentulaatikon viereen kodinhoitohuoneeseen. Nora kokeilee passaako. Kuva otettu 18.3. ja menossa 60. tiineyspäivä.

2 kommenttia . Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Noralla nyt 54 päivää odotusta takana

Torstai 12.3.2009 klo 13:44 - Marja J

Tänään tulee täyteen 54. odotuksen päivä, jos lasketaan päiviä toisesta ja onnistuneemmasta astutuskerrasta. Mamma-Nuukkis voi oikein hyvin ja liikkuukin vielä oikein mielellään. Vauhti on kyllä jo hieman hidastunut, mutta välillä pitää ottaa  kunnolla juoksuaskeleitakin. Ruoka on maistunut koko odotuksen ajan hyvin, mitä nyt muutamana päivänä 3. ja 4. viikon paikkeilla oli huomattavissa hieman heikotusta.

Pesukone siirrettiin viime viikonloppuna kodinhoitohuoneesta pesuhuoneeseen ja tehtiin tilaa pentulaatikolle. Nyt ei tarvinnut ruveta rakennushiommiin, kun laatikko oli jo valmiina. Jonkin verran olen ommellut alusia vanhoista lakanoista ja päiväpeitteistä valmiiksi.

Nora on saanut jo oleilla yksikseen omassa rauhassaan veräjän takana talon toisella puolella keittiössä, kodinhoitohuoneessa, pesuhuoneessa ja saunassa lauteitten alla. Eivätpähän pojat ole häiritsemässä ja lähtörutiinitkin sujuvat rauhallisemmin, kun Nora mamma ei ole vaatimassa äänekkäästi kaikkia nameja itselleen. Nora on jo makoillut pentulaatikossa. Täytynee laittaa siihen vielä kattoverho, jonka alla hämärässä Nora tykkäsi viimeksikin oleskella.

n_maha_10.3.2009.jpg

Nora ja maha 10.3.2009

n_ruoka_maistuu_10.3.2009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruoka maistuu tosi hyvin.

n_testaa_pentulaatikkoa_12.3.2009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nora makoilee pentulaatikossa.

2 kommenttia . Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix

Nyt vain ootellaan....

Tiistai 3.2.2009 klo 20:36 - Marja J

Nora on menossa ultraan vajaan parin viikon kuluttua eli 16.2. - eli nyt vain ootellaan.... Jospa siellä mahassa olisi kasvamassa toimeliaita karkkarinpentuja. Kyllä tämä odotus tuntuu pitkältä! Vielä ei voi suunnitella yhtään mitään kevään varalle. Ja jos siellä niitä pikkuasukkaita onkin, loppumatkalle mahtuu vielä monta mutkaa ja kysymysmerkkiä. Toivotaan kuitenkin parasta, sillä näillä kahden käyttövalion jälkeläisillä tuntuu olevan kysyntää.

Muistan hyvin, kun rupesimme itse odottamaan tuota Noraa melkeinpä heti astutuksen jälkeen alkuvuonna 2003. Sitten odotimme ultrauksen tulosta, mutta Kimua ei sitten ultrattukaan, kun tiineys näkyi niin hyvin. Maaliskuun viides päivä syntyivät Nora ja veli-Feksu - ajovalio, joka vaikuttaa tällä hetkellä Kajaanissa. Yleensä olemme treffanneet Kajaanin tamminäyttelyssä, mutta tänä vuonna tuo reissu jäi tekemättä. Terveiset vaan Feksulle ja perheelle!

Olipa mukava katsella pitkästä aikaa pentuvideoita - onneksi niitä tuli otettua ja taltioitua! Miro osasi olla hienosti ja hellästi pentujen kanssa, vaikka välillä meno näyttikin tosi hurjalta. Parhaita pätkiä ovat "Seikkailu tissivuorella" ja "Tissiryntäys". Videot löytyvät täältä LINKEISTÄ

Pentujen lisäksi odotamme myös kevättä! Alustavia esitöitä on tehty koko talvi, ettei keltainen pissameri lainehtisi tuossa etupihalla, kun lumet alkavat sulaa. Päivittäinen homma on lapioida pois kakat ja pissalumet ja kuskata ne vähän kauemmas. Täytyisi tässä kehitellä joku toimivampi hyötykäyttösysteemi noiden jätösten hävittämiseksi. Aidan takana on kasvimaa, jonka aion muuttaa superisoksi kukkapenkiksi ja ruveta kasvattamaan siellä vain kukkia. Jospa kukat alkaisivat kukoistaa koiran kakan voimalla!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: E-pentue, Nora, Rowanberrie´s Feenix