Elmon pentuaikojen kuulumisia ja ensimmäiset riistajutut

Share |

Tiistai 13.10.2009 klo 16:22 - Marja J


Elmon kuulumisia 26.9.2009

Ville kirjoitti syysterveiset Elmolta: "Vuoden paras-aika on menossa, kun metsästykset ovat pyörähtäneet käyntiin. Kovasti riittää hommia tuolla tontilla kun puita on kaadeltu ja risuja pitäisi kerätä pois kaivinkoneen alta. Elmon kanssa ollaan käyty metsässä/pelloilla ja hirvenjäljet ainakin näyttävät kiinnostavan. Rohkeutta ja intoa löytyy kun ei meinaa aina autoon tulla :) Pentukouluun Elmo on ilmoitettu ja sen pitäisi alkaa ensikuun alkupuolella. Painoa Elmolla oli jo miehekkäät 8-9kg ja karvakin alkaa olemaan karkeaa. Matotkin ovat saaneet olla jo kuukauden lattioilla, mutta välillä kyllä tulee lirautettua. :) Elmosta on tulossa hieno ja rauhallinen koira kun vain ei anna sen komennella."

Mukavasti tuntuu Elmollakin menevän! Terveiset vaan Alajärvelle! 


Elmon kuulumisia 16.6.2009

Ville kirjoitti Elmon viimeisimmistä kuulumisista. Poika oli käynyt ensimmäisillä rokotuksilla ja muutenkin tuntuu menevän tosi hyvin. "Elmo se vaan kasvaa niin hurjaa vauhtia ettei meinaa perässä pysyä. Eilen sai ensimmäisen rokotteen. Eläinlääkäri reissu meni todella hienosti. Elmo oli tosi rauhallinen ja antoi lääkärin tutkia huolella, piikin pistoa ei edes huomannut. Lääkäri kehui Elmoa rohkeaksi ja rauhalliseksi, tästä on hyvä jatkaa. Lähes joka ilta opetellaan pöydällä seisomista ja näperrellään korvia, hampaita ja turkkia. Mökillä Elmo tonkii joka paikkaa ja välillä suusta löytyy mitä ihmeellisimpiä raatoja/esineitä :) veteen Elmo ei vielä ole rohjennut mennä."

toppinen_elmo__3_14.6.2009.jpg

Elmo ja Pandora 14.6.2009 - Elmo osaa jo seisoa hienosti!

toppinen_elmo_14.6.2009.jpg

Elmo 14.6.2009

Elmon kuulumisia 29.5.2009

Ville kirjoitti: "Elmon kanssa menee edelleen erinomaisesti, todella lupsakka koira se on ja kasvaa hurjaa kyytiä :) Uutta koirakaveria Elmo kiusaa ja härnää, mutta välillä saa opetuksen milloin kannattaa pysyä kauempana. Mökillä olosta Elmo nauttii kovasti kun saa vapaana juoksennella. Parina päivänä on joutunut olla yksinkin, mutta aina kun kotiin on menty takaisin on Elmo ollut nukkumassa ja paikatkin ovat olleet ehjät." :)

Elmon kuulumisia 21.5.2009

Ville kirjoitti: "Elmon kanssa päivät ovat vierähtäneet nopeasti ja hauskaa on riittänyt. Uusiin ihmisiin ja paikkoihin ollaan tutustuttu viimepäivinä. Pandoora-koirasta (tiibetinspanieli) Elmo alkaa saamaan itselleen kaveria kun pikkuhiljaa jo tohtivat leikkimäänkin ryhtyä.

Ihmisiä ei arkailla ja uusiin paikkoihin sopeudutaan erittäin nopeasti. Automatkat tuntuvat olevan Elmon mieleen, silmät menevät kiinni jo ennen kun tallista päästään pois :) Veneelläkin ollaan käyty vesillä ja nukkuessa sekin reissu meni :) Lapsien kanssa Elmo käyttäytyy tosi hyvin, leikkiessä ei näyki tai hyökkäile heidän kimppuun."

toppinen_elmo_21.5.jpg

Elmon kuulumisia 15.5.2009

Ville kertoi Elmon ensimmäisistä päivästä seuraavaa: "Kotiutuminen on onnistunut todella hienosti. Elmo on tosiaankin reipas poika. Leikitty on ja välillä myös nukuttu. Ulkonakin käytiin jo pissalla jee!! :D On toki matollekkin pissattu sekä kakattu :) Ruokakin näytti maistuvan tosi hyvin. Annoimme Hill's:ä sekä raejuustoa ja se näytti maistuvan. Nyt nukahti Satun syliin sohvalle :)

Yö meni kyllä kanssa todella hyvin. Kymmeneltä mentiin nukkumaan ja laitettiin sängyn viereen boksi, jonne rauhoitettiin Elmo, 10 min meni istuessa siinä vierellä ja sitten oli Elmolta oli taju pois. Yhden aikaan alkoi kuulua vinkumista sängynvierestä, sitten otettiin Elmo sänkyyn rauhoittumaan ja taas oltiin ketarat ojossa. Vähän aikaa annettiin pennun nukkua siinä keskellä ja sitten laitettiin takaisin boksiin. Kuudelta herättiin taas vinkumiseen kun oli kakka tullut sängyn viereen ja siitä se päivä sitten lähtikin käyntiin. :)

Osaa jo kyllä kerjätä sohvalle syliin nukkumaan. Ruokahalutkaan eivät ole näyttäneet katoavan :) Ensimäisen pissankin päästi jo lehdelle ja siitä sai namupalan sekä kovasti kehuja, oli niin tohkeissaan että pissasi heti uudelleen :) Tykkää tosiaan tunkeutua kaikkiin pieniin koloihin, erityisesti eräänlaisen arkun alla on mukava pötkötellä ja luurailla. Taka pihalla on käyty pissattamassa ja aina ollaan onnistuttu. On todella utelias ja rohkea pihallakin eikä näytä pelkäävän minkäänlaista hälinää."

Hienoa Elmo!

toppinen_elmo_kotona.jpg 

toppinen_elmo_syliss_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elmon ensimmäiset riistakuulumiset 13.10,2009

Myös Alajärveltä Elmon Ville-isännältä tuli mukavia kuulumisia! Elmo on aloittanut pentukoulun ja opettelee oikean herrasmiesmäykyn tavoille. Elmo oli jo pentuna rauhallinen ja tasapainoinen kaveri, joten luulenpa että poika läpäisee kurssin loistavin arvosanoin! :) Elmo on menossa myös trimmatavaksi - katsotaanpa millainen mäyräkoirahurmuri sieltä pentukarvan alta löytyykään!

Elmo on aloitetellut myös metsästyskoiran hommia muutamalla reissulla Villen kanssa ja alku näyttää jo tosi lupaavalta. Ville kertoo ekasta reissusta: "Ensimmäisellä reissulla Elmo lähti tuoreille hirvenjäljille ja löytikin hirvet. Aluksi haukkui paikallaan muutamia minuutteja ja sitten alkoi seuraamaan. Porukassa oli kolme hirveä, mutta uros lähti omille teilleen. Elmon eteen jäi emä ja vasa, jotka hiljalleen siirtyivät eteenpäin ja välillä antoivat haukuttaa paikallaankin. Tunnin seurannan/ajon kohtiilla hirvet saivat minusta vihiä ja ottivat pidemmät karkot. Silloin Elmokin tuli ensimmäisen kerran minun luona käymään ja päätin että tämä sai riittää tällä kertaa kun näytti poika olevan aika väsynyt. Maasto oli todella haastavaa neva-aluetta, jossa oli isoja ojia, onneksi kuivia. Ennen Elmo vinkui pienenkin ojan kohdalla että piti nostaa yli, mutta valtavalla sisulla kämpesi hirvien perässä."

Toisella reissulla Elmo pääsi jo haistelemaan kauriinkin jälkiä. Ville jatkaa: "Toinen reissu oli eilen (sunnuntaina 11.10.) iltapäivästä kun lähdimme Elmon kanssa pelloille jossa oli nähty kauriita. Pellolta ei jälkiä löydetty niimpä siirryimme helppokulkuiseen kankaaseen. Ei montaa kymmentä metriä päästy kävelemään kun Elmo sai hajun. Eleistä päättelin että nyt löytyi jotain. 5 minuuttia odotellessa alkoi kiivas haukku, joka eteni tiheään pusikkoon. Epäilykset heräsivät taas hirvistä, mutta haukun löytö paikallä ei näkynyt jälkeäkään hirvistä.

Yksi pieni tökin jälki heinikossa sai minut uskomaan että edessä oli kauris. 10 min kesti ajoa ja sitten tuli hukka. 20 minuuttia kesti jäljen selvittely ja taas alkoi kiivas haukkuminen. Tällä kertaa se eteni suoraviivaisesti useita satoja metrejä. 10 min. Elmo haukkui tehden ison lenkin, jonka jälkeen ajo suuntautui kohti peltotietä. En aivan kerennyt tielle, kun Elmo tuli jo minua vastaan. Tie oli jäätynyt kovaksi eikä jälkeäkään löytynyt mistään. Lähdettiin Elmon kanssa kotia kohti odottelemaan uusia reissuja."

Homma kannattaa ottaa vielä leikin varjolla ja edetä koiran ehdoilla - E-pennuthan täyttäävät vasta seitsemän kuukautta. Mutta kyllä näyttää jo siltä, että Elmo on syttynyt riistalle ja alkaa opetella, miten metsällä pitää toimia. Hieno homma, että Elmo osaa ottaa hyvin kontaktia isäntäänsä! Metsässä kannattaakin harjoitella yhteydenpitoa ja kutsusta luokse tulemista. Näistä taidoista tulee olemaaan paljon hyötyä. Alle vuoden ikäisen koiran kanssa ei kannata myöskään kiirehtiä, sillä se vielä kehittyy. Jos metsästyshommat menevät liian vaativiksi, saattaa kehitys jopa hidastua.

Mukavia metsästysreissuja tulevaisuudessakin Elmolle ja Villelle!  


Avainsanat: Elmo, Joenpenkan Ehtivä-Elmo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini