FI JVA Joenpenkan Iloinen-Ilmi HERTTA


Omistaja: Heidi Takaluoma

hertta_16.5_8.jpg

Hertta 16.5.2013

Hertan jutut ja kuvia blogissa: Joenpenkan Iloinen-Ilmihertta_tulokas_2013.jpg


Pohjois-Suomen Mäyräkoirakerho - Vuoden 2013 tulokas

Heidin teksti PSMKK:n Tuubi-lehdessä 1/2014

Kk. mäyräkoira Joenpenkan Iloinen-Ilmi eli Hertta s. 18.4.2012 (e. FI KVA-L Joenpenkan Ehtoisa-Emma, i. FI MVA FI KVA-L FI JVA Tiny Trotter´s Nobleman) on meidän perheen ensimmäinen mäyräkoira ja Hertan myötä olemmekin täysin hurahtaneet mäykkyihin.

Hertta on sosiaalinen ja iloinen neiti, mutta osaa kyllä antaa meille haasteita kun sitä mäyräkoiramaista omapäisyyttäkin löytyy. Hertta on vauhtimimmi, joka on kova touhuamaan ja leikkimään sekä ihmisrakas. Erityisesti lapset saavat neidin hännän heilumaan vauhdikkaasti ja Hertta käy mieluusti tervehtimässä kaikkia lapsia, jotka vähäänkään osoittavat kiinnostusta Hertan silittämiseen. Koirakavereitakin Hertta on ehtinyt saada useampia, mutta liian innokkaat ja vieraat koirat, erityisesti urokset, saattavat saada aika ajoin Hertalta nopeat lähdöt.

Vuonna 2013 pääsimme tutustumaan Hertan myötä uusiin harrastuksiin kokeiden- ja näyttelyiden muodossa. Osallistuimme Hertan kanssa myös PSMKK:n vuoden alussa järjestämään arkitoko –kurssille ja sieltä saimmekin toko- kärpäsen pureman ja olemme jatkaneet tokoilua kurssin jälkeen. Hertta on osoittautunut nopeaksi oppijaksi asiassa kuin asiassa, toki olemme saaneet myös huomata, että namit ovat melkoinen motivaattori tälle pienelle herkkusuulle.

MEJÄ- harrastuksen saloihin tutustuimme tarkemmin viime keväänä PSMKK:n järjestämässä MEJÄ- koulutuspäivässä, jossa kävimme teoriassa läpi jäljestämiseen ja MEJÄ- kokeisiin liittyviä asioita. Hertan kanssa käytännön jälkien harjoittelu aloitettiin viime keväänä. Ennen ensimmäiseen kokeeseen osallistumista ehdimme harjoitella kaksi kertaa täyspitkällä koesääntöjen mukaisesti tehdyillä jäljillä ja Hertta osoittikin selvää kiinnostusta jäljestämiseen. Jäljelle Hertta lähtee innokkaana ja etenee jäljellä määrätietoisesti sekä tarkasti. Kaadon löydettyään Hertta nuuskii ja maistelee sorkkaa, mutta ei omi sorkkaa itselleen vaan antaa ottaa sen pois.

Ensimmäiseen MEJÄ- kokeeseen osallistuimme Hertan kanssa 1.9.2013 Pyhännällä ja paremmin ei olisi ensikertalaisilla voinut mennä, sillä Hertta jäljesti AVO1 tuloksen 49 pisteellä. Toisen AVO1 tuloksen saimme kuukautta myöhemmin Himangalla. Tänä keväänä jatkammekin Hertan kanssa jäljestämistä VOI- luokassa.

Ensimmäiseen viralliseen näyttelyyn Hertta osallistui 23.6.2013 Rovaniemellä ja näyttelyssä meni todella hyvin, sillä Hertta oli junioriluokassa JUN1, sai SA:n ja sijoittui narttuluokassa erinomaisesti kolmanneksi ja sai varasertin. Kaiken kaikkiaan osallistuimme vuoden aikana neljään näyttelyyn mukavalla menestyksellä (ERI ja EH), joista viimeisin tulos käyttöluokassa. Näyttelyistä Hertta itse ei juuri perusta, joten jatkossa tulemme käymään näyttelyissä harvakseltaan.

Tänä vuonna jatkamme harrastamista ja keskitymme kevään ja kesän aikana jäljestämiseen. Huhtikuussa osallistumme PSMKK:n järjestämään Rally-tokon alkeiskurssille. VAHI- kokeen suorittaminen on myös suunnitelmissa mahdollisesti tulevana syksynä. Hertta on osoittanut menneen talven aikana suurta kiinnostusta jäniksiin, joten ensi syksynä on tarkoitus tutustua ajopuoleenkin. Tulemme myös testaamaan Hertan halukkuuden vesiriistaa kohtaan tulevan kesän aikana.

Kiitämme Hertan kanssa vuoden tulokas palkinnosta. Olemme Hertan myötä tutustuneet moniin uusiin ihmisiin ja päässeet tutustumaan mielenkiintoisiin harrastuksiin mäyräkoirien parissa. Harrastamisen myötä olemme voineet tarjota Hertalle rodulle ominaista tekemistä. Lämmin kiitos palkinnosta kuuluu myös Hertan kasvattajalle Joenpenkan kennelin Marja Junttilalle sekä Metsäkruunun kennelin väelle, jotka ovat opastaneet ja kannustaneet meitä harrastuksen pariin. Tästä on hyvä jatkaa!


hertta_14.6._2.jpgHertta hoidossa Joenpenkalla - kuvia


Päivitetty 2017