Nelli haukkui komeasti Kontiota

Share |

Keskiviikko 21.5.2014 - Marja J


nelli_ja_kontio_19.5.2014.jpg
Pysäytyskuva Riikan videolta


Nelli (Joenpenkan Eloisa-Ella) kävi maanantaina haukkumassa konekarhu Kontiota Ivalon kisassa ja hienosti haukkuikin - Nelli oli 28 koirasta toiseksi paras! Valitettavasti Nelli ei päässyt loppukilpailuun Iisalmeen, sillä mukaan pääsi vain yksi 10, yksi 9 ja yksi 8 pistettä saanut koira.


Nellin emäntä Riikka kirjoittaa reissusta: "Nelli käväisi eilen katsomassa konekarhu Kontiota ja sai 10 pisteen suorituksen! Kaikkiaan koiria oli 28 joista 4 sai 10 pistettä, 2 sai 9 pistettä ja 1 sai 8 pistettä. Loppukilpailussa kisasi keskenään 10 pisteen koirat jossa "karvan verran" Nelli hävisi karjalankarhukoiralle, joka meni cupkisassa jatkoon. Samoin 9 pisteen koirista valittiin toinen ja se ainokainen 8 pisteen koira, jotka kisaavat elokuussa Iisalmessa. Muille koirille ei juuri pisteitä herunut kun karhu ei kiinnostanut/pelkäsivät Alkuun meille meinattiin vähän naureskella, mutta Nelli näytti ihmettelijöille närhen munat. Suurin osa osallistuneista koirista oli karhukoiria joten ei Nellillä huonosti mennyt! Taitaapa meidän kylillä tästä hetken aikaa juttua riittää: Kokonaiskisassa 2 sija! Ja oli ainoa koira joka tuli viheltämällä pois."


Tässä tietoa konekarhusta Kontion sivuilta kopioituna.


Kilpailu on tarkoitettu kaikille koiraroduille (myös monirotuiset). Osakilpailuja järjestetään kevään ja kesän aikana ympäri Suomea 20, joista jokaisen osakilpailun kolme parasta koiraa pääsee Iisalmessa 2.8.2014 järjestettävään loppukilpailuun.

Koirien kilpailujärjestys arvotaan ennen kilpailun alkua. Osallistumismaksu on 50€/koira. Osakilpailussa jokaisella koiralla on 15 minuutin mittainen erä. Erän aikana koiran on toimittava omatoimisesti ilman ohjaajan/omistajan apua, (rikkeestä tuomarilla oikeus sulkea koira erästä), koira työskentelee aidatulla alueella irrallaan. Suorituksesta jaetaan max. 10 pistettä; arvosteluperusteina ärhäkkyys/yleisvaikutelma. Tuomarilla on oikeus keskeyttää koiran suoritus esim. arkuuden, liiallisen ärhäkkyyden tai yms. vuoksi tai jos ohjaaja ei toimi sääntöjen mukaan. Tuomarilla on myös oikeus vähentää pisteitä koiran tottelemattomuuden vuoksi. Kymmenen, yhdeksän tai kahdeksan pistemäärän saaneet koirat saavat uusintaerän jonka pituus on 5 minuuttia, paremmuuden ratkaisee tuomari kerrasta poikki -systeemillä.

Avainsanat: Nelli, Joenpenkan Eloisa-Ella


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini