ELÄMÄÄ PIHALLA

 

Pihassamme on aina ollut elämää ja eläimiä, mutta koiraharrastuksen myötä muut eläimet ovat viime aikoina jääneet vähemmälle. Pihassamme on ollut hyötynä ja huvina: lampaita, hanhia, kalkkunoita, fasaaneja ja kanoja. Eläinten pitoon liittyy monenlaisia mukavia muistoja ja tarinoita. Olemme opettaneet hanhia uimaan, kaivaneet pihaan niille uimapaikkoja, etsiskelleet hautovia kanoja ja karanneita kukkoja ja fasaaneja, haeskelleet lampaita milloin keskeltä jokea, milloin nelostien varresta.

elm_pihalla_kanat.jpg

Kanoja ja kukkoja on ollut useana kesänä. Tätä monenkirjavan ja joskus hyvinkin äänekkään joukon elämää on ollut mukava seurailla. 

elm_pihalla_kalkkuna_2000.jpg

Parina kesänä kanojen kavereina oli myös kalkkunoita - joskus valkoisia ja kerran näitä tosi komeita kirjavia kalkkunoita. 

elm_pihalla_lampaat.jpg

Lampaistakin on monta mukavaa juttua. Kerran emme päässet mökin ovesta ulos, sillä lampaat olivat löytäneet makuupaikan portaalta mökin oven edestä. Syksyisin lampaita sai usein pamennella, sillä ne eivät millään tahtoneet pysyä aitauksessaan.  

elm_pihalla_hanhet.jpg

Hanhet harjoittelevat joen rannassa.

Eräänä kesänä hankimme neljä tummaa metsästysfasaania, yhden fasaanikukon ja kolme naarasta. Melko pian, kun linnut olivat kanalaamme saapuneet, paikalle ilmestyi komea, villi fasaanikukko, joka kierteli päiväkausia tarhan ulkopuolella tyttöjä houkuttelemassa. Villikukko sai lopulta kaikki ulos ja siinä hötäkässä kuoli metsästysfasaaniuroskin - järkytykseenkö vai ampiaisen pistoon, siitä ei olla varmoja. Jonkin ajan kuluttua pihaamme ilmestyi fasaaninaaras ja 11 pientä poikasta! Muutaman päivän aikana poikasista hävisi 2, mutta loput 9 sekä emo ilmestyivät monta kertaa pihaan. Loppukesästä pari poikasta vietti aikaa kanojen kanssa, jotka päivisin olivat vapaana pihalla.

elm_pihalla_fasaanit.jpg

 Fasaaniemo ja pienet poikaset kesällä 2002.


Sivut päivitetty 23.7.2009